Tilbake fra nyttig seminar på La Manga

Utviklingsledere i norske toppklubber har den siste uken vært samlet på det årlige La Manga-seminaret.

Annonse:

Toppfotballsenteret, nå Norsk Toppfotball Sport, arrangerte den siste uken det 11. La Manga-seminaret i rekken.

I år var seminaret skreddersydd for utviklingsledere og rettet direkte inn mot Akademiklassifiseringen som startet opp tilbake i 2017.

- Det har vært en lærerik og nyttig uke på La Manga, forteller KILs Erik Gusterud.

Han har vært tilstede i Spania sammen med KIL 2-trener Johan Wennberg. Om lag 60 andre fra norske toppklubber, Norsk Toppfotball og Norges Fotballforbund har deltatt på seminaret. 

- Vi har et ekstremt hyggelig og kompetent kollegium i norske toppklubber. Det består av personer med flere titalls landskamper i beltet, men også personer med tung akademisk utdannelse. Det er å møte de som jobber i klubbene som gir mest læring. Vi tar med oss gode ideer tilbake til Kongsvinger, sier Gusterud videre.

Programmet har bestått av foredrag av Norsk Toppfotball, workshops på sentrale temaer i spillerutvikling og innslag fra Norges Fotballforbund ved Pål Arne Johansen og Leif Gunnar Smerud.

Høydepunktet var nok imidlertid en halv dag med Villareal CF - en av de fremste klubbene i Spania når det kommer til spillerutvikling. 

- Det var interessant og innspirerende. Noe mener jeg gir oss en bekreftelse på at vi gjør mye bra hos oss, samtidig var det nye ting vi tar med oss. De har et budsjett på 120 millioner kroner i sin utviklingsavdeling, men de presenterte mange gode ideer som ikke koster penger. Det skal vi ta med oss hjem. 

Wennberg var med på La Manga-seminaret for aller første gang. Det ga han større innblikk i blant annet den omfattende Akademiklassifiseringen.

- Det var veldig nyttig for meg å få større innblikk i Akademiklassifiseringen og ikke minst møte flinke folk i fotball-Norge. Det var en veldig spennende forelesning med Villarreal. Fint å knytte kontakter og få et innblikk i hvordan det jobbes i de andre toppklubbene. En fin uke, sier Johan Wennberg. 

IMG_0049
Tidligere Brann-, Haugesund- og Hønefoss-trener Rune Skarsfjord holdt et godt foredrag på La Manga.
IMG_0342
Leif Gunnar Smerud er teknisk sjef i Eliteavdelingen i NFF. Han har også U21-landslaget og vikar på G18-landslaget.
IMG_0781
Johan Wennberg og Erik Gusterud overvar flere av G18-landslagets treninger.
IMG_6532
Både G17- og G18-landslaget var i aksjon under oppholdet på La Manga.
IMG_6521
Pål Arne Johansen med nok et spennende foredrag på La Manga-seminaret.

 

Annonse fra Obos-ligaen: