Bjørnebye klar for KIL

En ny Bjørnebye er klar for å bite fra seg i KIL-trøya. - Jeg har mye fotball i meg som skal ut.

Annonse:

23-åringen Tobias Bjørnebye har trent fast med KIL siden oppstart i januar, og var også med på lagets treningsopphold i Spania tidligere i februar. Nå er både klubb og spiller enige om en kontrakt som gjør Bjørnebye til KIL-spiller ut 2023.

- Det føles veldig bra. Nå er det godt å endelig å få kontrakten i boks. Nå kan man virkelig sette i gang arbeidet inn mot sesongstart, forteller Bjørnebye etter at signaturen er på plass. 

Midtbanespilleren har som kjent trent fast med KIL, og spilt lagets treningskamper så langt i oppkjøringen. Og inntrykket Bjørnebye sitter igjen med kunne ikke vært bedre. 

- Perioden min her så langt har vært veldig bra. Det er en fin og åpen gjeng som har tatt meg godt i mot. Nå føler jeg en mestringsfølelse på banen, og den blir egentlig bare større.  Jeg mener det kan passe meg veldig fint å spille Kongsvinger-fotball, fortsetter Bjørnebye selvsikkert.

Idrettsfamilie

Bjørnebye er sønn av den tidligere fotballspilleren Stig Inge Bjørnebye. Venstrebacken spilte for KIL i 1989 til 1991, før han ble solgt til Rosenborg og senere til Liverpool. Der hadde han stor suksess, og han var i tillegg svært sentral under Drillos gullalder. Moren Hege har også meritter fra idretten. Hun var håndballkeeper for Norge, og har blant annet et OL-sølv å vise til. 

- Det er jo mye å leve opp til, selvfølgelig. Med både en far og en mor med suksess i idretten. Jeg kjenner jo til historikken faren min har her i klubben. Han gjorde det godt her, og det er selvfølgelig målet mitt også. 

Tobias har også tatt en titt på KIL-lagbildene fra 1989, 1990 og 1991 som henger godt synlig  i Peisestua på klubbhuset på Gjemselund.

- Det er vel bare å gi terningkast 1 på hårsveisen til faren min, ler KILs nysignering. 

- Mye fotball i meg

Midtbanespilleren har tidligere vært innom Lyn, Rosenborg, Hødd og Sogndal. Kontrakten hans med Sogndal gikk ut ved årsskiftet, og 23-åringen er nå godt fornøyd med å starte et nytt kapittel i KIL. 

- Det blir godt. Jeg har mye fotball i meg som skal ut. Følelsen er jeg ikke har klart å få vist det helt enda. Den muligheten har jeg ventet på. Nå føler jeg allerede at jeg har vist meg fram på en god måte i KIL, og nå handler det om å bygge videre på det, fortsetter spilleren som beskriver seg selv som en pasningsspiller - god med ball i beina med god duellstyrke. 

- Ting er er veldig profesjonelt her, og jeg har sansen for trenerapparatet. Eirik (Mæland journ.anm.) og Johan (Wennberg journ. anm.) er er begge dyktige, fortsetter Bjørnebye og legger til at det nå handler om å komme seg helt inn i spillestilen for hans del. 

- Så langt er det veldig mye positivt å ta med seg fra treningskamper. Så har vi fremdeles litt å jobbe med, men KIL blir å regne med i OBOS-ligaen. Vi er et veldig spennende lag, og det er morsomt å bli en del av det. 

- Et meget solid inntrykk

KIL-sjef Espen Nystuen skryter av KILs nysignering, og tror Bjørnebye kan vise seg å være en signering man med tiden vil være godt fornøyd med:

- Vi har brukt god tid på å bli kjent med Tobias. Og han har gitt et meget solid inntrykk. Både som spiller og person. Vi håper at vi kan få det beste ut av Tobias, og tror vi dermed får en kvalitetsspiller i OBOS-ligaen, forteller Nystuen.

Det at Bjørnebye selv også har vært så klar på at det er KIL-spiller han vil være taler også tydelig til hans fordel, fortsetter KIL-sjefen.

- Tobias har ytret et sterkt ønske om å spille for KIL. At han i tillegg har valgt å være hos oss så lenge, uten kontrakt, vitner om at det ikke bare har vært tomme ord. Dette anser vi for å være svært viktig, og vi krysser fingrene for at Tobias kan lykkes hos oss.

IMG_1019.jpg
Pasningssikker og anvendelig: Bjørnebye kan bekle flere posisjoner på midtbanen.
Annonse fra Obos-ligaen: