En, to, tre, fire fingrer i været - KIL brennhete i kulda

Den gamle klisjeen om at spillet varmet kan virkelig brukes i dag. I bitende kulde var KIL gnistrende gode.

KIL - Sandnes Ulf 4-0 (2-0)

Med to mål i hver omgang leverte et feststemt KIL en herlig fotballkamp hjemme mot Sandnes Ulf.

Og KIL - med seks NTG-gutter fra start og fire på benken - kunne vunnet mer.

Etter en kontrollert åpning på kampen, smalt det etter kvarteret. Hjemmelaget vant tilbake ballen og det ble slått en nydelig pasning på Martin Hellan i bakrom. Den offensivt anlagte U20-landslagsspilleren fosset frem, kikket opp og fant Adem Güven.

Kapteinen kysset ballen vakkert bort i lengste.

2-0 satt ikke lenge etterpå. Daniel Lysgård fant Martin Vinjor som fant Ludvig Langrekken. De tre klassekameratene fra 99-årgangen doblet ledelsen.

Etter halvtimen spilte KIL seg til nok en stor sjanse. Eric Taylor, senere jurykåret til banens bestemann, hadde en av sine utallige gjenvinninger og spilte frem Vinjor. Dessverre var målvakten med på de berømte notene ved den anledningen.

Ledelsen holdt seg til pause, og KIL fosset ut av startblokkene i økt to. Blodrødt, som var ett av bandene som spilte opp til haraball på Vinger lørdag kveld, fikk nok en gang musikken strømmende ut av høyttalerne tre minutter etter sidebyttet.

Nok en gang: Den evigunge OBOS-kongen Adem Güven, med sitt tredje mål på to kamper - etter at Jesper Grundt hadde inntatt servitørrollen.

- Oi, oi, oi, vi spiller så det suser, utbrøt et ivrig barn bak målet der Sandnes Ulf-keeperen sto, da Eric Taylor på lekent vis dro av en spiller.

Ikke mange sekundene senere jaktet midtstopper Fredrik Holmé en ball i bakrommet (!).

Innbytter Joacim Holtan ville være med på festen, og da han ble revet ned i feltet av en Ulf-spiller som fikk det røde kortet, tok han selv straffen og omsatte den sikkert til 4-0.

De få gangene bortelaget var frempå tidligere i kampen, skyldtes det stort sett småslurv hos KIL, men da de virkelig skapte en stor sjanse på slutten, reddet August Strömberg mesterlig.

Mot slutten av oppgjøret fikk vi gledelige innhopp av Matias Aadnøy, og ikke minst av 2007-modellen Elias Berstad Tenden, som kom inn til velfortjente debut i OBOS-ligaen i det 84. minutt.

Det ble ikke haraball som kvelden - og etter enkelte rapporter natten - i forveien, men det var jaggu ikke langt unna.

For KIL var i festhumør.

Mål: 1-0 Adem Güven (15.), 2-0 Ludvig Langrekken (23.), 3-0 Güven (48.), 4-0 Joacim Holtan (76., str.).

Slik stilte KIL: August Strömberg - Martin Hellan (Tenden fra 84.), Fredrik Holmé (Aadnøy fra 84.), Kristian Jahr (Moberg fra 73.), Lars Christian Krogh Gerson, Daniel Lysgård - Jesper Grundt, Eric Taylor, Martin Vinjor - Ludvig Langrekken (Hoel fra 73.), Adem Güven (Holtan fra 61.).

Innbyttere: Andreas Smedplass, Matias Aadnøy, Elias Berstad Tenden, Vegard Leikvoll Moberg, Martin Hoel Andersen, Rasmus Opdahl Christiansen, Elias Myrlid, Joacim Holtan, Mikael Harbosen Haga.