Spennende Korea-samarbeid

KIL-sjef Espen Nystuen møtte tidligere KIL-spiller Ji-Ho Cha i Marbella for å snakke om mulig samarbeid.

Når KIL-gutta var på treningsleir i Marbella møtte KIL-sjef Espen Nystuen sin tidligere lagkamerat Ji-Ho Cha.

Sørkoreaneren spilte for klubben i 2005-sesongen. 

- Kongsvinger var et veldig vennlig sted å være og klubben var som en stor familie, minnes Cha. 

Ji-Ho Cha i aksjon for KIL i 2005.
Ji-Ho Cha i aksjon for KIL i 2005.

Den nåværende 35-åringen var innom Lyn før han kom til Kongsvinger. Han fikk to kamper fra start på den drøye måneden han var i klubben før han reiste hjem til Sør-Korea.

- Jeg kunne ikke bra engelsk og jeg kunne ikke norsk. Det var vanskelig. Jeg kjente ikke til kulturen. Medspillere og støtteapparatet prøvde å hjelpe meg, men jeg spilte ikke godt på banen. Jeg var ikke fornøyd, derfor vendte jeg hjem. Jeg var veldig ung. Jeg burde bare stått på hardere, det angrer jeg på, men det var en god erfaring uansett, forteller Cha videre.

Etter KIL-karrieren spilte Cha for Busan IPark, Melbourne Knights, Roasso Kumamoto og Pohang Steelers.

Eget selskap 

Nå driver imidlertid sørkoreaneren et eget selskap som sitter på rettighetene til flere spillere i K-League og J-League. Selskapet har også egne akademilag og et sportsmerke.

- Vi gjør det veldig bra nå, men vi ønsker å bli bedre og utvikle oss, sier Cha.

Og fortsetter:

- Jeg ønsker å sende koreanske spillere til KIL. Målet mitt er å få koreanske spillere i de beste ligaene i Europa, men jeg tror det lønner seg å ta steg for steg. De norske ligaene kan være et springbrett videre.

Cha ønsker også å se på muligheten til å hente norske spillere til Sør-Korea eller Japan.

- Spennende og interessant

Espen Nystuen husker Cha godt fra tiden hans i KIL.

- Jeg husker Cha godt. Han var en god spiller, bra med ball og kjapp. Men han ble skadet og fikk ikke ut ting i kamp. Det jeg husker mest fra han er hans Idol-opptreden på La Manga. Han var fryktelig god til å synge, minnes Nystuen og ler.

KIL-sjefen mener et samarbeid med Cha kan være meget interessant. 

- Jeg fattet veldig interesse av hva han driver med. Det er artig å høre hvordan de jobber med fotball i Sør-Korea og Japan. Det er veldig interessant, sier Nystuen.

- Nå forsøker vi å få til et samarbeid, helt uforpliktende, som begynner med at det kommer et par spillere opp hit. Da får vi vurdert dem og så får vi se om vi kan utvide samarbeidet etter hvert, avslutter KIL-sjefen. 

To sørkoreanske spillere komme opp til Kongsvinger i m

Annonse fra Obos-ligaen: