Erlings hjørne

Erling Engebråten er klar med sin egen serie her på KIL.no - nemlig Erlings hjørne!

Annonse:

KIL-legenden Erling Engebråten trenger ingen særlig introduksjon for de som har fulgt KIL i noen år, og mannen som sammen med mange gode medhjelpere la grunnlaget for det KIL har blitt i dag er nå klar med sin egen lille serie her på KIL.no - nemlig Erlings Hjørne.

Erlings Hjørne

Med sitt eget hjørne på KIL.no har Erling gjort i stand kaffe og kake, og fått invitert inn kjente og kjære KIL-navn som satte sine spor i KIL på 80-tallet. 

- Nå skal vi mimre litt tilbake til 80-tallets KIL. De historiene vi har fra de årene jeg var i KIL er det mange av. Det er ikke alle historiene vi tør å ta, men vi skal i hvert fall få fram noen av de aller beste, og jeg gleder meg til å mimre sammen med gode venner av meg, kan Erling fortelle om sitt eget lille serie på KIL.no.

De som kjenner Erling vet jo godt hvilken god historieforteller han er, og at praten flyter i møte med han er helt sikkert. Den kommende tiden slippes korte episoder hver onsdag inne på KIL.no med en ny historie med Erling og et annet kjent KIL-navn. 

- Vi må jo snakke om hvordan vi jobbet for å få tak i spillerne den gangen, hvorfor spillerne ville til KIL, og hvordan klubben ble drevet. Ting var jo helt annerledes den gangen, og da måtte vi være kreative. Vi måtte være kreative for å skaffe jobber til både spillere, koner og samboere, og vi måtte være kreative for å overtale spillerne til klubben. Og det er noen av de historiene vi skal få høre nå, fortsetter Engebråten.

IMG_1336
På plass i Erlings Hjørne: En av de som tar turen innom Erlings Hjørne er Åge Steen.

Erling forteller også at han måtte ta en runde i tenkeboksen for han bestemte seg for å begynne med prosjektet. Han trengte også forhøre seg med tidligere KIL-spillere og andre kjente om de mente konseptet var OK.

- Jeg har jo tenkt mye på om jeg turte å stille opp på det her, for det er viktig for meg at dette ikke blir en greie der vi mimrer over at ting var så mye bedre før. For det var det ikke. Fotballen i dag og på 80-tallet er to vidt forskjellige ting, men i "Erlings Hjørne" så håper jeg vi kan belyse noen av de forskjellene og snakke om den utviklingen KIL har hatt som klubb, forteller Erling.

- En stor kameratgjeng

Og hvorfor KIL gjorde det så godt i norsk toppdivisjon på 80-tallet er noe Erling og gjestene skal få tatt en prat om. 

- Vi forsøkte å legge forholdene til rette for at alle skulle trives. Det var en stor kameratgjeng, og vi hadde ingen egoer som kun jobbet for seg selv. Alle var mye sammen utenfor fotballen, og det tror jeg var suksessfaktoren for KIL på 80-tallet, forteller Erling.

Takknemlig

Erling er også tydelig på at de årene han hadde i KIL på 80-tallet har preget hele karriereveien, og han har mye å takke klubben for. 

- Jeg er takknemlig for tiden min i KIL. Jeg fikk kombinere arbeidet i KIL med jobben i Vinger Sparebank. Tiden min i KIL la jo grunnlaget for videre jobb i Norges Fotballforbund der ble værende i over 25 år, så det er jeg veldig takknemlig for. 

Første episode med Erlings Hjørne får du sett på KIL.no fra i morgen. 

Erlings KIL-CV

  • 1980:   Ansvar for hjemmearrangement på Gjemselund

  • 1981 - 1982: Sportslig leder sammen med Tore Lien

  • 1983 - 1987: Formann og Sportslig leder

  • 1988 - 1990: Sportslig leder

  • Fra 1990 jobbet Erling i Norges Fotballforbund, der han var med helt fram til høsten 2019. 


 

 

 

Annonse: