IMG_4477

Målrik cupkamp

Det ble en ellevill start på NM-kampen mot 2. divisjonslaget Raufoss.

Det tok ikke mange sekundene før KILs kaptein Adem Guven satte inn 1-0. Dessverre tok det enda kortere tid før Raufoss utlignet. Dermed sto det 1-1 før tre minutter var spilt. Raufoss sin utligning var et gjennomløp med påfølgende innlegg og en bredside via tverrliggeren og i mål. Adem Güven sin scoring kom etter fint innlegg fra Shuaibu Ibrahim. Ballen ble headet i en fin bue over keeper og inn i krysset.

Noen minutter senere fikk vi en fin sjanse for Ibrahim etter heading gjennom av Iman Mafi. Igjen svarte gjestene med en gang, men de klarte å score etter å ha fosset frem på vår høyreside. Dermed var det 1-2 etter 10 minutter. Og lagene var så langt fra ferdig med å angripe.

Etter et kvarter hadde KIL en dobbeltsjanse etter corner og noen minutter senere måtte keeper fiste en heading fra Harald Holter over.

Raufoss spilte seg til et par muligheter rundt halvspilt omgang. Da kunne de fort økt ledelsen. KIL-gutta svarte og vartet opp med tre store sjanser like etter, men Raufoss sin keeper imponerte. Vi så to gavmilde forsvar. Eller to lag med usedvanlige angrepsferdigheter.

Mot pause hadde KIL et overtak og et visst trøkk, men begge lag hadde sine muligheter. Flere av sjansene var store, men ingen fikk ballen i mål. 1-2 til pause.

Annen omgang startet med en enorm sjanse for gjestene. Heldigvis var Holter på plass med en heroisk blokkering rett foran eget mål.

Og så endelig fikk Ibrahim hull på byllen. Først bommet de andre gutta på to store muligheter rett foran kassa. Den siste sleiven endte hos Ibrahim som klinket ballen opp i nettaket fra kort hold. 2-2.

Raufoss kunne svart minuttet etter, men en sterk klarering fra Martin Lundal hindret åpent mål etter at Simon Thomas var blitt brukt som rundingsbøye tretti meter fra eget mål.

Etter dette var det KIL som var det førende laget, men gutta fra Toten var ikke ufarlige.

Kaz Sokolowski gjorde etter par bytter for å få mer trøkk fremover. Først kom Olav Øby inn og da Ludvig Langrekken kom på banen var nok planen å legge om til 3-5-2. Sekunder etter det byttet ble Güven lagt i bakken på et innlegg og KIL fikk straffe. Castro banket ballen høyt og hardt i målet, og endelig var vi i ledelsen igjen.

Dermed fortsatte KIL i sammen formasjon, men nå med Vinjor på back. Like etter ble Güven erstattet av Marlinho. Mange ventet nok på å få inn en forsvarsspiller, men trenerne var hakket mer offensiv enn publikum.

Raufoss trykte på for utligning, men på overtid kontret KIL, og da keeper klarertE langt ute på banen fyrte Ibrahim av fra langt hold. Ballen traff tverrliggeren og spratt ut til Castro. Han klinket inn 4-2 mellom forvirrede Raufoss-spillere.

KIL skrangler seg med det videre i NM. Her kunne det gått galt, men vi var et litt bedre lag og hadde marginene på vår side. Herlig!

KIL – Raufoss 4-2 (1-2)
Gjemselund stadion
713 tilskuere

Mål: 1-0 Adem Güven (2), 1-1 Snorre Nilsen (3), 1-2 Anton Henningsson (10), 2-2 Shuaibu Ibrahim (50), 2-3 Niklas Castro (78), 2-4 Castro (90)

Gule kort, KIL: Niklas Castro, Ludvig Langrekken. Raufoss: Edvard Race, Snorre Nilsen, Kevin Jablinski.

KIL (4-4-2): Simon Thomas – Fredrik Pålerud (Ludvig Langrekken fra 76.), Martin Lundal, Fredrik Sjølstad, Iman Mafi – Martin Vinjor, Harald Holter, Niklas Castro, Jørgen Kolstad (Olav Øby fra 69.) - Adem Güven (Marlinho fra 85.), Shuaibu Ibrahim

Benk: Trautner, Aanesland, Øby, Skjellum, Marlinho, Bydal og Langrekken.