Den eksemplariske gjengen – minner for livet i Bodø

I tre tettpakkede dager har KILs Gatelag vært på Nasjonal turnering i Bodø, og reiser hjem med sportslige oppturer, tårevåte øyeblikk og minner for livet.

Annonse:

- Dere er jo den eksemplariske gjengen, var ordene fra Arne Knoph, som er leder i Fotballstiftelsen - gatelagenes paraplyorganisasjon.

Ordene falt litt tilfeldig inne på bussen den første ettermiddagen, da KIL-troppen satt skolerett og klare som første lag på plass. Og selv om de kanskje føltes litt ironiske akkurat da, ettersom KIL nær sagt som vanlig manglet én spiller som ikke kom seg med flyet fra Gardermoen, festet de seg på minnet likevel.

For jaggu har denne gjengen vært eksemplariske.

Fjelltur

Årets Nasjonal turnering har vært den største noensinne, med hele 31 lag og om lag 500 spillere og ledere.

Onsdag var det avreise, og med en tropp på 12 spillere og to ledere skulle KIL sette kursen til Bodø. For flere var det en seier bare å møte opp på flyplassen, for der finnes store folkemengder, stress og ikke minst fly ...

Men med unntak av en som ikke var å få tak i, kom gjengen seg trygt nordover.

Vel fremme i Bodø var det onsdag kveld lagt opp til fjelltur for samtlige deltagere, og det var en slags folkevandring av fotballspillere i sine respektive klubbfarger opp til Keyservarden, med en fantastisk utsikt vi ikke ser daglig i gamle Hedmark.

Her er det på sin plass å rette en stor takk til våre venner i Lyn og trener Steffen. De opprettet kontakt med vår manglende spiller på Gardermoen, loset ham trygt gjennom innsjekk og sikkerhetskontroll og jubelen var stor blant intetanende lagkamerater da troppen ble fulltallig som en overraskelse på toppen av fjellet onsdag kveld.

(Artikkelen fortsetter under):

448659155_1542980336562511_991081743296253143_n.jpg

Samhold

Men på en fotballturnering skal det naturligvis spilles fotball også. Planen og ambisjonen var å la ballen gå, kjempe for hverandre og prestere som et lag. Med fint spill og kombinasjoner, holdt det til seier mot Brann og Kristiansund, uavgjort og straffetap mot Fram Larvik og tap mot Raufoss og Sandefjord, før punktum skulle settes fredag. Og selv om det endte med et knepent 1-2-tap i siste kamp, var det kult å avslutte med kamp mot Bodø/Glimt ute på Aspmyra.

I mellomtiden var det bankettmiddag og sosialt samvær, der også Halvdan Sivertsen dukket opp med gitaren etter at laksen var fortært.

Underveis har smilene sittet løst uansett sluttresultat, fordi alle har gjort sitt beste for å bidra til laget gjennom hele turneringen. Ikke bare på banen, men ved å passe på hverandre og inkludere alle, slik et lag med stor L gjør.

Og det har vært både latterkramper og rørende øyeblikk med tårevåte øyne for trøst, støtte, åpenhet og samhold.

Vi har for eksempel en som vant sin egen kamp med å komme klar og forberedt til tur og ut på banen. Vi har en som nå kan reise på Syden-ferie etter å ha trosset egen frykt for fly og flyplasser. Vi har en som skal prøve seg i jobb etter turneringen.

Vi har en hel drøss med suksesshistorier, som handler om så mye mer enn sportslige resultater og fint spill.

Selv om dette KIL-laget har en hel del av det også.

Disse har bidratt for KIL: Jon Martin, Anwar, Simen, Benjamin, Leander, Espen, Robel, Thomas, Joakim, Remi, Bjørn Andre, Sabit.

448886075_374867451878454_2304659195074096916_n.jpg
Annonse fra Obos-ligaen: