Altibox eSerien: Før runden

To uker har gått siden forrige kampdag. Den siste og avgjørende kampdagen i seriespillet i Altibox eSerien står for tur i morgen.

Annonse:

Vi er i ferd med å legge en lang sesong med virtuell fotball bak oss. Den har vært preget av Covid-19, som med alt annet. Heldigvis har vi kunnet gjennomføre hele sesongen, og vi står nå foran den siste – og særdeles viktige – kampdagen i seriespillet i Altibox eSerien.

Sesongen har vært preget av et par oppturer, og en del nedturer. eSport-guttene er nå klare for å avslutte sesongen på best mulig måte. Spilleransvarlig Daniel Larsen reflekterer litt rundt sesongen, og ser spesielt frem til en kamp i morgen.

- Det har vært mye opp og ned denne sesongen. Vi kom bakpå fra starten av, og det har nok preget sesongen vår. Likevel, jeg syns vi har tatt mange steg i riktig retning de siste ukene. Noe resultatene også viser. Vi har kuttet ned avstanden til lagene foran med tanke på playoff, og vi ligger kun ett fattig poeng bak Bodø Glimt som innehar den siste playoffplassen. Og om det ikke var spennende nok, så møter vi nettopp Glimt i den aller siste kampen, en kamp som kan vise seg å bli helt avgjørende å vinne om det skal bli playoff-plass på oss.

I forkant av morgendagens kampdag ligger KIL på 15. plass, ett poeng bak den siste playoff-plassen. Kampen mot Bodø Glimt kan bli en finale om hvem som tar seg til playoff, men Larsen understreker at det skal spilles flere kamper i morgen.

- Det skal deles ut ni poeng i morgen. Det er seks poeng å spille om før vi møter Bodø Glimt. Det kan være at vi vinner våre to første kamper, mens Glimt taper begge sine, eller motsatt. Da kan denne kampen være uten betydning på playoffplassene. Det er viktig at vi gjør jobben i de to første kampene også. Vi møter gode lag i Sandnes Ulf og Viking, men vi har de siste ukene vist at vi har et høyt nivå inne. Det er absolutt mulig å hente hjem mange poeng i morgen. Men vi må være på vårt beste.

Kampene mot Sandnes Ulf, Viking og Bodø Glimt streames som vanlig på vår Twitch-kanal. Den kan du finne her, og vi går live fra 17:00 med kampene.

Sandnes Ulf

Sandnes Ulf har kanskje en av de bredeste og beste stallene av alle lagene i Altibox eSerien. I overgangsvinduet ble det klart at duoen Chris-Andre Skogland og Sondre Pedersen Voktor ikke skulle være med videre i Viking. De to rutinerte spillerne signerte derfor for eSport-organisasjonen Vanir, som har inngått samarbeid med Sandes Ulf om at spillerne deres skal tre på seg den blå drakta ut sesongen. Fra før av har Sandnes Ulf Jørgen Haugeland, Lasse Nilsen og Sander Støle i det som nå er en solid og bred stall.

I forkant av morgendagens kampdag ligger Sandnes Ulf på en 7. plass, kun tre poeng bak Jerv som besitter den siste plassen som sikrer plass i sluttspillet. Forrige kampdag tok blåtrøyene syv av ni mulige poeng, etter seiere mot Vålerenga og HamKam, samt uavgjort mot Odd. Det blir viktig for Sandnes Ulf å fortsette poengfangsten om de skal ha håp om en direkte plass til sluttspillet.

Viking

Som nevnt forsvant den solide duoen Skogland og Voktor til Sandnes Ulf i overgangsvinduet. Viking måtte derfor ut på overgangsvinduet å finne nye spillere. Inn portene har en gammel eSerien kjenning i Alexander Hildre kommet. Den tidligere Odd-spilleren får med seg Jørgen Hovde og Roy Olsen som har utgjort Vikings spillerstall siste del av sesongen.

Grunnet dårlig form i det siste har Viking mistet flere plasseringer på tabellen, og befinner seg på en 9. plass i forkant av morgendagens kampdag. De er sikret playoff, men har ikke mulighet til å havne topp seks. Dermed spiller de kun for plassering inn mot playoff. Forrige kampdag var tung for Viking, da de tapte alle tre kampene mot henholdsvis Sandefjord, HamKam og Vålerenga. Viking har kun en seier på sine siste elleve kamper.

Bodø Glimt

Sist ut for morgendagens kampdag er årets nykommer i Altibox eSerien. Bodø Glimt har de relativt ukjente navnene Max Garcia, Stian Edvardsen og Isak Øvrevold i stallen. De har gjort en grei figur også på den virtuelle banen, men det har ikke gått like bra som på den virkelige fotballbanen. Forut for morgendagens kampdag ligger Bodø Glimt på 14. plass, den siste playoff-plassen, kun ett fattig poeng foran KIL. Dette kan med andre ord bli en såkalt «sekspoenger» der vinnerlaget etter stor sannsynlighet vil ta playoffplassen.

Forrige kampdag tok gultrøyene tre av ni mulige poeng. Trepoengeren kom etter seier mot Stabæk, mens det endte med tap mot Sandefjord og HamKam.

Partnere 2021
Dette er KIL eSport sine samarbeidspartnere for 2021.

 

Annonse fra Obos-ligaen: