Avsluttet med stil

Tre mann på scoringslista og tidvis stort overtak da Kongsvinger avsluttet sesongen med å slå Ull/Kisa.

Ja, hva skal man si. Årets siste hjemmekamp ble langt mer underholdene enn mye av det vi har sett tidligere i år. Førsteomgangen ble nesten irriterende god. KIL dominerte og skapte ganske mye.

Gjestene fra Jessheim skapte fint lite og allerede etter drøyt ti minutter måtte de plukke ballen ut av eget nett. Godt KIL-spill sørget for at Mac Laham nettopp hadde satt inn 1-0.

Unge Jesper Grundt var involvert i mye av det som skjedde offensivt, og Martin Hoel Andersen var kvikkere enn på flere kamper. Fredrik Pålerud virket også å tørre mer enn på lenge. Dermed klarte KIL å legge et trykk på motstanderen. Det er det lenge siden vi sist så.

Fem minutter før pause kom gjestene til en mulighet, men vi fikk blokkert til corner. Like etter stormet aktive Grundt inn i boksen og ble klippet ned. Adem Güven banket straffen inn via tverrliggeren. 2-0. Ganske fortjent etter en omgang der KIL var klart best.

Etter pause fikk vi se en mye jevnere kamp. I perioder var gjestene best og Riffi Mandanda hadde nok å gjøre. Han rakk flere gode redninger før han måtte følgens av banen etter å ha kollidert med Fredrik Pålerud.

KIL hadde også sine muligheter, men det skal innrømmes at det var et Ull/Kisa-mål som lå i lufta. På overtid trykket gjestene på for redusering, men da kontret KIL. Innbytter og debutant Sebastian Fjose Berg fikk ballen utenfor sekstenmeteren og klinket etter hvert til. Ballen suste inn i det lengste hjørnet. Herlig å se noen juble så heftig for 3-0.

Dermed ble det på mange måter en fortjent og overbevisende hjemmeseier. Endelig, etter en fryktelig svak sesong uten høydepunkter.

Kongsvinger - Ull/Kisa 3-0 (2-0)
Gjemselund stadion

Mål: 1-0 Laham (11), 2-0 Güven (42), 3-0 Fjose Berg (90.)

Gule kort: KIL: Mac Laham.

Rødt kort:

KIL (5-3-2): KIL: Riffi Mandanda (Andreas Smedplass fra 81. min) - Fredrik Pålerud, Christian Røer, Edvard Skagestad, Herman Solberg Nilsen (Ridouan Essaeh fra 70.) - Harald Holter, Mathias Gjerstrøm (Martin Tangen Vinjor fra 70.), Jesper Grundt (Sebastian Fjose Berg fra 89. min), Mac Laham (Markus Nygård fra 89. min) - Martin Hoel Andersen, Adem Güven.

Benken: Andreas Smedplass, Sebastian Fjose Berg, Markus Nygård, Ridouan Essaeh, Kamer Qaka, Martin Tangen Vinjor, Ghyuwahn Lee.

Hendelser:

11. min: 1-0: Jesper Grundt setter fart mot gjestene sin boks og selv om han mister ballen blir det litt kaos. Harald Holter plukker opp og spiller Mac Laham, somspiller vegg med Adem Güven før han setter ballen inn nede ved stolperota.

18. min: KIL trøkker på etter en corner. Det blir flere blokkerte avslutninger. Gjestene er heldige som slipper enda en baklengs der.

20. min: Jesper Grundt avslutter en ny bølge med litt trøkk. Skudd fra 16 rett på keeper.

28. min: Martin Hoel Andersen felles på siden. Mac Laham slår frisparket inn og Güven header i nettveggen. Skulle det vært corner?

33. min: Fredrik Pålerud med et godt innlegg mot Hoel Andersen. Han header rett på keeper.

35. min: KIL kontrer på høyre. Hoel Andersen legger flott ut til Laham. Han skyter hardt like utenfor.

40. min: Kisa kommer seg frem på sin høyre og legger inn. Det avsluttes, men blokkeres til corner. Tilfeldigheter at vi unngår baklengs der.

41. min: Grundt stormer inn i boksen igjen. Feles soleklart. Straffe.

42. min: 2-0: Güven banker straffen tverrligger inn.

48. min. Gjestene rundt på vår venstreside og bare en skotupp fra Herman Solberg Nilsen hindrer baklengs.

50. min: Güven drar seg inn i boksen og skyter mot lengste. Keeper redder og Grundt klarer nesten å plukke opp returen.

55. min. Strøkent fremspill i bakrom fra Mathias Gjærstrøm. Güven er ikke god nok i den situasjonen og takles før han får skutt.

57. min: Riffi Mandanda er utenfor 16 og klarerer i brysthøyde med foten. Dommerne lar spillet gå. Det så riktig ut, selv om gjestene sin benk er i harnisk.

65. min: Kisa til skudd. I tverrliggeren helt ute ved krysset.

66. min: Nytt skudd fra gjestene. Frispark denne gangen. Mandanda kaster seg og får slått til corner.

69.min: Nesten identisk frisparkmulighet. Litt lavere skudd denne gangen, men Riffi redder igjen. Minuttet etter skyter de igjen. Ny redning fra vår keeper.

73. min: Gjestene tråkler seg inn i vår boks og legger ut fra dødlinja. Det avsluttes over fra kort hold. Gjestene hadde vel fortjent en nettkjenning nå.

77. min: Kisa feier et frispark inn i boksen og Mandanda kaster seg ut i feltet og slår unna. Kollidere med Pålerud og blir liggende nede. Må ha legehjelp og geleides av banen av Røde Kors. Andreas Smedplass byttes inn.

90+5. min: 3-0. Sebastian Fjose Berg spilles frem på en kontring. Etter fire minutter på banen kroner han debuten med å klinke inn 3-0.