Gamst Pedersen: - KIL er superfavoritter

Alta og Morten Gamst Pedersen gjester Gjemselund førstkommende onsdag kl. 19.00. Den svært rutinerte spilleren er klokkeklar på hvem som er favoritt.

Annonse:

Med 259 Premier League-kamper, nærmere 200 Eliteseriekamper og 82 A-landskamper for Norge er ikke Morten Gamst Pedersen bare den mest rutinerte fotballspilleren i PostNord-ligaen, men også i norsk fotball. På onsdag gjester den tidligere landslagsprofilen Gjemselund med sitt Alta.

- Vi har fått en grei start må jeg si. Som alltid har det vært litt rot i noen kamper, men oppsummert har det vært ok for vår del. Det er en tøff avdeling, og må vi jobbe hardt fremover for å henge med, oppsummerer Gamst Pedersen Altas sesongstart via telefon etter han nettopp har gjennomført en økt på "gymmen". 

Mål om å være i toppen

For fotballspilleren fyller 40 år i september, og med et tett kampprogram i PostNord-ligaen er den tidligere Premier League-proffen klar på at det hele merkes på kroppen. 

- Det er bare å komme seg på "serviceverksted" etter hver kamp, så kommer man seg igjennom det meste. Men jeg må være ærlig på at man merker det. 

Og det tøffe programmet tærer på hele Altas tropp forteller Gamst Pedersen videre. - Vi har ikke to 11ere for å si det sånn.

Så langt i 2021-sesongen har Alta kapret 15 poeng, og har med det inntatt 3. plassen på tabellen (før VIF 2 - Asker mandag kveld). Det er altså kun tre poeng opp til tabelltopp Kongsvinger, og med en ubeseiret rekke så langt er "Gamsten" klar på at mentaliteten i gruppa står sterkt.

- Vi er en fin sammensveiset gjeng med en sterk mentalitet. Poengfangsten så langt har vært helt grei, og det er sånn at man ikke får noen ting gratis. Vi har fått betalt for skikkelig innsats hele veien, og så har vi både vært heldig og uheldig så langt. 

På spørsmål om Altas store mål for sesongen forteller også Gamst Pedersen om at de ønsker å bite seg fast i toppen. 

Den tøffeste bortekampen vår i år.

— Morten Gamst Pedersen om KIL - Alta

- Målet er å være i toppen. Hvor lenger man klarer å bite seg fast "der oppe", hvor lenger vil muligheten om et godt sluttresultat leve. Det er mange kamper igjen, og det skal deles ut mange poeng før det er over. 

KIL må tåle favorittstempelet

I forkant av onsdagens toppkamp mellom KIL og Alta er PostNord-ligaens mest meritterte spiller krystallklar på at det er hjemmelaget KIL som er den soleklare favoritten i serien - og også i onsdagens spennende oppgjør. 

- Dere er superfavoritter i serien. Dere har vel seks ganger budsjettet som det vi har, og det er ingen tvil om at KIL er den store favoritten. KIL må tåle å leve med det stempelet. 

Kjøp din billett til KIL - Alta her.

- Samtidig er det en grunn til at dere ligger på topp. KIL har mange gode spillere, og selvfølgelig har dere større dekning enn en del andre lag. Sånn er fotballen.  På onsdag så er målet at vi skal vi få lov til å gjøre våres ting. Forhåpentlig er det nok til vi får en god dag på Gjemselund, fortsetter "Gamsten". 

0K2A6717 (002).jpg
Ligaens mest meritterte: Morten Gamst Pedersen gjester Gjemselund med sitt Alta kommende onsdag. Alle foto: Karl Eirik Steffensen, Altaposten.

Hva kan KIL forvente av Alta på onsdag?

- En glad kompisgjeng som er glad i å spille fotballkamper. Så lenge jeg har spilt fotball har det handlet om å vinne fotballkamper, og det å ta poeng. Det er selvfølgelig ønsket vårt på Gjemselund også. 

Og hva forventer dere av KIL?

- Et bra mannskap. Et lag som ønsker å spille fotball. Får dere ting til å flyte, så blir dere vanskelig å stoppe. Toppnivået deres er veldig bra. Den største styrken ligger vel i det offensive, også har vi lagt merke til at det slippes inn litt mål. Og publikumsmessig er det jo veldig underholdende om kamper ender 5-4.

Så et 5-4 -resultat på onsdag er realistisk?

- Det må være 4-5 det da, ler 39-åringen og legger til at med to lag som begge går til kamp med et ønske om å vinne så kan alt skje. 

Men at det blir tøft for Alta understreker Gamst Pedersen nok en gang.

- Dette blir den tøffeste bortekampen vår i år. For KIL som ønsker å rykke opp så er man avhengig av en god statistikk på hjemmebane. Noe annet har man ikke råd til, fortsetter Gamsten og avslutter med å omtale KIL som en klubb "som får det til". 

- Dere satser, og Kongsvinger er i likhet med Alta ikke den største plassen. Da er man avhengig av god støtte fra næringsliv og publikum. Det er utrolig viktig, og der ser dere ut til å gjøre en god jobb. Jeg gleder meg til kamp på Gjemselund, og håper på en god kamp. 

KIL - Alta spilles onsdag kl. 19.00 på Gjemselund stadion.

Spilt S Vunnet V Uavgjort U Tap T + - +/- Poeng P Form
1 Sogndal Sogndal 4 2 2 0 6 3 3 8 U V U V
2 Kongsvinger Kongsvinger 4 2 2 0 8 6 2 8 V U U V
3 Levanger Levanger 4 2 1 1 9 4 5 7 U V V T
4 Egersund Egersund 3 2 1 0 10 7 3 7 V U V
5 Stabæk Stabæk 3 2 1 0 5 2 3 7 U V V
6 Bryne Bryne 4 2 0 2 4 3 1 6 V T T V
7 Moss Moss 4 2 0 2 5 7 -2 6 V T V T
8 Lyn Lyn 4 1 2 1 5 5 0 5 T U V U
9 Vålerenga Vålerenga 4 1 2 1 5 6 -1 5 U V T U
10 Ranheim TF Ranheim TF 4 1 1 2 7 7 0 4 T V T U
11 Sandnes Ulf Sandnes Ulf 4 1 1 2 7 8 -1 4 T T V U
12 Aalesund Aalesund 4 1 1 2 5 8 -3 4 U V T T
13 Åsane Åsane 3 0 3 0 5 5 0 3 U U U
14 Mjøndalen Mjøndalen 3 0 2 1 3 5 -2 2 U T U
15 Start Start 4 0 2 2 4 8 -4 2 T T U U
16 Raufoss Raufoss 4 0 1 3 2 6 -4 1 U T T T

Annonse fra Obos-ligaen: