Kan bidra med verdifull erfaring

Jonas Rønningen kommer fra Eliteserien til OBOS-ligaen, men ser ikke på det som en nedtur. Nå ønsker han å bidra med sin erfaring i KIL og samtidig utvikle seg selv som fotballspiller.

Annonse:

28-åringen har de fire siste sesongene vært med på en reise sammen med Kristiansund. I 2016 rykket laget opp fra OBOS-ligaen og har senere levert imponerende resultater i Eliteserien.

- Når jeg tenker tilbake på det så er det et lite eventyr man kanskje ikke forventet å være med på. Vi jobbet dag for dag med å bli et hakk bedre hele veien. Det er litt av grunnmuren til suksessen, forteller Rønningen.

- Vi tok små steg hele veien – i hver eneste trening og kamp. Det har vært en utrolig artig reise.

Nå ønsker den nye KIL-spilleren å bidra med sin erfaring på Gjemselund.

- Det er ikke noe enkelt svar på hvordan jeg skal det, men jeg kan nok bidra med den riktige mentaliteten. Vinnermentalitet og hele tiden jobbe for å ta de stegene på hver eneste økt og i hver eneste kamp. Vi må ha fokus på det vi kan gjøre noe med og ikke ta for store jafs om gangen, sier 28-åringen.

Revansjelysten

Etter fire år i Kristiansund fikk Rønningen beskjed om at han ikke fikk forlenget sin kontrakt med Eliteserielaget.

- Jeg ønsket på mange mulig vis å fortsette. Jeg trivdes godt og hadde det bra. Men jeg hadde en veldig trøblete sesong i fjor med skade, sier han.

- Jeg opererte lysken etter sesongen i fjor, og det gjorde at jeg ikke var klar til sesongoppkjøringen. Det ble mine begrensinger. Sånn er det bare i fotballen og man må bare takle det, fortsetter kantspilleren.

Rønningen ser det ikke på som en nedtur å komme til OBOS-ligaen og Kongsvinger. Han er topp motivert for å ta utfordringen som ligger her.

- Jeg ser ikke på det å komme til KIL som et steg ned, men heller som en mulighet og utfordring. Det spilles en annen type fotball her – og bare det er spennende. Jeg har fortsatt ting jeg kan jobbe med for å bli bedre og jeg ser lyst på det å komme til en ny plass, lære mer og prøve å bli bedre.  

- Skal være fit for fight

Seriestarten mot Notodden nærmer seg med stormskritt. Rønningen forteller om en fin start i Kongsvinger.

- Det har vært spennende. Mye nytt og mye å sette seg inn i og bli kjent med. Det har vært veldig kjekt og jeg følger jeg har blitt tatt godt imot. Nå gleder vi oss til seriestart, sier Rønningen.

KIL-gutta har ikke vunnet en eneste treningskamp i vinter, men Rønningen fokuserer kun på Notodden-kampen.

- Det er en utfordring at det ikke har stemt mer i treningskampene. Samtidig er det lagt bak oss og vi kan ikke gjøre noe med det.

- Det er sånn at vi hele tiden jobber med å forberede oss til seriestarten. Det er ikke tellende resultater i treningskamper og vi skulle selvfølgelig ønske at vi hadde med oss flere gode opplevelser inn mot søndagen, men vi får gjøre det beste ut av det, ta med oss erfaringene og så skal vi være klare og fit for fight mot Notodden, avslutter Jonas Rønningen.

Ronningen2
Jonas Rønningen ble kåret til den kjekkeste spilleren i Eliteserien gjennom TV-programmet Klubbhuset i 2017.

 

Annonse fra Obos-ligaen: