Oppsummering av runden i 4. divisjon

Gode resultater for de lokale lagene da både Sander, Flisa og FUVO vant

Annonse:

Det ble en oppløftende runde for de lokale ved alle de lokale lagene, med unntak av Eidskog, tok med seg alle tre poengene i sine kamper. Eidskog fikk også med seg poeng, men burde også tatt alle tre.

Et Flisa-lag i medgang gikk ut i et høyt press og styrte kampen fra start. Har ballen mye og får slått opp på en feilvendt Gundersen som holder på ballen og får satt trykk på Ridabu. Etter 10 minutters spill så blir det litt klabb og babb inne i Ridabus 16-meter, ballen faller ned i beina på Aleksander Danielsen som setter inn 1-0 til Flisa. Flisa fortsatte å kontrollere kampen, men ga også bort noen unødvendige frispark som Ridabu får flyttet opp endel folk på. Det er også på en slik dødball som Flisa vinner duellen i egen boks og får satt i gang Kristian Skolegården på en kontring. Han kommer seg rundt på venstrekanten og slår inn mot Tore Andreas Gundersen som setter inn 2-0 på en god kontring fra hjemmelaget. Ridabu fikk en stor sjanse rett etter dette, men Anders Helland er nede og redder skuddet, mens Kristen Ommang-Engen blokkerer skuddet mot åpent mål som følge av returen fra Helland. I andre omgang faller Flisa ned på nivå når det gjelder press og presisjon i pasningsspillet. Ridabu får lov til å ha litt mer ball enn i første omgang, men skaper ikke de store sjansene. Flisa gir fortsatt bort endel frispark og cornere til bortelaget og etter 69 minutters spill så scorer de på dødball ved tidligere Flisa & Kjellmyra spiller Preben Ingebretsen. Kun 5 minutter senere så får Ridabu nok et mål på dødball og nok en gang er det Preben Ingebretsen som header inn utligningen for bortelaget! Det tar bare 7 minutter før Flisa er tilbake i ledelsen igjen. En enkel oppskrift for et mål hvor Ole Gunnar Kjos slår en lang ball opp på Tore Andreas Gundersen som stusser ballen videre til Andreas Håbakk som setter ballen over en utrusende Ridabu keeper. I det 88.minuttet får Andreas Håbakk gult kort for å hindre en overgang, men kun to minutter senere er Håbakk på farten inne i Ridabus boks hvor det kan se ut som han blir tatt, men dommer velger å gi Håbakk sitt andre gule kort for filming! Flisa avslutter med 10 mot 11, men Ridabu klarer ikke å skape de store sjansene. En fortjent seier til Flisa, selv om det ble jevnere enn man forventet etter 1. omgangen å spå.

Også Sander fikk en positiv opplevelse i første serierunde, som de tok med seg inn i kampen mot nyopprykkede Furnes. Det var i praksis divisjonsforskjell på lagene fra start, og det vil være svært overraskende om bortelaget klarer å beholde plassen i divisjonen. Sander tok kontroll på kampen fra første spark, men det tok noen minutter før det første målet kom. Etter flere store sjanser er det Andreas Lundgren som får stå umarkert i feltet etter en dødball, og måltyven er ikke vond å be. Før pause øker Johnny Trøsberget og Joakim Fjeld ledelsen til både 2-0 og 3-0. Kampen er i realiteten avgjort, og andre omgang faller naturlig nok litt i kvalitet. Jim Helstad kan dog sette et vakkert punktum, da han klinker ballen opp i krysset fra skrå vinkel og fastsetter sluttresultatet til 4-0. En god kamp for Sander, som må være svært fornøyde med scoringer fra alle tre i angrepsrekka i sine hjemmedebut.

Eidskog skulle virkelig “reise kjerringa” etter 12-0 i første runde da de tok i mot Engerdal hjemme på Magnormoen. Det hele startet svært bra for Eidskog som tok ledelsen ved Ulrik Nygård. Engerdal reduserte like før hvilen, men Theodor Smerkerud sendte på ny hjemmelaget opp i ledelsen rett etter. Da Nygård satte inn sitt andre for dagen og økte ledelsen til 3-1, så det ut som om Eidskog skulle få med seg en viktig trepoenger. “Døla” ville det annerledes og kriget seg inn i kampen igjen og utlignet etter hvert med ti minutter igjen. Fredrik Langfoss sendte deretter Eidskog i ledelsen enda en gang, men heller ikke denne gangen skulle det holde. Langt inn i overtiden satt utligningen nok en gang, og det ble med dette skuffende at det kun endte med ett poeng for Eidskog. Det var allikevel oppløftende prestasjoner sammenlignet med forrige kamp, og noe man kan bygge videre på i kampene som kommer. FUVO avsluttet runden på mandag mot et godt Ull/Kisa 2 lag, der de fullførte en svært sterk snuoperasjon og vant etter to mål hver av nøkkelspillerne Kim Brenna og Ørjan Hopen.

Kampfakta:

Flisa - Ridabu 3-2 (3-0)
SolørRadioen Arena

Mål: 1-0 Aleksander Danielsen (10), 2-0 Tore Andreas Gundersen (38), 2-1 Preben Ingebretsen (69), 2-2 Preben Ingebretsen (74), 3-2 Andreas Håbakk (81)

Flisa (4-3-3): Anders Helland - Jonas Aurland, Ole Gunnar Kjos, Kristen Ommang-Engen (K), Simen Martinsen - Aleksander Danielsen, Jørgen Helland, Håvard Holtet - Andreas Håbakk, Tore Andreas Gundersen, Kristian Skolegården

Sander - Furnes 4-0 (1-0)
Sandermoen kunstgress

Mål: 1-0 Andreas Lundgren, 2-0 Jonny Trøsberget, 3-0 Joakim Fjeld, 4-0 Jim Helstad

Sander (4-3-3): Hans Petter Rønningen (K) - Oskar Hatten Engerbakk, Marius Ellingsen, Bjørn Erik Krogh Gerson, Morten Saugnes - Jon Olav Amundsen, Jonas Skulstad, Joakim Fjeld - Johnny Trøsberget, Andreas Lundgren, Jim Helstad

Eidskog - Engerdal 4-4 (2-1)
Magnormoen Gress

Mål: 1-0 Ulrik Nygård, 1-1, 2-1 Theodor Smerkerud, 3-1 Nygård, 3-2, 3-3, 4-3 Fredrik Langfoss, 4-4

Eidskog (4-3-3): Magnus Sæther - Marcus Bjørnerud, Dagfinn Korbøl, Sondre Muri, Bjørn-Toni Bakken - Jonas Delviken, Stian Repshus, Didrik Brenna - Ulrik Nygård, Fredrik Langfoss (K), Theodor Smerkerud

Ull/Kisa 2 - FUVO 2-4 (0-1)