- KIL er et perfekt steg

Mathias Gjerstrøm har trent med KIL de siste ukene, og nå er det endelig klart at midtbanespilleren returnerer til Gjemselund. - Et utrolig balltalent med stort potensiale.

Annonse:

Torsdag ble det endelig klart at Mathias Gjerstrøm returnerer til KIL. 22-åringen har vært innom klubben i to perioder tidligere, men nå er overgangen gjort permanent.

- Det føles veldig godt, det er litt annerledes å være på utlån enn fremfor å ha en permanent kontrakt også, så jeg er veldig glad vi har fått til en enighet. Man merker jo at man slipper noen kilo ned fra skuldrene og føler man kan slappe av litt mer når man faktisk vet at man er en permanent spiller. Nå gleder meg veldig til sesongstart!

Gjerstrøm har trent med KIL siden laget var på treningsleir i Spania, og unggutten sitter igjen med et solid førsteinntrykk - selv om han kjenner klubben godt fra tidligere:

- Førsteinntrykket mitt er veldig bra med tanke på trenerteamet. Nå gleder jeg meg til å bli bedre kjent med de, og hjelpe Kongsvinger med en god sesong. Klubben vet jo hva de får med meg, og jeg vet jo hva jeg får. Det gir meg en trygghet.

IMG_3339
På plass: Mathias Gjerstrøm er et kjent navn for Kongsvinger-supportere etter låneopphold i 2016 og 2019. Nå er midtbanespilleren tilbake på Gjemselund - denne gang på permanent basis.

- Et perfekt steg

Midtbanespilleren var som kjent innom KIL både i 2016 og i 2019. Begge årene på lån fra Strømsgodset. Gjerstrøm har også vært på utlån til Notodden. Nå er unggutten klar på at han ønsker å få ut potensialet sitt - og det er nettopp på Kongsvinger det skal skje:

- KIL er et perfekt steg for meg, og jeg tror jeg kan få ut mye av potensialet mitt her. Nå skal jeg trene og stå på hver dag for å yte så mye som mulig ute på banen.

- Et svært spennende talent

Øyvind Nilsen, som trente Mathias Gjerstrøm på U16, U17 og U18-landslaget, har ventet på at Mathias skal slå igjennom som spiller. Det mener landslagstreneren kan komme nå:

- Mathias var et svært spennende talent. Han hadde fysikk, bra blikk og bra løpskapasitet. Jeg har vært forundret om at Mathias ikke har slått helt igjennom. Han har et veldig bra potensiale, som han enda ikke har fått helt ut, men det kan jo komme nå.

Og Nilsen tror Gjerstrøm kan bli en eliteseriespiller på sikt:

- Jeg var begeistret for Mathias da han var innom. Og egentlig er jeg litt overrasket over at han ikke har blitt noen fast eliteseriespiller. Får dere ut det jeg tror Mathias har inne, så mener jeg Mathias kan bli en veldig spennende spiller for dere. Det hadde vært moro om Mathias lyktes skikkelig nå, avslutter Nilsen.
 

IMG_3316
Lys fremtid? - Han har et veldig stort potensiale, forteller Øyvind Nilsen om Gjerstrøm. Nilsen var trener for Gjerstrøm under G16, G17 og G18-landslaget.

- Et utrolig balltalent

KIL-sjef Espen Nystuen fikk på plass signaturen til Gjerstrøm torsdag ettermiddag, og er selvfølgelig glad for at midtbanespilleren er klar for å bidra - nok en gang:

- Mathias har hatt noen utfordrende år de siste årene. Han har ikke slått til, slik hverken han selv eller mange andre, kanskje hadde håpet. Vi kjenner Mathias godt gjennom hans tidligere opphold her hos oss. Og vi veit hva vi får. Et utrolig balltalent med et stort potensiale.

Nystuen uttaler seg videre at han mener KIL er rette plattformen for å få ut dette potensialet:

- Vi håper at vi gjennom måten vi jobber på i hverdagen, og vår måte å spille fotball på, kan få det beste ut av Mathias. Vi kommer til å være tålmodige med Mathias, og bygge ham sakte, men sikkert opp. Hvor langt Mathias når innen fotball er egentlig bare opp til ham selv. Og vi håper å kunne bidra til at han får ut sitt fulle og hele potensiale. Da har vi en fantastisk fotballspiller.

Gjerstrøm har signert en 3-årskontrakt med Kongsvinger.

Sjekk ut intervjuet med Mathias i vinduet under:


Annonse fra Obos-ligaen: