Dansk lynving klar for KIL: - En perfekt mulighet

Lucas Haren (26) er KILs ferskeste forsterkning. Han kommer fra Fremad Amager og har signert en toårsavtale.

Annonse:

26-åringen fra København er sønn av den tidligere FCK-spilleren Piotr Haren. Bestefaren Janusz Andrzej Haren spilte for Widzev Lodz og B93.

Lucas Janus Ravn-Haren, som er hans fulle navn, har spilt for HIK, Randers, Helsingør og Fremad Amager i sin seniorkarriere.

Nå er han hentet til Gjemselund, og etter å ha ventet noen dager, skal alle de nødvendige papirer med gamleklubben nå være i orden. 

- Jeg har i mange år hatt en plan om å komme meg vekk fra dansk fotball, fordi jeg har ønsket å prøve noe nytt og få en mulighet til å utfordre meg selv. Jeg synes jeg har avtjent min verneplikt i dansk 1. divisjon, og å gå til Superligaen med en mindre rolle var ikke like interessant for å utfordre meg selv, så dette var en perfekt mulighet nå, sier Haren smilende.

Nå kan du sikre deg sesongkort for 2024

Nå tar han med seg flyttelasset og bytter ut København med Kongsvinger og skog.

- Det er riktig flott natur. Jeg har ikke rukket å se så mye, for jeg kom rett til hotellet søndag kveld og så var det hit til stadion for å møte guttene og trene mandag morgen. Men jeg har bodd i mindre byer enn København tidligere, så det blir ikke noe problem.

Middag med Wennberg

Haren er en offensivt anlagt spiller, som kan bekle flere posisjoner offensivt i banen. Når han får spørsmål om hva slags type spiller han er, svarer han kontant med ett ord:

- Fart!

- Jeg er ganske så rask, fyller han på med.

Smilende forteller han at han fått et godt førsteinntrykk av sin nye tilværelse i KIL.

- Planen nå er å komme inn og hjelpe laget og bidra med det jeg kan. Ta det en dag av gangen, for det er en ny liga og et nytt land. Jeg skal ha med kjæresten hit og det er mange nye ting på en gang. Mange ting som skal falle på plass, så jeg tar det veldig stille og rolig, sier han med et stort smil.

Mandag hadde sin første treningsøkt med nye lagkamerater, som han mener holder høyt nivå. Søndag kveld spiste han middag med hovedtrener Johan Wennberg.

- Han er en riktig fin fyr, og vi snakket litt om hvordan laget spiller og masse taktiske ting. Det er mye nytt jeg skal lære meg nå i starten, sier Haren.

Annerledes type

Han har skrevet under på en toårsavtale med KIL.

- Han kommer fra en klubb som har slitt litt og på en måte vært litt fanget der og blitt med ned. Lucas er egentlig en veldig god dansk 1. divisjonsspiller. Han har en voldsom fart, en fin høyrefot og kan spille i alle de tre posisjonene foran. Han er rutinert og vil tilføre oss noe fra dag én, sier sportslig leder Espen Nystuen.

Det er en litt annerledes spillertype som nå kommer inn i stallen.

- Vi har manglet litt i den avgjørende sistepasningen og å bryte ned lag som ligger lavt mot oss. Nå har vi fått inn Noa Williams som er god til å drible og Lucas med sin fart og fine fot, så vi tror det kan gi oss noe nytt. Det er kanskje et litt ubeskrevet blad for noen, men han er ikke det i Danmark. Dette er en spiller vi har sett på over tid, sier Nystuen.

Annonse fra Obos-ligaen: