TRENER: Rolf Erik Johnsen skal trene KILs gatelag. Her sammen med Stein-Erik Stormoen (t.v.).

Gatelagets nye trener: - Et veldig bra tiltak

Rolf Erik Johnsen skal trene KILs gatelag.

Annonse:

I samarbeid med Fotballstiftelsen er Kongsvinger IL Toppfotball nå blitt en del av den norske gatelagsfamilien. 

Den har i 2022 vokst til å telle 28 lag rundt om i landet, etter oppstarten i Fredrikstad i 2011 og etableringen av Fotballstiftelsen fire år senere.

På Fotballstiftelsens nettsider kan man om gatelagshistorien lese at «Fotballen har en enorm kraft. Den er inkluderende og engasjerende. Toppfotballen ønsker å bruke sin posisjon til å utgjøre en forskjell for en svært vanskeligstilt gruppe i samfunnet. Målet er å skape en bedre hverdag for utøverne.»

Gatelagene er et lavterskeltilbud for mennesker som har eller har hatt rusrelaterte lidelser, uavhengig av kjønn, etnisitet og seksuell legning. Det er et rusfritt tilbud for alle over 18 år.

Samhold, glede og mestring

Vi planlegger pr. nå for treninger to ganger i uka på faste dager og tider fremover, inkludert en samling før trening med et næringsrikt måltid. 

KIL er ute etter å skape et trygt og givende miljø her på Gjemselund. Derfor håper vi mange har lyst til å spille for oss og bli en del av vårt nye lag. 

- Samhold, glede og mestring vil stå i fokus. Du trenger heller ikke ha spilt fotball tidligere. Her er alle velkomne. Det er også fullt mulig å komme for å prøve, sier Stein-Erik Stormoen, sportslig leder for prosjektet.

Etter en søknadsprosess og intervjuer med kandidater, har valget falt på Rolf Erik Johnsen som hovedtrener for laget.

- Rolf Erik har relevant og god erfaring til en slik type jobb, og har også et veldig godt hjerte. Han bryr seg om folk rundt seg og er villig til å strekke seg de ekstra meterne for å få dette prosjektet til å bli slik vi ønsker. Vi er ganske trygge på at vi har rett mann for oppgaven her, sier Stormoen.

Ingen krav til ferdigheter

Johnsen gleder seg til å komme skikkelig i gang.

- Jeg synes det er et veldig bra tiltak. Jeg har lang erfaring med dette, og å få folk i aktivitet – særlig de som sliter med rus og da gjerne også psykiatri – er veldig viktig. I tillegg kan vi være et fast holdepunkt i hverdagen og ønsker et inkluderende samhold i gjengen.

Det stilles ingen krav til fotballferdigheter eller -interesse for den saks skyld. Derfor planlegger Johnsen å begynne veldig enkelt.

- Vi må vel ta det litt fra «basic». Veldig enkle treninger. Det viktigste er at vi får beveget på oss sammen, så det blir litt pasninger, firkant, enkle øvelser og mye spilling.

Han har tro på at KIL kan skape en trygg og fin arena på Gjemselund.

- Jeg har stor tro på at dette kan bli veldig bra. Men vi må få flere spillere, og flere rundt til å skjønne at dette er veldig viktig. Da blir dette helt topp etter hvert.

Ønsker flere spillere

KIL har allerede opprettet god dialog med Sør-Odal, og Johnsen passer på å rette noen rosende ord i retning Frank Skulstad og hans team der. De stiller opp både med å skaffe spillere og å frakte dem til treningene.

- Men vi savner litt mer dialog med de andre kommunene. Vi har prøvd å få kontakt med alle sammen og savner litt tilbakemeldinger fra dem. Vi håper og tror at vi sammen kan skape en flott arena med faste holdepunkter og rusfrie timer her hos oss, sier Johnsen.

KILs gatelag har treninger hver tirsdag og torsdag klokken 12. Det er oppmøte på Gjemselund for en matbit og kaffe fra klokken 11. I hele vinter trener laget i Kongsvingerhallen.

Planen er etter hvert å bli med i Østlandsserien for å spille kamper mot de andre østlandsklubbenes gatelag. Den serien starter opp i april. Der spilles det 7er-fotball.

KIL ønsker alle som vil prøve seg på gatelaget velkommen til Gjemselund.

Kontakt: 

Rolf Erik Johnsen

Trener

404 37 040

[email protected]

Stein-Erik Stormoen

Sportslig leder

41 54 16 59

[email protected]

Annonse fra Obos-ligaen: