Bringaker: - Skal score mål

Sent torsdag kveld ble det klart: Mathias Bringaker er klar for KIL. (Foto: sandnesulf.no)

Annonse:

- Det føles som en lettelse. Og det kjennes veldig godt å komme meg til en såpass fin klubb som det Kongsvinger er. Ting ser veldig spennende ut i KIL, de spiller en veldig fin fotball og det gleder jeg meg til å bli en del av, forteller Bringaker som kun for ett døgn siden titulerte seg som Sandnes Ulf spiller - nå er det KIL som er hans nye klubbadresse. 

For på overgangvinduets siste dag gikk ting fort - men at det endte med KIL er angrepsspilleren nå glad for. 

- Ting gikk veldig raskt. Jeg fikk vite om interessen fra KIL for et par dager siden, og etter det gikk ting raskt. Nå er jeg glad for at ting gikk igjennom, og jeg gleder meg til å komme i gang, forteller Bringaker videre. 

25-åringen har den siste sesongen spilt for Sandnes Ulf i OBOS-ligaen, og har før den tid kamper for Viking og Start. Totalt har angrepsspilleren 89 kamper i Eliteserien og 18 mål. I OBOS-ligaen har det blitt 57 kamper og 12 scoringer. 

Bringaker_Bryne_070521.jpg
Klar for å score mål: - Jeg er en gjennombruddshissig bakromsspiss som skal score mål, forteller KILs nysignering Mathias Bringaker. (Foto: Nanco Hoogstad)

- Dette er en veldig fin overgang for min del. Situasjonen i Sandnes Ulf var vanskelig, og jeg er avhengig av å være en plass der jeg kan spille og utvikle meg videre. Ambisjonene mine er der, og jeg ønsker å komme inn å bidra raskt, fortsetter Bringaker som også kan fortelle at han måtte forhøre seg med tidligere KIL-spiller Fredrik Pålerud om forholdene på Gjemselund.

- Der var det bare positivt å hente. Det høres ut som en veldig fin gruppe i KIL, og jeg kommer nok til å trives raskt. 

- Gjennombruddshissig

For med skader hos flere offensive spillere i KIL-troppen få dager før seriestarten er Bringaker et tilskudd som ønsker å bidra fra dag 1:

- Jeg er en gjennombruddshissig bakromsspiss som skal score mål. Jeg elsker å jobbe hardt for laget. Og stiller med mye løpskraft. Publikum vil se en spiller som virkelig elsker å spille  fotball, og som skal by på seg selv, forteller 25-åringen om hva KIL-fansen kan forvente. 

Og KIL-supporterne trenger ikke vente lenge før man kan oppleve Bringaker i aksjon i KIL-trøya. Seriestart er som kjent borte mot Mjøndalen kommende mandag 4. april, og på spørsmål om han er klar når det blir alvor er nysigneringen klar i sin tale.

- Det er det ingen tvil om.

- Rutinert

KIL-sjef Espen Nystuen er klar på at klubben raskt måtte ut på spiss-jakt etter skader hos både Adem Güven og Ludvig Langrekken kun dager før seriestarten. Og er fornøyd med at det nå er Mathias Bringaker som skal inn for å kjempe om en plass. 

- Han har et kjent navn i fotball-Norge. Jeg har sett han masse, både fra tiden i Start og Viking og nå sist i Sandnes. Referansene på han har vært solide, og vi mener dette er en riktig signering for oss. Vi tror og håper dette blir veldig bra, og gleder oss til å ta i mot han, forteller Nystuen.

- En prøvd og rutinert OBOS-spiller, som i tillegg har en god bakgrunn fra Eliteserien, fortsetter han.

Så selv om det gikk raskt da man først trengte en spiller så vet man godt hva man har sikret seg?

- Helt klart, avslutter KIL-sjefen.

Bringaker har signert en avtale ut 2022 med KIL. 

Annonse fra Obos-ligaen: