Hoel er tilbake: - Noe veldig spennende på gang her

Martin Hoel Andersen er tilbake på Gjemselund. Han kommer på et lån ut sesongen.

Annonse:

- Det kjennes veldig godt. Når situasjonen ble som den ble i Sarpsborg, og jeg ikke fikk så mange muligheter, så var det veldig fint å få muligheten til å komme hit. Jeg vet jo hva jeg går til, selv om det er ny trener.

Han kom til Gjemselund mandag morgen, og etter et lite møte med Vegard Hansen og resten av trenerteamet, var det frokost i Peisestua og gledelig gjensyn med mange kjente ansikter.

At flere ble glade for å se Hoel Andersen igjen, kunne høres da lagkameratene nok en gang sang og nynnet på supporterropet fra i fjor høst: «Who let the dogs out? Hoel, Hoel, Hoel, Hoel».  

- Jeg har hørt mye godt om Vegard og kjenner jo de aller fleste i klubben, og vet hvor bra klubb det er, hvor bra gjeng det er, gjennomgående bra typer det er i klubben. Så valget var enkelt da det åpnet seg en mulighet.

Hoel Andersen har i vårsesongen vært involvert i totalt åtte Sarpsborg 08-kamper fordelt på serie og cup. Han noterte seg for to scoringer.

Nå er han klar for et utlån til KIL i høst, og håper det skal bli en bra løsning for begge parter, etter lite spilletid i Sarpsborg.

- Det startet ikke på den beste måten. Jeg var ute hele oppkjøringen, først med sykdom og så en langvarig skade. Det var på en måte synd, jeg kom jo inn der som en utfordrer som skulle vise seg fram og hva som bor i en. Og jeg kan forstå at det ikke er så lett å spille en spiller i form under en sesong, selv om man skulle ønske det. Det er ikke en ønskesetting å sitte på benken og ikke få bidra, det var ikke derfor jeg kom dit. At det åpnet seg en mulighet her, var veldig fint og fristet veldig.

Gjensynsglede

Gjennom vinteren, våren og sommeren har Hoel Andersen fulgt godt med på sitt gamle lag og hatt kontakt med flere av lagkameratene og kompisene fra fjoråret.

- Det har vært veldig positivt, og prestasjonen har vel egentlig bare blitt bedre og bedre utover i sesongen. Det er noe veldig spennende på gang her og det er masse kvalitet i laget, så det kan bli en veldig spennende høst.

- Det var bare helt nydelig å sette seg inn i Peisestua igjen. Jeg har savnet hele gjengen, og det var godt å se de fjesene igjen og hyggelig å bli tatt imot på den måten. Det var veldig hyggelig.

Ambisjonene er også klare før laget skal ta fatt på siste halvdel av sesongen.

- Nå ligger vi jo der vi ligger, så nå må man jo bare gå for det, tenker jeg. Jeg tror ikke muligheten har vært noe større nesten, noen gang. Så vi må bare være offensive og satse.

- Jeg regner med du ikke har forandret deg stort som spiller på disse månedene, og at publikum kjenner igjen deg som spiller?

- Jeg kommer tilbake og har vært i full trening, i hvert fall i to måneder. Jeg er full av energi og motivasjon og veldig klar til å bidra med en gang.

Leilighetssituasjonen er allerede i boks, så 27-åringen flytter tilbake til byen.

- Perfekt signering

Etter et lite møte med trenerne, bar det ut på treningsfeltet for den første økta i det velkjente røde tøyet.

- Jeg har egentlig pratet mest med Espen til nå, men hadde en god prat med Vegard og resten i stad. Jeg gleder meg til å bli kjent med de også. Jeg gleder meg voldsomt, og det blir veldig gøy.

Sportslig leder Espen Nystuen har fulgt med på Hoel Andersens situasjon gjennom våren, og er svært tilfreds med å ha fjorårets målscorer tilbake i troppen.

- Dette er en perfekt signering for oss nå. Martin kjenner gutta, og de kjenner ham. Han trenger ingen tilpasningsperiode. Vi håper at vi kan hjelpe hverandre denne høsten, sier Nystuen. 

Annonse fra Obos-ligaen: