Tap mot Grorud

Et straffespark ble avgjørende da KIL gikk på sitt tredje strake tap.

Gjestene fra Oslo valgte en annen tilnærming en det Blink gjorde i forrige runde. De trakk seg tilbake og lot KIL trille ball når de selv ikke hadde kontroll på kula. KIL derimot satte inn presset ganske høyt i starten.

Publikum fikk også se en noe mer direkte spillestil enn i forrige kamp. Det resulterte i vår første mulighet da Lee skaut over fra seksten meter. Like etter spilte gutta seg fint frem på høyresiden og Marklund burde scoret da han fikk innlegget på ti meter. Upresset satte han ballen over.

Men alt var ikke rosenrødt. Bakover på banen ble det fortsatt gjort store personlige feil. Heldigvis klarte ikke Grorud å utnytte de på samme måte som Blink gjorde i Stjørdal.

Utover i omgangen satte kampen seg, og KIL kjempet til seg et lite overtak. Det var en del positivt. Gutta varierte mye mer enn i de foregående kampene. Intensiteten var bedre og KIL varierte både presshøyde og strategi for å komme seg fremover i banen.

Til tross for litt fremgang spillemessig klarte ikke gutta å spille seg til klare sjanser mot slutten av omgangen. Det sto 0-0 til pause.

Andre omgang startet friskt. Grorud hadde en hard avslutning rett på keeper og noen cornere, mens KIL hadde en gylden overgangsmulighet. Den ble ikke godt utnyttet. Så ble Sahlgren liggende nede med knesmerter. Heldigvis kunne han fortsette. Minuttet etter var han nede igjen. Kanskje som en kombinasjon av knesmerter og fortvilelse over Skagestad sitt stygge balltap tretti meter fra eget mål. Uansett: Keeperen måtte ut og Andreas Smedplass kom inn for andre hjemmekamp på rad.

Dessverre ble det som mot Tromsø for keeperen. Etter få minutter måtte han plukke ballen ut av nettet. Heller ikke denne gangen kunne han lastes. Det kunne muligens dommeren. Harald Holter var i hvert fall svært uenig i at gjestene fikk straffe. Oscar Aga sendte oslolaget i føringen.

Trener Lehkosuo måtte nå foreta seg noe. Skagestad og Lee ble erstattet av Essaeh og Marlinho. Begge involverte seg umiddelbart. Essaeh med mest positivt fortegn, men like før slutt skapte litt Marlinho-magi nesten en utligning. Han dro seg lekkert forbi to mann før han spilte Langrekken inne i boksen. Spissen var hardt presset og ballen spratt inn i til keeper.

Med null målsjanser etter pause gikk KIL på sitt tredje strake tap. Dette var et hakk opp fra kampen i Stjørdal, men det er mye som skal endres om KIL skal kjempe i riktig ende av tabellen.

Kongsvinger - Grorud 0 - 1 (0 - 0)
Gjemselund stadion
200 tilskuere

Mål: 0 -1 (69.)

Gule kort: KIL: Skagestad, Holter, Langrekken, Jalasto.

KIL (4-2-3-1):
Saku-Pekka Sahlgren (Andreas Smedplass fra 59.) - Fredrik Pålerud, Ville Jalasto, Edvard Skagestad (Marlinho fra 74.), Victor Grodås - Eirik Mæland (Gjerstrøm fra 81.), Harald Holter - Ghyu-wahn Lee (Ridouan Essaeh fra 74.), Simon Marklund, Martin Tangen Vinjor (Langrekken fra 81.) - Adem Güven

Benken: Andreas Smedplass, Dongwan Gang, Daniel Lysgård, Christian Røer, Ridouan Essaeh, Marlinho, Mathias Gjerstrøm, Even Bydal, Ludvig Langrekken.

Hendelser:

7. min: Grorud kombinerer seg fint forbi vår midtbane og får skutt upresset fra 25 meter. Sahlgren fister den til corner. Resultatløs.

9.min: Skagestad lemper fram og Marklund samarbeider fint med Lee. Sistnevnte skyter over.

11. min: Marklund får ballen på ti-tolv meter etter hurtig spill i lengderetningen på høyresiden. Dessverre gikk avslutningen over.

12. min: KIL trykker på og til slutt for Pålerud ballen rullende mot seg ute ved hjørnet av seksten. Han klinker til, men rett på keeper.

18. min: Gjestene krangler seg fremover og får skutt. Sahlgren redder lett.

29. min: Pålerud tar ned et oppspill ute på kanten og legger inn mot Marklund som i duell foran mål skaffer en corner. Lee hopper over corneren og Marklund avslutter. Ballen er innom flere bein før den spretter ut til en ny corner. Resultatløs.

50. min: Gjestene med et fint innlegg over mot vår venstreside. Det avsluttes rett på keeper.

60. min: Sahlgren nede to ganger med smerte. Må ut, og Smedplass kommer inn.

66. min: KIL kommer seg frem på venstresiden og til slutt er det Grodås som skyter. Rett på keeper.

68. min: Grorud får corner og roper på straffe. Dommeren blåser etter hvert på en situasjon der Harald Holter er involvert. Gruegutten prater nesten på seg sitt andre gule i fortvilelse. Vi tviler på om den situasjonen det ble blåst på virkelig er straffe. Uansett: Oscar Aga setter den klink sikkert i mål bak Smedplass.

75. min: Innbytter Essahe kommer fint rundt på venstresiden. Banker den hardt inn foran mål, men keeper er på plass. Også Langrekken og Gjærstrøm fikk muligheten på slutten.

90. min: Marlinho med et skuddforsøk. Rett på keeper fra langt hold.