Tap på Åråsen

KIL kjempet godt og lenge, men måtte gi tapt mot LSK på bortebane.

Gresset var grønt, motstanderlaget var gult, og et rødt KIL tok turen i dag til Åråsen for å hente poeng. I åpningsminuttene er det hjemmelaget som var best ut fra startblokkene da Gustafsson fikk avsluttet fra omtrent 10-12 meter. KILs nyeste mann, Riffi Mandanda, var heldigvis med på notene og reddet avslutningen mesterlig.

Med unntak av vådeskuddet fra Gustafsson etter knappe to minutter så var det KIL som hadde kontrollen ute på naturgresset utover i omgangen. Etter kvarteret hadde hjemmelaget knapt vært over midtstreken, mens KIL på sin side kontrollerte mye - men uten de store sjansene.

Etter 28 minutter kom riktignok omgangens største mulighet, og den fra KIL. Langrekken fikk servert en god ball fra Markus Aanesland, og KILs angriper er var mart i bevegelsene som sørget for at han fikk avslutte fra kloss hold. Avslutningen ble riktignok godt blokkert av vertenes Amundsen. Der var hjemmelaget heldige.

Mot pause spilte vertene seg varme, og produserte flere gode muligheter. Nærmest var nok Lehne Olsen som fikk avsluttet nærmest upresset fra 11 meter kort tid før pausesignalet. Avslutningen var svak, og gikk til side for mål.

Mål ble det uansett ikke i kampens første omgang, og lagene gikk til garderboen på stillingen 0-0.

I andre omgang var det hjemmelaget som startet best, og det var uten tvil et lite temposkifte fra vertene i åpningen. Etter 55 minutt kom det en god avslutning fra vertenes Kairinen som fikk avsluttet fra 16-meteren og Mandanda måtte gi retur. På returen dukket Kallevåg opp, men Fredrik Pålerud fikk sklidd i mellom og blokkerte avslutningen mesterlig.

I minuttene etter skjedde det mye ute på Åråsengresset. Hjemmelagets Lehne Olsen var førstemann ut, og fikk fyrt av et godt skudd etter at KIL rotet det litt til i bakre rekker. Avslutningen gikk like til side for mål. Kort tid etter er det Mathias Gjerstrøm som fikk muligheten, og fra 23-24 meter fyrte han av et godt skudd som gikk en snau halvmeter over vertenes mål. To gode muligheter til begge lag på kort tid.

Etter 74 minutt var hjemmelaget igjen farlig frempå, og Riffi Mandanda gjør en kanonredning da Rafn fikk avsluttet fra 14 meter. Pent gjort av KILs sisteskanse.

Nå var det LSK som var det førende laget på eget gress, og det meste av spillet foregikk på KILs banehalvdel. Det meste endte allikevel med et hjørnespark, som KIL gang på gang fikk ryddet unna. I sluttminuttene var LSK ivrige etter scoring, og på et hjørnespark etter 84 minutter der Riffi Mandanda bokset ballen ut kunne hjemmelagets Magnus Knudsen litt for enkelt heade ballen inn i det helt åpne KIL-målet. 1-0 på Åråsen.

Etter scoringen risikerte KIL mer, og etter 89 minutter fikk hjemmelaget doblet ledelsen da Bergmann Sigurdarson snappet opp ballen på midtbanen, fosset framover, rundet Mandanda og sørget med det for 2-0 til hjemmelaget.

2-0 ble også sluttresultatet på Åråsen.

Lillestrøm - Kongsvinger 1-0 (0-0)
OBOS-ligaens 16.serierunde
Åråsen stadion
200 tilskuere

Mål: 1-0 Knudsen (84.), 2-0 Bergmann Sigurdarson (89.)

Gule kort: Per-Magnus Steiring, Edvard Skagestad,

KIL (4-2-3-1): Riffi Mandanda - Fredrik Pålerud, Per-Magnus Steiring (Daniel Lysgård fra 72.), Edvard Skagestad, Victor Grodås - Even Bydal (Laham fra 88.), Mathias Gjerstrøm - Simon Marklund (Martin T. Vinjor fra 79.), Martin Hoel Andersen, Markus Aanesland (Lee fra 88.) - Ludvig Langrekken (Adem Güven fra 72.)

Benk: Andreas Smedplass, Ville Jalasto, Daniel Lysgård, Herman Solberg Nilsen, Jesper Grundt, Martin Tangen Vinjor, Mac Laham, Ghyu-whan Lee, Adem Güven.

Hendelser:

2.min: Allerede etter kort tid får hjemmelagets Gustafsson avsluttet. Heldigvis er Riffi Mandanda med på notene og gjør en mesterlig redning.

9.min: Gjerstrøm slår en god ball ut til Aanesland på venstrekanten. KILs kantspiller skjærer inn i banen, og får gitt ballen til Even Bydal som befinner seg på rundt 20 meter. Bydal tester skuddfoten, men avslutningen går langt over.

12.min: God KIL-åpning. Hjemmelaget sliter med å komme seg over midtstreken.

15.min: Gjerstrøm prøver seg fra distanse. En markkryper som går like til side for hjemmelagets mål.

20.min: Mye upresist fra begge lag her.

22.min: Langrekken får en pen ball fra Steiring. KILs spiss har god retning og fart mot mål, men hjemmelagets Amundsen får ryddet unna.

25.min: Ballen går i Hoel Andersens arm og dommeren gir frispark til hjemmelaget på rundt 25 meter. Den utnyttes elendig av Lehen Olsen og forsøket går ut av stadion. Det sies at den ballen aldri ble funnet.

28.min: KJEMPEMULIGHET TIL KIL! Aanesland får kranglet med seg ballen og gir den videre til Langrekken. KILs spiss kommer seg forbi en mann og avslutter, men en LSK forsvarer får blokkert forsøket i siste øyeblikk. Der var KIL svært nærme en ledelse på Åråsen.

29.min: KIL med hjørnespark. Hoel Andersen når ballen med hodet, men headingen går utenfor.

38.min: Gult kort til Skagestad. Lehne Olsen får en god ball ut mot hjørneflagget, men bak han kommer et godstog i full fart og feier LSK spiss i bakken. Greit med gult kort der...

39.min: Det påfølgende frisparket går i tverrligger og ut. Det var nærme for hjemmelaget.

40.min: Hjørnespark til LSK. Mandanda rager høyest i feltet og plukker den. Får allikevel en smell og blir liggende en kort periode. LSK viser mer og mer tendenser ute på sin hjemmebane nå.

45.min: Stor mulighet til LSK rett før pausesignalet på Åråsen. Lehne Olsen får avsluttet relativt upresset fra rundt 11 meter, men avslutningen er svak og går godt til side for mål.

Pause: Jevnspilt omgang på Åråsen, men KIL kan notere seg for en god omgang og for omgangens største mulighet da Langrekken fikk muligheten fra kloss hold.

52.min: Temposkifte fra hjemmelaget i åpningen her. KIL er upresise, og hjemmelaget virker friske.

54.min: Steiring slår en god ball mot Langrekken som setter fart mot hjemmelagets mål. En litt lengre tå på Kongsvingergutten kunne sørget for en god KIL-mulighet der.

55.min: LSK farlig frempå. Først får avsluttet og Mandanda må gi retur. Der er Kallevåg, men Pålerud blokkerer. Hjemmelaget er farlige nå.

57.min: Lehne Olsen får avsluttet fra høyresiden etter at Grodås sklir. Avslutningen går rett til side for mål. Hjemmelaget nærmer seg.

58.min: Gjerstrøm avslutter fra 23 meter. God avslutning som går en snau halvmeter over LSKs mål.

66.min: Per-Magnus Steiring får seg en smell midt på banen og må ut til behandling. Han kommer seg raskt ut igjen, men ser ikke helt upreget ut.

70.min: LSK med en god avslutning fra omtrent 16-meteren. Like til side for mål.

74.min: Kanonredning fra Mandanda etter en god avslutning fra Rafn hos LSK.

82.min: Svinger mye fram og tilbake her nå. KIL med en corner som ender i ingenting. LSK kan kontre, men er upresise.

84.min: LSK får nok et hjørnespark. Mandanda går ut i feltet og bokser. Ballen ender opp hos Magnus Knudsen hos hjemmelaget som enkelt kan heade ballen inn i det helt åpne KIL-målet.

89.min: Lehne Olsen dobler hjemmelagets ledelse etter at han snapper opp ballen fra Skagestad på midtstreken. Løper fra alt og alle. Runder Mandanda, og sørger for 2-0 på Åråsen.

90+5: Slutt på Åråsen. Hjemmelaget vinner 2-0.