Vil tilbake på toppnivå

Ali Ahamada om tiden i fransk fotball, kynismen i Tyrkia og muligheten i Kongsvinger.

Annonse:

Tidligere i vinter ble Ali Ahamada klar for Kongsvinger. 27-åringen har en imponerende CV å vise til.

Som 19-åringen spilte han fast for Toulouse i fransk toppserie. Til sammen har han spilt 141 kamper for den franske storklubben. 

Fra 2016-sesongen spilte Ahamada for Kayserispor i Tyrkia. Keeperen har også landskamper for aldersbestemte landslag i Frankrike og Komorene. 

- Det er en god mulighet for meg å komme til Kongsvinger. Jeg har ikke spilt fotball på en god stund og jeg er glad for å gi meg muligheten til å restarte karrieren min, sier 27-åringen. 

Stortalent

Ahamada ble sett på som en av de største keepertalentene i Frankrike. Han debuterte for Toulouse allerede som 19-åringen.

- Jeg startet å spille fast for Toulouse som 19-åringer og ble sett på som et stort talent. Jeg spilte mot stjerner som Edinson Cavani, Ezequiel Lavezzi, Eden Hazard og Zlatan Ibrahimovic, sier han.

Og fortsetter:

- Det var en stor opplevelse for meg. Jeg måtte lære utrolig fort. Det var en veldig fin tid for meg.

Ahamada2
Ali Ahamada var regnet som et av de største keepertalentene i fransk fotball.

Keeperen spilte flere sesonger fast for Toulouse. Han er også kjent for å ha scoret 2-2 målet i en kamp mot Stade Rennais FC i 2012. 

Kynismen i Tyrkia

I 2016 skiftet Ahamada beite. Keeperen gikk da til Kayserispor i Tyrkia. Alt begynte veldig bra, men etter hvert ble oppholdet et stort mareritt.

- Det er veldig annerledes i Tyrkia. De elsker fotball og supporterne er gale. Det en en fin atmosfære der. Jeg elsket det til å begynne med, forteller han.

- Tyrkia har mange gode ting; fotballinteressen, atmosfæren og supporterne. Men de har også en del dårlige ting, fortsetter Ahamada.

Han liker ikke å prate om det, men forteller at han opplevde store problemer som på mange måter har satt bremser på karrieren hans. 

- De betaler ikke deg lønnen du skal ha, de bruker deg ikke og er lite hjelpsomme.

- I starten var alt veldig bra, jeg var en av de beste i ligaen, men etter hvert endret alt seg. De skiftet trener og president flere ganger. Jeg gikk fra å spille fast til ikke å få trene med laget. 

Ahamada fikk ikke lov til å trene med laget på over seks måneder og han fikk beskjed om å møte opp for å løpe klokka seks hver morgen. 

- Det har vært en vanskelig periode, men sånn er liver i Tyrkia noen ganger. Det er flere enn meg som har opplevd det. Det har vært svært vanskelig, sier Ahamada. 

Fokus på fremtiden

KILs nye keeper forteller at Kayserispor har gjort det vanskelig for han å reise videre til andre klubber.

- De gjorde det vanskelig for meg å reise til andre steder. Jeg har hatt muligheter til å spille for andre klubber, men de har ikke hjulpet meg. 

- Men jeg ønsker ikke å prate for mye om dem. Det er fortiden. Nå trenger jeg å fokusere på fremtiden og KIL, sier 27-åringen. 

Ahamada er glad for å være på plass på Kongsvinger, men han forteller at det er veldig annerledes.

- Det er stor forskjell, sier Ahamada og smiler.

- Jeg kommer fra et høyt profesjonelt nivå, men det er også bra i KIL. Klbben er som en familie og det er bra samhold der. Man hjelper hverandre til å utvikle seg selv og klubben. Det er en god mentalitet her - og det er akkurat det jeg trenger. 

Han ønsker å legge den trøblete perioden bak seg. Ambisjonen er å komme tilbake til sitt gamle nivå.

- Det handler bare om å starte om igjen. Ambisjonen er å spille fast, bygge meg opp igjen og komme tilbake til mitt gamle nivå, forteller han. 

Bidra med erfaring

Ahamada, som spiller landskamper for Komorene, gleder seg til å komme i gang med seriestarten i OBOS-ligaen.

- Det er lenge siden jeg har spilt fast, men det blir bra for meg å komme i gang nå. Jeg må finne formen og ta steg hver dag. Jeg lover at jeg skal jobbe hardt for å hjelpe klubben, sier 27-åringen.

Den tidligere Toulouse-spilleren har allerede vist seg godt fram både i trening og kamp. Han har gode reflekser, bra med begge beina og god i feltet.

- I tillegg mener jeg at jeg er god på å kommunisere. Det er noe av den viktigste jobbe til en keeper. Være preventiv og hindre målsjanser imot. Rett og slett hjelpe hverandre, sier han.

- Hvordan kan du hjelpe laget?

- Jeg kan bidra med min erfaring. Jeg har spilt med og mot mange gode fotballspillere og jeg kan dele mine erfaringer med resten av gruppa, sier han.

- Blir du den beste keeperen i Norge?

- Det håper jeg. Når jeg var i Frankrike og Tyrkia var jeg det. Det handler om for meg å finne tilbake til nivået mitt. Dette er jobben min og jeg elsker det, sier han. 

Avslutningsvis sier Ahamada at han gleder seg til å komme i gang med sesongen førstkommende søndag.

- Jeg håper vi får en god sesong og at vi får en god start på søndag. Det er viktig at vi spiller på oss selvtillit. Jeg håper mange kommer for å støtte oss - vi trenger dere!

Ahamada23
Ali Ahamada er klar til å gi jernet for KIL!

 

Annonse fra Obos-ligaen: