Lokalfotball: Tap for Sander

Lørdag ettermiddag gjestet Sander serieleder Engerdal. Det er to lag som hittil i sesongen har sluppet inn få mål, så man kunne ikke forvente at man trengte kuleramme til denne kampen.

Odølingene hadde nok et lite håp om å overraske serielederen og ta med poeng hjem. Imidlertid tok vertene tidlig tak i kampen og kom klart best i gang. Sander var ikke med i fra start i denne kampen, og det må man være når man møter serielederen borte. Det var ikke ufortjent at hjemmelaget gikk opp til 1-0 allerede etter 12 minutter. Ett innlegg som ble klarert av Sander foran mål havnet imidlertid i bena på en ledig engerdøl som satte ballen kontrollert i mål fra ca 10 meter. Sander gjorde et formasjonsbytte tidlig i kampen og kom seg høyere i banen, og siste kvarteret av første omgang fikk  Sander et litt bedre tak i kampen.

Sander slet med nøyaktigheten på en humpete høstbane, og klarte aldri å koble noe grep på kampen eller skape nok sjanser til å skremme de 157 betalende tilskuerne. Trommemannen på tribunen holdt god takt kampen igjennom. Fredrik Lillebekk debuterte for Sander etter å ha kommet på en utlånsavtale fra KIL Topppfotball tidligere i uken. Han fikk en av Sanders få sjanser, men satte ballen over fra 16 meter. Foruten nevnte Lillebekk sin mulighet skapte Sander en par bra muligheter, men ballen ville ikke i mål denne kalde lørdagskvelden. En entusiastisk speaker kunne etter 66. min fortelle de fremmøte at Kristian Bråtebæk ble tomålsscorer etter å ha plassert ballen i mål etter innlegg hvor Sander glapp på markering innenfor egen 16 meter.

Det var en krigekamp og mange tøffe dueller hvor dommeren utrolig nok bare valgte å dele ut fire gule kort. Her hadde dommeren mulighet til å dele ut flere røde kort og da sier det seg selv at det kunne vært det dobbelte av høstfargen gul! Det skal sies at disse kortene kunne vært delt ut til begge lag. Vegard Finbråten ble stemplet stygt mot slutten av første omgang og måtte ut, men han er nok klar om ikke mange dagene. Samme skjebne led Vebjørn Øksdahl som gjorde comeback , men han klarte å fullføre kampen, til tross for at vi kunne telle knottene til Engerdal spilleren i leggen på Vebjørn etter kampen.  Engerdal var best innenfor begge 16 meterne og vinner fortjent kampen!

Engerdal – Sander 2-0 (1-0)