Har tatt farvel: - KIL har formet meg som menneske

Victor Grodås har lagt fire begivenhetsrike år som KIL-spiller bak seg. Han er svært takknemlig for tiden sin i klubben.

Annonse:

Grodås, som fyller 32 år 9. desember, har valgt å trappe ned fra toppfotballen. Det var en avgjørelse han kom til i samråd med klubben, og nå er siste kamp i KIL-trøya spilt.

- Det ble litt følelser etter kampen, da jeg kom hjem og det gikk opp for meg at det er slutt. Men jeg har jo vært forberedt på det, og nå sitter jeg egentlig igjen med veldig mange bra opplevelser, sier Grodås.

- Jeg er veldig glad for at jeg fikk fire år her. Det har vært en veldig fin måte å avslutte karrieren innenfor toppfotballen på. Jeg er blitt veldig glad i klubben og alle her, og kommer til å ha bare gode minner. Så det har vært bra.

Kutter ikke helt ut

Mandag formiddag var han og resten av KIL Toppfotball samlet til lunsj og et lite møte for å få noen umiddelbare reaksjoner på hva som kan gjøres enda bedre i 2024. Før spillerne gikk hvert til sitt for juleferie, tok Grodås farvel med lagkamerater, trenere og ledere.

- Jeg hadde en samtale med (Espen) Nystuen i fjor også, og vi ble da enige om at vi prøver ett år til. Det skulle nesten være full klaff for at det skulle bli lenger enn det. Jeg synes kroppen begynner ... det ser man på antall kamper også, at det går nedover. Og da er det kanskje et tegn på at man har tynet det nok på dette nivået.

- Da det ble som det ble, og ting ikke ble helt som jeg håpet på, var det ganske lett å komme til den beslutningen, i hvert fall for meg, men sikkert for ham også. Jeg er tydelig med ham og vi er direkte med hverandre.

Draktauksjon: Nå kan du sikre deg din favorittspillers signerte trøye

Nå skal han spille for Skjetten. Et valg han offentliggjorde for en tid tilbake.

- Jeg har en svigerbror som har mast i ett år nå, og jeg tenkte at det sikkert er en fin måte å trappe ned på, hvis man kan si det slik. Jeg blir sikkert like ivrig der også, når vi setter i gang. Men det er en bra måte å ikke kutte det helt på, for jeg tror jeg kommer til å savne den garderobekulturen og det å være med gutta å spille fotball. Det har jeg gjort hele livet mitt, og jeg vet ikke om noe annet.

Fin beskjed fra far

Victor Eriksson Grodås er sønn av tidligere fotballspiller Maria og tidligere landslagsmålvakt Frode. At det skulle bli fotball også på gutten, lå nok litt i kortene.

Etter å ha vært i ungdomsavdelingen til Lillestrøm, gikk turen videre til Hødd. Der ble han norgesmester i 2012. Senere spilte han for Sogndal, Kristiansund og Strømmen, før KIL ble neste stoppested før 2020-sesongen.

- Jeg snakket litt med pappa om det etter kampen. Jeg har holdt på lenge nå. Det er som han sa, «du har gitt alt du kan hele tiden, og da må du være stolt av det du har gjort». Det føler jeg at har gjort, og det føler jeg at folk jeg har spilt med har sett også. Man får egentlig ikke gjort noe mer enn det.

- Jeg har vært heldig som har fått lov til å holde på med dette så lenge, og er veldig ydmyk slik sett. Jeg er blitt kjent med utrolig mange fine folk over hele Norge. Det er jeg veldig glad for. Samtidig er jeg klar for nye utfordringer. Det blir spennende.

Grodås har skaffet seg en bachelor i Sports Management samtidig som han har spilt, men neste steg tas utenfor fotballen. Nå venter jobb i Norsk Tipping på nyåret.

- Det blir event og sponsing der. Jeg har litt lyst til å prøve noe utenfor idretten, og se hvordan det er. Det kan hende jeg blir dratt tilbake på et eller annet tidspunkt, men nå skal jeg i hvert fall starte et sted. Det blir sikkert helt konge. Det var vanskelig, og jeg var lenge inne på det å fortsette innenfor fotballen og være med i den karusellen der, som trener eller noe annet, men jeg landet litt på at jeg har lyst til å prøve noe annet.

Vokst som type i KIL

KIL er den klubben han har spilt flest kamper for. Tallet endte på 86 obligatoriske.

- Jeg kan jo si at jeg egentlig ikke har hatt noe forhold til KIL, og da Nystuen tok kontakt, tenkte jeg KIL ... Jeg hadde egentlig ikke så mange tanker rundt det. Men jeg er blitt utrolig positivt overrasket fra dag én. Over hele klubben, nærmiljøet og alt, egentlig.

- Jeg er skikkelig glad for at jeg har fått bli kjent med KIL, og for at jeg har fått være med på den reisen vi hadde. Først med nedrykket og så hvordan vi kom oss tilbake. Det har virkelig formet meg, som person også. Jeg føler at jeg har vokst veldig mye av den prosessen.

- Det har vært skikkelig mange fine folk, og det var veldig synd at vi ikke klarte å ta steget nå, for det unner jeg virkelig alle her. Men jeg er helt sikker på at hvis man fortsetter å jobbe så hardt som man gjør her, så kommer det til å skje på et eller annet tidspunkt.

- Du kommer til å etterlate deg et stort tomrom, Victor, både som spiller og ikke minst som type ...?

- Jeg vet ikke, jeg prøver alltid å gi hele meg selv til et prosjekt når jeg går inn i det, og det føler jeg at jeg har gjort her også. Man blir glad i folk og bryr seg om folk, og da håper jeg så klart at jeg har vært en positiv skikkelse her. Så det er hyggelig å høre.

Nært forhold

KIL-sjef Espen Nystuen har følgende å si om Grodås:

- Jeg vil takke Victor for hans fire sesonger hos oss. Victor på sitt aller beste som fotballspiller holder et mye høyere nivå enn OBOS-ligaen. Jeg synes litt synd på ham med tanke på alle avbruddene han har hatt, som har holdt ham tilbake fra å få ut sitt beste kontinuerlig. Victor og jeg har hatt et veldig personlig og nært forhold, og jeg har hatt et veldig stort personlig utbytte av samtalene med ham.

- Han er en sosialt intelligent gutt, som har bidratt på en veldig god måte på alle plan i vår klubb. Utadvendt og blid, positiv og endringsvillig. Han etterlater seg et tomrom, som på kort sikt blir vanskelig å erstatte. Vi ønsker Victor masse lykke til i ny jobb, og vet at han kommer til å lykkes uansett hva han ønsker å få til.

Annonse fra Obos-ligaen: