Brann-spiss på plass på Gjemselund: - Gøy eventyr å være med på

Elias Myrlid (21) kommer på lån fra Brann ut sesongen. Mandag hadde han sin første trening med KIL.

Annonse:

- Jeg er veldig fornøyd med å få et utlån til Kongsvinger nå. Jeg hørte om det for et par dager siden, at det var interesse for det og at Brann mente det var en god mulighet. Jeg var helt enig, så det føltes veldig greit og naturlig å gjøre det.

Spissen har spilt ti kamper for Branns A-lag og scoret to ganger. For Brann 2 har han bøttet inn nettkjenninger. 39 scoringer på 42 kamper står han oppført med for rødtrøyenes andrelag, ifølge fotball.no.

- Hvorfor er Kongsvinger et bra sted for deg nå?

- Det ser ut som et lag det går an å score mål på. De skaper mange sjanser og spiller gøy og attraktiv fotball. Så det blir sikkert et gøy eventyr å være med på, sier han med et smil.

Les også: Haga skrev kontrakt med KIL: - En spennende mulighet

Myrlid var først på utlån i Kristiansund, men ble grunnet skadesituasjonen i Bergen hentet tilbake tidligere i sesongen. Nå ser han frem til en spennende høst med KIL.

- Ja, det er jo opprykk det er snakk om, så det blir jo veldig gøy å få være med på reisen.

Moberg og Gerson solgte inn KIL

Og siden han har spilt med flere i KIL-troppen tidligere, vet han også en del om hva som venter ham.

- Jeg kjenner jo Vegard Leikvoll Moberg godt, vi er fra samme sted (Os). Og Krogh Gerson har jeg spilt litt med i Brann, og de er jo fine folk. Og resten virker som en veldig grei gjeng og det virker som de er sammensveiset, så jeg tror det skal være mulig å trives her.

Han ringte også Moberg i forkant for å forhøre seg.

- Jeg har snakket mye med «Leiken» og han mente det var en veldig god mulighet og sa at det var en veldig fin gjeng. Jeg fikk melding av Gerson også, og han sa det var bare å spørre hvis det var noe. Så det var veldig fint å snakke med dem.

- For de som ikke kjenner deg så godt; hvilken type spiller er det som kommer hit?

- Jeg er jo en målscorer. Det er det jeg vil være. En spiss som kan score på forskjellige måter, i boks og alene med keeper. Jeg har lyst til å bidra med først og fremst mål, men også å være en lagspiller her.

Han ble hentet på Gardermoen av sportslig leder Espen Nystuen mandag formiddag. Ikke mange minuttene etter at bilen svingte inn på Gjemselund, var han ute på banen iført KIL-tøy.

- Jeg tror jeg var to minutter inne i garderoben, og så var det plutselig møte her ute. Det er deilig å komme rett i gang med en gang, det er helt perfekt det.

Gode rapporter

21-åringen står med seks mål og en målgivende på syv kamper for Branns lag i andredivisjon denne sesongen. KIL-sjef Nystuen er fornøyd med låneavtalen.

- Vi har tre skadeutsatte, og Holtan er nå skadet en periode. Derfor velger vi å gjøre et kjapt grep, slik at vi får Myrlid inn med en gang så vi ikke blir stående sjakk matt uten en toppspiss. Selv om vi vet at både Güven, Hoel og Langrekken kan spille der, i tillegg til Haga som vi også signerte i dag, så ønsker vi å erstatte Holtan med en gang.

- Langrekken, Güven og Holtan har slitt, så nå passer det perfekt å få inn en som scorer mål, dukker opp inne i boksen. Vi trenger noen som scorer og avgjør de tette og jevne kampene for oss. Der er Myrlid god, det vet vi. Han har vært veldig god for Brann 2, og vi har fått veldig gode rapporter på ham fra de som spiller med ham, trent ham og ledere i klubben. Vi håper han kan komme og gi oss noe og hjelpe oss utover høsten, sier Nystuen.

Annonse fra Obos-ligaen: