Grundt forlenger: - Veldig tro på det som skjer i klubben

Jesper Grundt (21) har satt navnet sitt på en ny toårsavtale med KIL. Den nye kontrakten varer ut 2026.

Annonse:

Det ble klart på den spanske solkysten, der troppen i en drøy uke allerede har oppholdt seg for treninger og kamper i strøkne forhold.

Gressmatta er nydelig, tidvis varmer sola godt og humøret er på topp.

En av dem som smiler bredt om dagen, er Jesper Grundt. Den lokale gladgutten har nettopp signert en ny kontrakt med klubben.

- Jeg er veldig glad for det, så klart. Det er moro at klubben ønsker å forlenge med meg. Jeg har veldig tro på det som skjer og har skjedd i klubben de siste årene. Jeg er veldig fornøyd med å forlenge kontrakten, sier Grundt der han har slått seg ned ved et bord utenfor hotellrestauranten.

Fortsatt er bassenget avstengt, men lukten av klor i det solrike uteområet er markant. Fredagens treningsøkt er for lengst gjennomført, og laget lader nå opp til lørdagens kamp mot Bryne.  

Eidskogingen debuterte allerede i 2020-sesongen, men på mange måter kan man si at det skikkelige gjennombruddet kom først forrige sesong.

- Jeg fikk debuten på slutten av 2020-sesongen og var med på nedrykket der, og så med på opprykket fra 2. divisjon året etter. Det var ingen stor sesong, men jeg fikk en del tillit og kamper. 2022 ble tøffere og det endte med utlån til Moss. Jeg fikk mye erfaring der, og fikk komme tilbake til KIL og hadde en veldig god sesong i fjor. Jeg fikk spille tilnærmet fast og bidratt med en del målpoeng, og fikk vel det egentlige gjennombruddet i fjor.

Planene og ambisjonene for den kommende sesongen er klare:

- Å ta enda større steg, spille en enda viktigere rolle i laget og sørge for at vi er med på å kjempe om opprykk. Jeg har også lyst til å bidra med enda flere målpoeng enn i fjor.

Vinteren har vært lang, og oppkjøringen har til tider kanskje føltes enda lengre. Det er lagt ned mange tunge treningstimer for å komme dit man er i dag.

Nå er ønsket og planen at det skal spisses litt mer inn mot seriestart, og at man skal få se et KIL-lag det etter hvert sprudler mer og mer av.

- Jeg føler at vi er godt i rute. Vi har hatt veldig fokus på å få alle gjennom treninga. Det er ganske mange som har stått i veldig mye trening og jeg føler at det er en mer kontrollert preseason nå enn vi har hatt før. Det ser vi også med at vi er mange flere på feltet nå. Det er omtrent bare Holtan som er skadet med ankelen (eller åkle, som Grundt kaller det, på sin klingende dialekt).

- Det begynner å se veldig bra ut. Vi ser bedre og bedre ut på trening og vi får trent på et nytt system og ny spillestil i kampene. Det er artig med et ungt trenerteam som har nye ideer. Fotballen utvikler seg hele tiden og de henger jo med på det, så det er veldig spennende det som skjer på Gjemselund og i Marbella om dagen, sier Grundt.

Sportslig leder Espen Nystuen har fulgt Grundts utvikling over lang tid. Han er fornøyd med å ha satt spikret en ny avtale med den lokale yndlingen.

- Jesper har vært hos oss i flere år. Han er lokal, fra Eidskog som er et viktig område for oss, og vi ønsker å satse på de lokale. Jesper er nå nærmere å være en viktig spiller for oss, og en som starter kamper, enn han noensinne har vært i oppkjøringa. Det er moro, og Jesper er en fin gutt. Han er glad i KIL og samtidig ønsker vi å vise at han er tilliten verdig. Vi gir ham derfor to nye år og en forbedret kontrakt. Jesper har hatt en god utvikling, og han blir spennende å følge, sier Nystuen.

423455045_1813020825830594_5631194141166588246_n.jpg

​​​
Annonse fra Obos-ligaen: