Sahlgren klar for KIL

Saku-Pekka Sahlgren har signert for KIL. - En av OBOS-ligaens aller beste keepere.

Annonse:

Fredag kveld ble det klart at den finske keeperen Saku-Pekka Sahlgren slutter seg til KIL.

Keeperen kommer fra spill i Sandnes Ulf. KIL-sjef Espen Nystuen er godt fornøyd med nysigneringen:

- Vi er veldig fornøyd med at vi nå har signert Saku, som i flere år har vært en av OBOS-ligaens aller beste keepere. Nå ser vi frem imot å få han på plass her på Gjemselund, og vi gleder oss til å bli kjent med han. Dette blir veldig bra.

Og fortsetter:

- Vi er glad for at vi allerede nå har en veldig god keeper-trio inn mot 2020 i form av Sahlgren, Smedplass og Ahamada. Her føler vi at unggutten vår i Andreas Smedplass kan nyte godt av rutinen som finnes hos sine rutinerte keeperkollegaer.

Sahlgren har signert en 2-årskontrakt med KIL, og slutter seg til laget ved treningsoppstart i januar. 27-åringen har voktet buret for Sandnes Ulf siden 2016, og har før den tid godt med erfaring fra den finske toppdivisjonen.

Nå gleder han seg til nye utfordringer på Kongsvinger.

- Det blir en ny utfordring, men jeg gleder meg til januar allerede. Planene som er presentert for meg liker jeg veldig godt, og det virker som om klubben vet hva de driver med, sier Saku-Pekka kort tid etter han har signert med KIL.

Keeperen har tro på at han kan utvikle seg videre som keeper nå som han bytter klubb.

- Jeg tror det kan være sunt med et bytte. Nå har jeg vært fire år i Sandnes Ulf, og utviklet meg godt der, men nå føler jeg at jeg kan ta det neste steget som keeper, forteller han videre.

Når klubben først tok kontakt så kjente ikke finnen så veldig godt til det som har vært Sandnes Ulfs divisjonskollega de siste sesongene, men et navn har brent seg fast:

- Güven. Det er en god spiss. Han har gjort noen mål når jeg har møtt Kongsvinger, ler finnen, og fortsetter:

- Vi har jo hatt litt trøbbel med KIL, og det blir nok spesielt å møte gamle lagkamerater neste år. Fire år er allikevel lenge, og det blir spennende med en ny opplevelse og utfordring i en ny klubb, og i en ny by. Kongsvinger virker som en fin by, og jeg tar med meg hele familien nå som vi kommer med flyttelasset over nyttår. Vi gleder oss alle sammen.

Og ambisjonene for 2020-sesongen er han klar på:

- Jeg skal hjelpe klubben med å nå sine målsetninger. Personlig kan jeg ikke si noe annet enn at jeg skal spille så godt som mulig. Så satser vi på et opprykk til Eliteserien, det hadde vært det absolutt beste, avslutter KILs nye sisteskanse.

Vi ønsker Saku-Pekka hjertelig velkommen til KIL!

*Bildet i saken er en fotomontasje.

Saku-Pekka Sahlgren

  • Født: 08.04.1992 (27 år)

  • Fødested: Kokkola, Finland

  • Posisjon: Keeper

  • Tidligere klubber: Sandnes Ulf, HJK Helsinki, FC KTP, RoPS, GBK, Kokkolan PV

  • Aktuelt: Signert en 2-årsavtale med KIL

 
Annonse fra Obos-ligaen: