Sør-Koreaner klar for KIL

På overgangsvinduets siste dag ble Gang Dongwan klar for KIL.

Annonse:

KIL-sjef Espen Nystuen kunne gledelig informere om at klubben har signert en ny spiller.

Sør-Koreanske Gang Dongwan (21 år) ble nemlig klar for KIL på overgangvinduets siste dag.

- Vi har jobbet lenge med å få avklart utdanningskompensasjonen fra alle de Sør-Koreanske klubbene Gang og Park har spilt for. Vi klarte det ikke med Park, men med Gang, forteller Nystuen.

Og forklarer videre:

- Den ene klubben Park spilte for var nedlagt. Dermed hadde forbundet tatt over kravet. De ville ikke si fra seg det, så da får vi jobbe med det inn mot neste år. Gang er imidlertid spilleklar og tilgjengelig nå.

Det er gjennom et tidligere omtalt samarbeid at KIL nå henter en Sør-Koreaner. 

Cheolwoo Park (20) og Gang Dongwan (21) har begge vært to perioder på prøvespill hos klubben. 

Gang er spilleklar til helgens kamp mot Notodden på Gjemselund. KIL-sjefen beskriver spilleren som følger:

- Han er en defensiv midtbanespiller eller midtstopper som har imponert. God fysikk, fin venstrefot og god i duellspillet. Håper at vi kan få god nytte av han allerede i år.

Bilde1
Espen Nystuen og KILs nye spiller.

- Gang har vært her i to perioder og vært her nå siden oppstarten i juli. Vi føler vi kjenner han godt, det er en veldig spennende spiller og ikke minst er det et spennende samarbeid inn mot Sør-Korea. Vi er veldig fornøyd med denne signeringen, avslutter Nystuen. 

Gang selv er veldig glad for at overgangen gikk i orden:

- Jeg er veldig glad for at klubben ser potensialet mitt og jeg er veldig glad for at overgangen gikk i orden. Det er et stolt øyeblikk for meg, sier han.

- Jeg håper jeg kan komme inn å bidra laget på en bra måte. Jeg er duellsterk og har en bra pasningsfot, fortsetter han.

Som mange sikkert vil se for seg, så er det stor forskjell på Sør-Koreansk og norsk kultur.

- Det er veldig forskjellig, men jeg lærer hele tiden, både med tanke på fotballkulturen og livet ellers. Jeg jobber hardt med å lære meg både engelsk og norsk for å kunne kommunisere bedre. Da tror jeg alt blir lettere.

Gang er overveldet over måten han har blitt tatt imot av klubben og folkene rundt.

- Jeg er ekstremt takknemlig for måten jeg har blitt tatt imot på - både av spillere, trenerteam og klubben for øvrig. Det er bra passion her og klubben har stolte tradisjoner. Klubben har en visjon og alle jobber hardt. I tillegg spiller det en type fotball som jeg ønsker å være en del av, avslutter Gang Dongwan. 

Gang Dongwan

  • Født: 16. oktober 1996 (21 år)

  • Fødested: Seoul, Sør-Korea

  • Posisjon: Midtbane/forsvar

  • Aktuelt: Signert en 1,5-årskontrakt med KIL

Annonse fra Obos-ligaen: