Deilig hjemmeseier

Det ble nervepirrende - men man dro i land en deilig hjemmeseier mot Skeid mandag kveld.

Annonse:

Ut fra start mandag kveld på Gjemselund var det to lag som følte på hverandre i åpningen, og både Skeid og Kongsvinger kunne notere seg for halvsjanser før det hadde gått 5 minutt. Etterhvert tok KIL et bedre grep, og var blant annet farlig nærme etter en innøvd variant på et hjørnespark.

I sin første kamp fra start for KIL var det også åpenbart at nysigneringen Mathias Bringaker ville vise seg fram for publikumet hjemme på Gjemselund. I det 10. minuttet mottok Bringaker en god ball fra Martin Vinjor, og fikk driblet seg innover i banen og fyrt av. Ballen tok turen innom en Skeid-spiller, og spilte ut bortelagets keeper på vei mot nettmaskene. 1-0 til KIL, og man kunne juble for en tidlig KIL-ledelse. Fullt fortjent var det også etter åpningsminuttene å dømme.

Etter scoringen fortsetter KIL å dominere hjemme på eget gress, og med litt bedre hell kunne man kranglet inn nok en scoring. Martin Hoel Andersen var svært nærme med en heading etter halvspilt omgang, men denne gangen gikk ballen i nettveggen. Skeid var på sin side ikke ufarlige da de først kommer, men KIL fikk ryddet unna og lagene gikk til pause på stillingen 1-0.

Ut i andre omgang var KIL svært nærme å doble ledelsen etter at Mathias Bringaker sendte en ball mot Brage Berg Pedersen som fikk fyrt av - uheldigvis for KIL var Skeids burvokter i veien. Publikum ble også spilt et puss minuttet senere da ballen havnet hos en umarkert Tobias Bjørnebye som fikk skutt fra 13-14 meter. Hele Gjemselund, spillere og speaker inkludert, trodde KIL økte til 2-0, men ballen gikk i nettveggen. En ting alle så var riktignok at KIL presset for en scoring i åpningen av omgangen, og Per-Magnus Steiring var nestemann som forsøkte seg. Denne gang med en heading i stolpen etter et hjørnespark.

Gjestene fra Oslo ville også være med på moroa, og var helt klart ikke ufarlige da de først fikk fosset nedover mot KILs mål. KIL ryddet unna, først med Steiring og deretter med Holmé etter et stygt balltap dypt nede på egen banehalvdel.

Utover i omgangen spiste Skeid seg mer og mer inn i kampen, og KIL slet til tider med å finne riktig balanse i det man foretok seg.

Hoel Andersen kom seg alene igjennom snaue kvarteret før slutt, men avslutningen gikk rett på keeper. Minuttet senere var det Skeids tur, men KIL-keeper Strömberg fikk en enkel jobb med å stoppe avslutningen som kom etter et frispark.

Like enkelt ble det ikke litt senere, da KILs svenske keeper måtte strekke seg så lang han er for å stoppe et godt Skeid-forsøk. I denne perioden var det Skeid som hadde et grep om hva som foregikk seg ute på Gjemselund, og KIL hang virkelig i tauet. Mot slutten svingte det virkelig godt, og både Skeid og KIL hadde muligheter. Men forsvarsspillet hos begge lag satt godt, og man ryddet unna - om muligens på et noe "heroisk" vis.

Fjerdedommer viste skiltet som viste fem minutter tilleggstid, og det ble fem nervepirrende minutter. Skeid fikk flere hjørnespark, men KIL kjempet i mot og dro i land en deilig seier hjemme i årets hjemmepremiere.

KIL - Skeid 1-0 (1-0)