Güven fikset uavgjort mot Raufoss

Adem Güven satte ballen i mål og utlignet like etter pause. Ett minutt etterpå kunne kapteinen ha snudd kampen.

KIL - Raufoss 1-1 (0-1)

KIL åpnet kampen sterkt, og etter seks og et halvt minutt hadde hjemmelaget tre cornere og et par skuddforsøk.

Nærmest kom Lucas Haren, men uttellingen lot vente på seg.

Etter ti minutter tok en ivrig bortesupporter turen ned fra tribunen til målet for å kommandere keeper Lauvli til å få løftet Raufoss-laget ut av egen sone.

Men så tillot KIL motstanderne å score enkelt igjen. På sin første mulighet i kampen scoret Raufoss og tok ledelsen på Gjemselund.

Eric Taylor ble kåret til banens beste av en jury, og han forsøkte seg på et skudd fra returrommet etter en corner. Det ble fulgt opp av en fæl ballmist foran eget mål litt senere, og Raufoss hadde en ball i nettet, men flagget var oppe for offside.

KIL hadde ballen mest også videre i omgangen, men det ble skapt lite som var veldig farlig. Lagene gikk derfor til pause med gul ledelse.

Kaptein Adem Güven, som var tilbake i startoppstillingen, tok ansvar like etter sidebyttet. Han satte kula kontant i hjørnet til 1-1, på pasning fra innbytter Vegard Leikvoll Moberg.

Og mannen som spilte sin ungdomsfotball og slo gjennom på A-laget i nettopp Raufoss, kunne gjort det helt store bare ett minutt senere. Plutselig var den vanligvis så sikre spissen så godt som alene med keeper.

(Artikkelen fortsetter under):

SÅ NÆR: Her stopper målvakten Güvens forsøk med en strålende redning med beinet.

Men litt under press og fra litt skrå vinkel, ble ikke avslutningen like god som den kunne vært, og en mesterlig redning med beinet fra gjestenes burvokter hindret at Güven snudde kampen helt i løpet av sekunder.

Utover i andre omgang bølget det litt mer, og mens KIL forsøkte både justeringer fra benken og i formasjon på banen, skapte også Raufoss noen farligheter på overganger.

I det 79. minutt skjedde et herlig øyeblikk på Gjemselund. Mathias Berg Gjerstrøm, som har vært ute med skade siden august 2022, kom inn på banen til sin første offisielle A-kamp på litt under to år.

Til tross for forsøk fra Robert Orri, Joacim Holtan, Vegard Moberg og flere, ble det ingen flere mål.

Til slutt ebbet det ut med 1-1, i en kamp KIL-leiren sitter igjen med en følelse av at man burde ha vunnet.