Prøvespiller-bonanza

KIL tester ut flere spennende spillere på trening den kommende uka.

Annonse:

Sesongoppkjøringen er godt i gang og KIL-stallen begynner å ta form. I tillegg til en rekke resigneringer fra i fjor, senest Adem Güven, tester klubben ut flere prøvespillere.

Fra første treningsuke har tidligere Førde- og Åsane-spiller Øystein Myrkaskog trent med KIL. Spissen startet treningskampen mot Lillestrøm, og 28-åringen fortsetter å vise seg fram denne uka.

Keeper Adrian Møller (Vålerenga) trente også med KIL forrige uke.

Flere nye fjes

På dagens trening var det flere nye fjes. Backen Ridouan Essaeh (Skeid), angrepsspilleren Gabriel Andersen (Harstad), keeperen Marius Berntzen (Ørn Horten) og midtbanespilleren Morten Bjørlo (Egersund) skal alle trene med KIL denne uken.

- Det er januar og naturlig å teste noen, i dette tilfelle her spillere som kommer fra lavere nivå. Det er de spillerne vi har mulighet til å ha her på prøvespill, forteller KIL-sjef Espen Nystuen.

Gabriel Andersen har imponert for Harstad. Nå prøvespiller han for KIL.
Gabriel Andersen har imponert for Harstad. Nå prøvespiller han for KIL.

- Vi har litt forskjellige typer her, men det er folk som ønsker noe med fotballen og som ønsker å spille for KIL. De kommer hit for å vise seg fram, fortsetter KIL-sjefen.

Yngstemann på prøvespill denne uken er født i 1999.

- Det er viktig for oss å ha kontroll på de som er såpass unge, fordi vi mener vi kan bygge en god basis for fremtiden her. Noen av prøvespillerne ser vi på mer langsiktig, og andre mer på kortsikt.

Nystuen og KIL bruker mye tid på å scoute spillere gjennom å se kamper i blant annet 2. divisjon. Klubben har hatt god suksess med å hente spillere fra lavere divisjoner, her nevnes blant andre Harald Holter (Stabæk 2), Maikel Nieves (Nybergsund IL-Trysil), Johan Wennberg (Førde) og Jørgen Richardsen (Lyn).

- Alle som er her nå er spillere vi har sett i 2. divisjon, og alle er spillere som er villige til å vise seg fram og som har et ønske om å spille for KIL, sier Nystuen.

Alle prøvespillerne skal trene med KIL ut uka. Se for øvrig egen faktaboks for mer informasjon om KILs prøvespillere denne uken.

Treningsuka

KIL-gutta startet treningsuka med en tøff fotballøkt i Kongsvingerhallen.

- Det var egentlig begynnelsen på en relativt tøff treningsuke som avsluttes med kamp på lørdag. Det var en god fysisk økt i dag, sier Hans-Erik Eriksen.


- Det er tid for å pushe gutta litt, det ene er det fysiske, men det andre er å manne seg opp litt mentalt, legger treneren til.

Ellers blir det en tøff treningsuke for KIL-gutta og prøvespillerne, i følge Eriksen. KIL-gutta trener fotball i Kongsvingerhallen hver dag klokka 09.30 og avslutter uka med treningskamp mot Nybergsund IL-Trysil på lørdag med avspark klokka 13.00. 

Ukas prøvespillere

  • Marius Berntzen (31. desember 1994) - keeper - Ørn Horten

  • Ridouan Essaeh (25. april 1997) - forsvar - Skeid

  • Morten Bjørlo (4. oktober 1995) - midtbane - Egersund

  • Gabriel Andersen (21. april 1999) - angrep - Harstad

  • Øystein Myrkaskog (5. desember 1988) - angrep - Førde

Annonse fra Obos-ligaen: