Høydramatisk trepoenger

Gutta leverte en bra kamp da Stjørdals/Blink ble slått på Gjemselund. Men det skjedde ikke uten dramatikk.

At KIL aldri har funnet vinneroppskriften i år var startoppstillingen mot Stjørdals/Blink et godt eksempel på. Seks spillere som startet for KIL var ikke i klubben da sesongen satte i gang.

De som fikk tillit fra start fikk en fin åpning, men som så ofte før roter vi det til i bakre rekker. Riffi Mandanda og Per-Magnus Steiring burde kommunisert bedre slik at vi unngikk å gi bort en corner. Corneren ble banket inn, vår keeper gikk i bakken og ballen i mål. Dommeren ville ikke gi frispark og det sto 0-1.

Gjestene, som drøyde på 0-0, tok seg nå enda bedre tid. Tempoet ble dratt ned og KIL klarte ikke å få noe rytme i sitt spill. Dermed ble det sjansefattig.

KIL lot seg provosere av både drøying, frispark og manglende kort til gjestene. Til slutt fikk Espen Nystuen rødt kort for å hevde at 4. dommeren var arrogant. Fortjent nok, men typisk at dårlig dømming fører til at feil lag straffes.

Litt temperatur var kanskje til hjelp for KIL. For bare to minutter etter det røde kortet headet Ville Jalasto inn 1-1. Det sto seg til pause.

Andre omgang startet med en god sjanse til hvert av lagene. KIL sine var størst og det føltes bittert da Hoel Andersen sitt skudd i gikk i stolpen og på tvers av mål. Og det fortsatte med gode muligheter for begge lag. Mandanda vartet opp med en viktig beinparade før KIL angrep hurtig på høyresiden. Mathias Gjerstrøm spilte vegg og satte etter hvert inn 2-1, og med en halvtime igjen var vi i ledelsen.

Begge lag hadde sjanser resten av omgangen, men en god Riffi Mandanda og KIL-spisser som ikke var venn med ballen sørget for at vi måtte vente overtid på scoringer. Og ikke minst dramatikk.

Og for en dramatikk vi fikk. I det 90. minutt rotet Kamer Qaka bort ballen og Blink kunne skru et frispark i mål til 2-2. Ganske symptomatisk for sesongen at ledelsen glapp på slutten. Og en usportslig Blink-benk strødde ekstra salt i såret. Utrolig at ikke dommerkvartetten tar tak i slik oppførsel.

Nå var stemningen laber og de fleste tenkte vel sitt da Ville Jalasto stupte frem og headet like over kort tid etter utligningen. En kjempesjanse som ikke ble omsatt i mål.

Gjestene kunne nå kontrollert inn 2-2, men rotet bort ballen og Hoel Andersen satte i gang et angrep som endte med en flott opprulling mot høyre. Det smakte ekstra godt da Christian Røer banket inn 3-2 fem minutter på overtid.

Vi mener det var fortjent at tre poeng endelig ble igjen på Gjemselund. Ikke noe å si på innsatsen.

Dermed er det fortsatt et håp.

KIL – Stjørdals Blink 3-2 (1-1)
Gjemselund stadion
600 Tilskuere

Mål: Anders Nygård 0-1 (14), Ville Jalasto 1-1 (34), Mathias Gjerstrøm 2-1 (59), Ask Tjærandsen Skau 2-2 (90), Christian Røer 3-2 (90+5)

Gule kort: KIL: Edvard Skagestad, Per-Magnus Steiring, Jan Martin Hoel Andersen, Kamar Qaka.

Rødt kort: Espen Nystuen

KIL (5-3-2): Riffi Mandanda - Herman Solberg Nilsen, Per-Magnus Steiring, Edvard Skagestad, Ville Jalasto, Victor Grodås - Even Bydal (Mathias Gjerstrøm fra 46. min.), Kamer Qaka, Mac Laham (Martin Tangen Vinjor fra 80. min.) - Markus Aanesland (Ludvig Langrekken fra 68. min.), Martin Hoel Andersen.

Benk: Andreas Smedplass, Ridouan Essaeh, Jesper Grundt, Christian Røer, Harald Holter, Gyuwhan Lee, Ludvig Langrekken, Mathias Gjerstrøm, Martin Tangen Vinjor

Hendelser:

2. min: Herman Solberg Nilsen skaffer en corner. Vi får avsluttet, men ikke godt nok. Det klareres.

14.min: 0-1 Gjestene tar ledelsen etter en unødvendig corner. Riffi Mandanda går i bakken og det er flere spillere som roper på frispark til KILs keeper. Dommerne er ikke enig.

32.min: Trener Espen Nystuen sendes på tribunen med rødt kort. Man kaller ikke dommerne stygge ting ustraffet.

34. min: 1-1: KIL får corner og til værs stiger en god Ville Jalasto. Han header pent i utligningen.

45.+4: min Victor Grodås slår inn til Martin Hoel Andersen. Han kommer på ballen, men får ikke avsluttet skikkelig.

50. min: Herman Solberg Nilsen på et meget godt løp. Legger fint inn og i mølja foran keeper blir det nesten scoring. Panikk og corner. Debutanten Solberg Nilsen var god i dag.,

52. min: Markus Aanesland skubbes overende på 17 meter. Mac Laham skyter i muren, men returen går til Martin Hoel Andersen som brenner til fra 15 meter. Stolpe ut.

53. min: Gjestene i angrep. Skudd like utenfor.

55.min: Hoel Andersen stjeler ballen på midtbanen og setter fart mot mål. Legger inn, men klarer ikke finne Aanesland.

57. min: Godt innlegg mot Hoel Andersen på bakre. Han får ballen i magen på kort hold, men får til slutt avsluttet. I nettveggen.

58. min: Gjestene med en stor sjanse da Bransdal tar ballen ned og vender på femten meter. Han skyter, men Mandanda redder godt med beina.

59. min: 2-1: KIL kommer på høyresiden og Mathias Gjerstrøm spiller en fin vegg med Mac Laham før han setter inn 2-1.

70. min: Gjærstrøm med et aldeles nydelig gjennomspill til Hoel Andersen. Spissen misser i mottaket og sjansen spoleres.

75. min: Gjestene kommer til skudd fra tjue meter. Strålende skudd mot krysset, men Mandanda får slått den over og til corner. Herlig redning.

77. min: Stor sjanse til Stjørdals/Blink etter en corner. Det heades, men heldigvis rett på keeper.

84. min: Martin Vinjor med flott prestasjon da han ender opp ved dødlinja. Legger skrått utover og Grodås skyter. Dessverre Utenfor.

90.min: 2-2. Kamer Qaka roter foran egen sekstenmeter og det ender med frispark til gjestene. Det skrus vakkert i mål av Ask Tjærandsen Skau.

90. min: Enorm sjanse da Jalasto stupheader mot mål. Like over.

90+5.min: 3-2: Vi kontrer og ruller opp på flott vis. Ballen ender hos Christian Røer. Han brenner til og ballen suser inn i det lengste hjørnet. Fantastisk!