Mafi har signert

Iman Mafi har signert under på en toårsavtale med KIL.

- Det føles godt. Det har vært en lang vei. Det har hele tiden vært målet mitt å komme opp ett nivå. Det er stort å oppnå det og at det er med Kongsvinger gjør meg glad. Den fotballen som spilles her er perfekt i forhold til hvordan jeg liker å spille fotball, forteller 23-åringen.

Mafi, som nå er på plass på Marbella sammen med resten av KIL-gjengen, har prøvespilt lenge for klubben. 

- Det var en tøff start med et par treninger og kamp mot Vålerenga. Men da handler det om å ta seg sammen og prestere de neste dagene. Jeg følte at jeg klarte det; jeg presterte godt på trening og i kampen mot Nybergsund, forteller venstrebacken. 

Og fortsetter: 

- Så fikk jeg lov å være her to uker til. Klubben ville kartlegge med enda mer når det gjaldt ferdigheter og hvordan jeg passet inn i gruppa både sportslig og sosialt. Det synes jeg var helt fair.

Iman i aksjon.
Iman i aksjon.

23-åringen har vist seg fram godt for KIL-ledelsen.

- Jeg følte med dagene som gikk at jeg kom bedre inn i gruppa. Det reflektere seg også på banen. Jeg kom mer til min rett. Jeg ble bedre kjent med spillestilen, min rolle offensivt og defensivt og jeg følte jeg klarte å ta det på en bra måte.

Og det samme synes KIL-ledelsen som valgte å tilby Mafi en toårskontrakt.

- Helt perfekt for meg. Det gir meg en trygghet i to år. Nå kan jeg spille med lave skuldre og jobbe hver dag for å forbedre meg. Veldig motiverende, forteller sørlendingen. 

- Hvordan har det vært på Kongsvinger så langt?

- Jeg har blitt veldig imponert og litt overrasket over hvor profesjonelt det er. Det er frokost, gode treninger og lunsj etterpå. Det er en profesjonell hverdag. Fotballen er fokus nummer én. Veldig imponerende. Alt blir lagt til rette for at du skal lykkes. Det er veldig gøy å være med på det, svarer KILs nye venstrebente back.

mafi
Iman har vist seg bra frem for KIL-ledelsen.

Mafi er allerede godt inne i gruppa. Og bedre kjent med gutta blir han i hvert fall på treningsleir.

- Ja, jeg føler jeg er godt inne i gruppa. Man merker det fort når folk begynner å kødde med deg. Da er man inne i gruppa. Det er en veldig fin gjeng her, gliser 23-åringen fra sofakroken i foajeen på hotellet i Estepona.

- Livet smiler og det er sinnssykt moro å være her nede. Vi trener godt og vi bedre kjent med hverandre. Det er helt topp, legger han til.

Kamp mot moderklubben

På torsdag spilte KIL treningskamp mot divisjonskollega FK Jerv. Det er moderklubben til Mafi. Vi snakket med Mafu

- Det blir selvfølgelig spennende. Jeg har mange kompiser der og jeg har alltid heiet på Jerv. Jeg har et godt forhold til klubben, sier han.

Og fortsetter:

- Det blir selvfølgelig rart å være på andre siden, men når kampen begynner har man selvfølgelig lyst til å vinne uansett. Det blir moro å spille mot gode kompiser som du har vokst opp med.

KILs nyeste tilskudd ble tatt opp i A-stallen til Jerv i ung alder og fikk debuten allerede som 15-åring i det var opprykksåret fra 3. divisjon til 2. divisjon.

College-fotball

Etter hvert ønsket den blide sørlendingen seg nye utfordringer. Med et ønske om å ta utdanning samtidig endte Mafi opp i USA.

18813269_10212419068810249_5151314075538081862_n
Iman gjorde sine saker bra for Clemson Tigers.

- Utdanning har alltid vært viktig for meg og da ble det USA og college-fotball. Da kunne jeg kombinere utdanning og fotball.

Mafi forteller videre:

- Jeg kom først til en skole der det sosiale var topp, men ikke fotballen. Da bestemte jeg meg fort for å bytte. Så kom jeg til Clemson University. Der var det veldig, veldig profesjonelt. Nivået der var høyt og jeg tror det er mange som ikke vet hvor høyt nivå det faktisk er der. Jeg koste meg veldig, hadde god utvikling og kom etter hvert inn i uttaksperiode til MLS, men slet med skader og klarte rett og slett ikke å prestere godt nok det siste året mitt der.

Dermed ble det hjem til Norge. Hjem til Sørlandet.

- Jeg opererte når jeg kom hjem og så signerte senere for Vindbjart. Der spilte jeg fra juni og ut sesongen i fjor. Holdt meg skadefri og kom tilbake i god form. Det gikk oppover for min del, men dessverre ikke for laget. Det var veldig synd for Vindbjart. De har en veldig særegen måte å spille fotball på, med blant annet klareringsforbud. Det var veldig gøy og bra for min del. Der var det lov å feile, men ikke være feig.

Har ambisjoner

Og gjennom et månedslangt prøvespill på Gjemselund er Kongsvinger neste stoppested for den offensive backen.

- Hva er dine ambisjoner for 2018-sesongen?

- Personlige ambisjoner er å være i startelleveren. Jeg må ta steget opp; ta det nye tempoet og nivået. Jeg ønsker å utvikle meg, forteller Mafi.

På lagets vegne sier han følgende:

- Vi har tatt store steg den måneden jeg har vært her. Og vi kan ta flere. Vi har mye bra på gang. Sånn jeg tenker det er det naturlig å sikte mot toppen, men vi må bli enige som et lag. Jeg tror vi har ferdigheter og kvaliteter i laget til å gjøre det veldig bra.

Iman Mafi

  • Født: 9. juli 1994 (23 år)

  • Fødested: Grimstad

  • Posisjon: Venstreback

  • Tidligere klubber: FK Jerv, Clemson Tigers, Vindbjart

  • Aktuelt: Signert under på en 2-årskontrakt med KIL

Annonse fra Obos-ligaen: