Poengdeling etter god KIL-innsats

KIL ble snytt for straffe i åpningsminuttene, utlignet og gikk i ledelsen, men klarte kun poengdeling borte mot Åsane.

Forholdene var gode på Myrdal stadion søndag ettermiddag. Og det var to lag som åpenbart ville spille underholdende fotball. KIL viste raskt at de var på plass i Bergen for å hente poeng. For før publikummet fant setene var Adem Güven alene igjennom. På vei mot målet ble han riktignok felt, og KIL protesterte høylytt da dommeren overraskende ikke pekte på straffemerket.

Kun sekunder etter straffesituasjonen ble Åsanes Kristoffer Larsen dagens første målscorer. Spissen tok et steg inn i banen som overlistet Steiring, og fyrte av et skudd fra rundt 10 meter som gikk inn bak KILs Mandanda.

Utover i omgangen var det KIL som hadde initiativet, og presset Åsane voldsomt. 12 minutter ut i omgangen var det KILs tur til å score, da KIL ble tildelt et frispark fra omtrent 30 meter. Og der alle forventet noe annet så var Mac Laham lurest og sendte ballen i retning mål. Og målmaskene fant den, og stillingen var 1-1.

En underholdende førsteomgang for det nøytrale øyet, med mål og sjanser i begge ender av banen. 1-1 i mål, men sjansestatistikken var det KIL som ledet.

I 2. omgang fortsatte KIL med et godt spill. Man eliminerer Åsane lenge, og da KIL fikk corner etter 58 minutter ofrer Per-Magnus Steiring alt og er først på en godt slått corner fra Mac Laham. KIL opp i ledelsen. Utover i omgangen jobbet KIL knallhardt og gjør en god jobb for å ivareta ledelsen, man er også nærme en 3-1-scoring ved flere anledninger. Men en knallhard jobb har sin pris, for i det 81.minutt kunne hjemmelaget juble for utligning. Larsen var igjen frempå og traff stolpen, på returen kunne Lassen enkelt sette inn utligningen.

Mot slutten har både Qaka og Aanesland gode muligheter til å sørge for at KIL fikk med seg samtlige poeng hjemover, men flere mål ble det ikke.