Rydje til Skjetten

Lars Rydje går fra KIL til 3. divisjonsklubben Skjetten.

Den 20 år gamle venstrebacken har gått gradene i KIL og fikk foran fjorårssesongen sin første proffkontrakt med klubben.

Nå flytter imidlertid unggutten på seg; Skjetten og 3. divisjon er neste stopp. 

- Lars har gått hele sin junioralder i klubben og er sønn av en gamme KIL-helt. Etter å ha imponert på junior- og b-laget med fint venstrebein og som en ledertype, gjorde han seg fortjent til a-lagskontrakt foran forrige sesong, sier sportssjef Espen Nystuen.

Lars i aksjon under en trening på Gjemselund.
Lars i aksjon under en trening på Gjemselund.

Skadeplaget

Siden 2014 har Lars spilt totalt fire kamper for a-laget, sist i første runde av NM 13. april i fjor. Venstrebacken har slitt mye med skader. 

- Lars har vært veldig uheldig i den perioden han har vært i KIL med at han har vært plaget av skader og har egentlig aldri hatt en god nok kontinuitet i full trening, sier Nystuen videre.

Og legger til:

- Når han kommer tilbake fra skade nå for ente gang er han ganske langt unna og da ser jo vi at det er bedre for Lars å finne seg en klubb der han får spilletid.

- Lars har bidratt masse sosialt, han er en kjempegutt og vi ønsker han lykke til videre, avslutter Espen Nystuen. 

Takker for fine år

Venstrebacken selv gleder seg til å komme i gang i Skjetten og takker for fine år i KIL. 

- Jeg har slitt mye med skader de to siste årene og det har gjort at jeg er langt unna en plass på laget. Bedre for meg å spille fast 3. divisjon enn 4. divisjon for KIL 2, sier Rydje. 

- Hvorfor Skjetten?

- Nå handler det for meg om å komme i gang og kjenne at ting fungerer igjen. Spille hver uke og på et høyest mulig nivå. Jeg ser fram til å komme i gang, fortsetter 20-åringen. 

Rydje har vært i KIL-systemet i nesten fem år og venstrebacken kommer til å huske tiden i klubben som en veldig fin tid. 

- Jeg har hatt det veldig fint i KIL. Helt fra junior og opp har jeg alltid trivdes veldig godt her. Det er en fantastisk gjeng, mange hyggelige folk og en utrolig fin klubb - litt sånn familieklubb. Jeg kommer til å tenke positivt tilbake på tiden i KIL, sier Rydje. 

Cupfinalen størst

Lars trekker fram fjorårets cupfinalesirkus som sitt beste minne i KIL-tiden. 

Lars Rydje og Adrian Ovlien fra cupfinalebanketten.
Lars Rydje og Adrian Ovlien fra cupfinalebanketten.

- Jeg var ikke så mye involvert spillemessig, men cupfinalen var utrolig stort. Det var utrolig morsomt å være en del av det sirkuset der.

20-åringen var med på å vinne sølv i NM.

- Utrolig stort for min del og veldig moro å være med på det, avslutter Lars Rydje. 

Annonse fra Obos-ligaen: