Stygge sifre mot Sogndal

Det ble lite jubel på KIL borte mot Sogndal mandag kveld.

Mandag kveld var det klart for topp mot bunn da Sogndal stod på motsatt banehalvdel, borte på Fosshaugane Campus.

Kampens første 15 minutter begynte rolig fra begge lag. Allikevel var det hjemmelaget som åpenbart satt med kontrollen. Det meste av spillet foregikk seg nemlig godt inne på KILs banehalvdel, men de store farlighetene uteble.

Det var det raskt slutt på, for tjue minutter ut i oppgjøret bygde Sogndal seg fint opp ut mot høyrekanten der Eid fikk slått inn mot mål. Der lurte Hoven seg foran KILs Mandanda og sørget for 1-0 til hjemmelaget. Effektivt og fullt fortjent for hjemmelaget.

Ti minutter senere var det igjen hjemmelaget som sørget for scoring da Hoven igjen kom seg til avslutning. Denne gangen kom avslutningen med foten, og 2-0 var et faktum på Fosshaugane. 2-0 holdt ikke for vertene, for kun fire minutter etter scoringen kombinerte hjemmelaget pent inne på KILs halvdel. Ballen endte til slutt hos hjemmelagets Blårud som kontrollert kunne sørge for 3-0.

Etter en fullstendig enveiskjøring i første omgang gikk lagene til Garderoben på stillingen 3-0. Oppsummert kunne man si at hjemmelaget styrte det aller meste, og selv om de ikke hadde enormt med muligheter foran KILs mål så var de effektive. KIL på sine side var knapt foran vertenes mål.

Effektiviteten for hjemmelaget fortsatte like greit ut i 2.omgang, for knappe minuttet ut fra garderoben kunne hjemmelaget igjen juble for scoring, og 4-0 på Fosshaugane. Ballen havnet igjen hos Kristoffer Hoven hos hjemmelaget som kunne juble for sin tredje scoring for dagen.

Ydmykelsen på bortebane fortsatte utover i omgangen for da Pålerud felte Totland innenfor 16-meteren pekte dommeren like greit på straffemerket. Og tre mål for Hoven skulle bli til fire da han enkelt satte det påfølgende straffesparket i mål. 5-0 til Sogndal.

Betegnelsen trøstemål har vel sjeldent passet bedre for å beskrive Jalastos redusering etter 76 minutter. På et hjørnespark slått av Mathias Gjerstrøm svevde nemlig finnen høyest i feltet og headet ballen pent inn i mål. Det var forøvrig KILs første mål som kom fra et hjørnespark i årets sesong.

I det 85 minutt var det klart for nok en redusering fra KIL, da Martin Hoel Andersen gjorde en  god jobb etter å ha fått ballen fra Fredrik Pålerud. KILs angriper dro seg pent forbi hjemmelagets Solberg og satt ballen enkelt forbi hjemmelagets keeper Fij.

5-2 holdt seg ut kampen på Fosshaugane. Sogndal krøp med det helt til topps i OBOS-ligaen, men KIL på sin side er fremdeles på 16. og siste plass.

Sogndal - KIL 3-0 (3-0)
Fosshaugane Campus
200 tilskuere

Mål: 1-0 (20), 2-0 (30), 3-0 (34), 4-0 (46), 5-0 (67), 5-1 Jalasto (76.), 5-2 Hoel Andersen (85)

Gule kort: Ludvig Langrekken,

Røde kort:

KIL: Riffi Mandanda - Fredrik Mani Pålerud, Per-Magnus Steiring, Daniel Lysgård (Ville Jalasto fra 62.), Victor Grodås - Harald Holter (Even Bydal fra 82.), Jesper Grundt (Solberg Nilsen fra 62.), Martin Tangen Vinjor (Mathias Gjerstrøm fra 45.), Simon Marklund - Martin Hoel Andersen, Adem Güven (Langrekken fra 45.).

Benk: Andreas Smedplass, Ville Jalasto, Mac Laham, Herman Solberg Nilsen, Mathias Gjerstrøm, Gyuwahn Lee, Ludvig Langrekken, Ridouan Essaeh, Even Bydal.