I angrepsposisjon før høsten: - Ekstremt mye å spille for

Johan Wennberg kjenner på en skuffelse over forspilte poeng i de tre siste kampene, men samtidig er laget i en posisjon han gjerne hadde grepet med begge hendene før sesongen startet.

Annonse:

For KIL har spilt seg til en plass i tetstriden når OBOS-ligaen tar pause i en måneds tid. En periode har også svenskens rødhvite disipler kunnet kalle seg serieleder i hans første hele sesong som hovedtrener på Gjemselund.

Vårsesongen - selv om rett nok bare 14 runder er spilt og én gjenstår før man runder halvspilt - har vært oppløftende totalt sett.

Likevel er Wennberg skuffet etter tre kamper uten seier, den siste i Sogndal, der det endte 2-0 til hjemmelaget.

- Det var en ganske tett og jevn kamp, der vi har mye av banespillet uten å være effektive og gode nok i spillet med ball. Vi skaper noen sjanser, men for få, og vi klarer rett og slett ikke å tenke likt ofte nok og ha den kvaliteten som må til for å score. Deres keeper hadde en meget god redning på headingen til Adem, og de tok vare på mulighetene de fikk. Det var skuffende, sier Wennberg.

Dette intervjuet gjøres utenfor en bensinstasjon på Gol sent lørdag kveld. Da er bussen som frakter KIL-troppen hjem til Kongsvinger kommet halvveis.

Effektive timer

De få timene etter kampslutt er benyttet særdeles effektivt. Blant annet har trenerteamet satt opp spillernes treningsprogram for de kommende feriedagene, klipp er analysert og flere individuelle tilbakemeldinger er gitt.

- Ja, vi er sultne, sier Wennberg, tyggende på en sjokolade for å få opp blodsukkeret før siste halvdel av hjemreisen venter.

- Vi skal gjøre alt vi kan for å slå tilbake nå, for de tre siste kampene har ikke vært gode nok. Vi skal slå kraftig tilbake og hele tiden jakte på å bli bedre. Det går på alt vi gjør utenfor banen og det går på alt vi gjør på banen. Det krever mye av oss, fortsetter han.

Etter 14 spilte kamper er KIL et topplag, og vårsesongen kan tross alt oppsummeres med positivt fortegn.

- Vi startet sesongen med å se bedre trent ut enn alle lag vi spilte mot. Uten at vi spilte glimrende fotball tok vi en del poeng og orket mer enn motstanderne. Så har de andre kommet litt i kapp med oss etter å ha spilt like mange kamper. Vi har variert litt i prestasjonene, så klart, men også hatt noen veldig fine stunder. Som på Intility, og seiersrekka med fire på rad etter det. Da forsvarte vi oss med hjertet og angrep med fart og kvalitet.

- I de tre siste kampene nå har motstanderne vært effektive, samtidig som vi ikke har vært gode nok til å forsvare eget mål.

I en god posisjon

Wennberg fortsetter oppsummeringen:

- Mot Aalesund var vi gode i andreomgang, spesielt offensivt, og så har vi hatt to kamper nå der vi ikke har kommet opp på den standarden vi ønsker. Skademessig har vi holdt oss veldig bra, men fått noen nå på slutten på viktige spillere. Vi har en god tropp og mange som går inn og gjør en god jobb, men vi skulle gjerne sett at vi hadde hatt fullt mannskap hele våren.

Og selv om spillerne, trenere og ledere kjenner på en skuffelse nå etter å ha gått på en rekke med kamper uten seier mot slutten, har man satt seg i en veldig god posisjon inn mot det som ligger an til å bli en ekstremt spennende høstsesong.

- Ja, det blir det. Vi har tro på at vi skal være veldig gode i høst, og jeg synes guttene har levert en god vårsesong. Som du sier har vi satt oss i en god posisjon som gjør at vi har ekstremt mye å spille for, og vi får gratis motivasjon av det. Håpet nå er at vi etter noen litt svakere kamper av hele klubben går inn i en høst i angrepsposisjon. Jeg har god tro på at vi skal levere en veldig god høst.

Selv om det nå er en snau måned til neste kamp, borte mot Moss 20. juli, tar ikke KIL-troppen lang ferie av den grunn. Etter returen fra Sogndal i halv tre-draget natt til søndag, får spillere og trenere ti dager før de kalles tilbake til Gjemselund for å starte treningen og forberedelsene inn mot høstsesongen. 

Annonse fra Obos-ligaen: