Røed og Aadnøy med proffkontrakt

To nye KIL-juniorer tar steget opp til A-laget. - Det er et bevis på at det jobbes veldig godt i utviklingsavdelingen vår, sier KIL-sjef Espen Nystuen.

De siste årene har flere og flere unggutter gått gradene i KIL-systemet. I dag ble det klart at Sander Røed og Matias Aadnøy har fått proffkontrakter med klubben.

KIL-sjef Espen Nystuen mener det er et bevis på at det jobbes godt med spillerutvikling i klubben i samarbeid med NTG Kongsvinger.

- Vi er veldig fornøyde og det er et bevis på at det jobbes veldig godt i utviklingsavdelingen vår. Trond (Amundsen, journ. anm.) og Erik (Gusterud, journ. anm.) med resten av teamet jobber veldig godt.

- Vi er veldig stolte over å kunne ta opp så mange som vi gjør. Det er også en del av klubbstrategien; at vi skal gi de unge sjansen. Det er moro å se at det har kommet så mange opp på kort tid, fortsetter han.

Sander Røed har allerede debutert for A-laget, både i NM og i OBOS-ligaen. Nystuen sier følgende om den unge teknikeren. 

- Sander er en poengspiller. Spilte en veldig god kamp for A-laget borte mot Sandnes Ulf. Har vinnerskalle, slipper ned skuldrene og veldig god med ball. Han finner løsninger. Har hatt utvikling det siste halvåret og trent med A-laget den siste perioden. Fortjener å få muligheten, sier Nystuen.

Matias Aadnøy har trent fast med A-laget i hele år. Den høyreiste midtstopperen er dessverre skadet nå, men får allikevel kontrakt med klubben.

- Matias er en midtstopper som er stor, sterk og fysisk. Kan få en voldsom fysikk. Han har en voldsom dedikasjon og jobber veldig hardt. Seriøs og profesjonell. Over tid blitt bedre og bedre. Han får betalt etter hardt arbeid over tre år i vår utviklingsavdeling. Vi håper Matias kan ta det neste steget, og det kommer han til å gjøre hvis han fortsetter så dedikert som nå. Han har absolutt vært en av de mest profesjonelle og seriøse utøverne vi har hatt hos oss på lang tid. 

KIL-sjefen forteller også om flere juniorspillere som viser seg fram for A-laget. Eirik Dahl Åsvestad er en av de.

- Eirik er med A-laget nå. Han var den som var lengst framme av alle, før han ble skadet. Vi må gi han tid. Det blir spennende å følge han de neste månedene, avslutter Espen Nystuen. 

Både Matias og Sander har skrevet under på kontrakter ut 2022 med klubben. 

Annonse fra Obos-ligaen: