Drømmemål av Taylor sendte KIL videre i kvaliken

KIL er videre til neste runde etter sterk seier i Sandnes.

Sandnes Ulf - KIL 0-1 (0-0)

Etter to litt svakere kamper var KIL tilbake der de skulle være fra start i Sandnes. De røde og hvite tok kommandoen på bortebane, og leverte en solid åpning på kampen.

Et frispark fra Lars Christian Krogh Gerson gikk ikke langt over etter ti minutter.

Trace Murray fulgte opp med en gjenvinning og fant nesten Adem Güven med innlegget noen minutter senere, før Fredrik Holmé kom til en ålreit mulighet etter en corner rett etter det igjen.

I det 27. minutt var Güven på vei gjennom. KIL-kapteinen fikk til en avslutning, men ble tatt like etterpå. Hans rop om straffe ble ikke hørt.

Like etter halvtimen kom den første skikkelige farligheten fra hjemmelaget. De kom på en kontring, dro seg inn og fikk skutt fra god vinkel, men August Strömberg gjorde han har gjort i hele år og tok seg greit av avslutningen.

KIL fikk flere gode frisparkmuligheter, men det ebbet ut med 0-0 til pause etter en god KIL-omgang.

Den første sjansen etter hvilen var det Ulf som fikk, men igjen var Strömberg der og reddet.

Like før timen var spilt kom KIL seg til en kjempesjanse etter godt spill. Både Mathias Bringaker og Güven kom alene gjennom med keeper, og det var Bringaker som fyret løs. Dessverre rett på en utrusende Ulf-målvakt.

Etter en bedre periode for hjemmelaget, kom KIL seg til en nok en målsjanse. Denne gangen var det innbytter Eric Taylor som fint spilte fri Martin Sjølstad ved dødlinjen på venstresiden. På enden av innlegget hans jaktet to i rødt, men ingen av dem klarte å nå ballen som kom hardt inn i feltet.

Taylor hadde mer å by på. Etter litt flipperspill mottok han ballen i returrommet og levnet ingen tvil om intensjonene da han limte ballen opp i krysset og inn i garnet til ellevill KIL-jubel. Da var det ni minutter igjen av ordinær tid.

I sluttminuttene mobiliserte Sandnes Ulf til en sluttspurt. KIL-spillerne ofret seg som de har gjort i hele høst, og red det hele av.

Dermed er det KIL som skal spille mer kvalik. Neste kamp er borte mot KFUM Oslo.

Mål: 0-1 Eric Taylor (81.).

Slik stilte KIL: August Strömberg - Trace Murray, Fredrik Holmé, Kristian Jahr, Lars Christian Krogh Gerson, Martin Sjølstad - Martin Tangen Vinjor, Harald Holter, Martin Hoel Andersen - Mathias Bringaker (Langrekken fra 75.), Adem Güven (k.) (Taylor fra 62.).

Innbyttere: Isak Midttun Solberg, Daniel Lysgård, Eric Taylor, Tobias Bjørnebye, Ludvig Langrekken, Brage Berg Pedersen.