- Tre fantastiske år

Maikel Nieves har takket nei til å fortsette i KIL.

Det er en vemodig Maikel Nieves som undertegnede prater med over telefonen torsdag kveld.

Tidligere på dagen hadde 28-åringen takket nei til å fortsette i KIL.

- Det har vært tre fantastiske år i KIL. Klubben har vært som en familie for meg, sier Nieves.

Og fortsetter:

- Miljøet i og rundt klubben har vært helt fantastisk. Spillerne er venner mer hverandre. Vi spiller kort og det er alltid gode vibber. Jeg har blitt utrolig glad i Kongsvinger – det er et fantastisk sted.

Spanjolen ble hentet fra Nybergsund og 2. divisjon foran 2015-sesongen. Maikel har scoret 30 mål på 85 kamper for klubben. 

Maikel Nieves under cupfinalen i 2016.
Maikel Nieves under cupfinalen i 2016.

28-åringen lovpriser klubben for en fantastisk tid.

- Opprykket var utrolig. Og året etter var helt fantastisk. Det å spille cupfinale er det gjeveste jeg har opplevd. Det var en utrolig sesong. Tiden i KIL har definitivt vært den beste i min fotballkarriere, sier Maikel.

Derfor er det vemodig å forlate klubben.

- Det er ikke lett å forlate KIL. Jeg har følelser for klubben, stedet og folkene. Jeg er så vant til å være en del av KIL, så det blir trist å forlate klubben, men det er en del av fotballen. 

- Jeg tror man må ut av komfortsonen for å ta neste steg. Det er en trist avgjørelse å ta, men jeg tror den er riktig, legger han til.

Maikel var ønsket med videre av KIL.

- Jeg fikk et tilbud, men valgte å takke nei. Ambisjonene mine er å spille på toppnivå, om det er i Norge eller i et annet land. Jeg ønsker å ta steget opp. Jeg har ingen enighet med noen annen klubb ennå, men jeg har dialog med flere. Forhåpentligvis ordner det seg ganske raskt.

Det er en favoritt – ikke bare blant supportere, men også spillere, trenere og ledere – som forsvinner fra Gjemselund. 

- Jeg håper og tror at jeg har bidratt på en bra måte. Folk har støttet meg på en utrolig god måte, sier 28-åringen.

Maikel har bidratt på en veldig god måte. Han stiller alltid opp. Han skaper alltid god stemning. Han setter krav. Han er dønn ærlig.

makkkkel
I full jubel!

Angrepsspilleren ønsker å takke klubben og folkene for en fantastisk tid i KIL. 

- Jeg vil takke lagkameratene mine, støtteapparatet, administrasjonen og alle folkene i KIL. Det har vært en utrolig bra tid. Jeg vil også takke Espen spesielt. Det var han som ville ha meg til Kongsvinger og jeg må takke han for de tre siste årene. De har vært ekstremt viktige for min fotballkarriere, sier Maikel.

Og legger til:

- Og jeg takker supporterne, spesielt KILSK, som har vært min personlige sponsor i år. Det er så mange å takke. Tiden har vært fantastisk.

Spanjolen landet nettopp på Gran Canaria etter en USA-tur. Før vi legger på og ønsker hverandre god jul avslutter Maikel med følgende:

- Jeg tror årets sesong på mange måter har vært det første steget inn mot en veldig bra framtid. Klubben her en stort potensial og jeg tror KIL kan bli gode neste år. OBOS-ligaen blir tøff og det er viktig å få en god start. Jeg har trua og ønsker alle sammen masse lykke til videre!

KIL-sjef Espen Nystuen sier følgende om Maikel-exiten:

- Maikel er en helt spesiell gutt. Han er bånnærlig, sier alltid hva han mener, og har vært svært godt likt i så vel klubben som byen for øvrig.

- Maikel har vært en meget viktig spiller for våre fremganger de siste årene, og det er med vemod vi nå tar farvel med vår spanske solstråle. Vi ønsker han masse lykke videre, og håper han forfølger drømmene sine, avslutter Espen Nystuen. 

Cupfinale4.jpg
Maikel kommer til å bli savnet i KIL-miljøet.
Annonse fra Obos-ligaen: