Ibra-scoring i comebacket

Skeid yppet seg til tider i dagens oppgjør, men scoringer av Adem Güven og Shuaibu Ibrahim sørget for at det endte 0-2.

Dagens oppgjør mellom Skeid og KIL startet rolig, der ingen av lagene utmerket seg noe spesielt. De første ti minuttene besto av to lag som ventet på at ting skulle skje. Kampens første gule kort kom allerede etter sju minutter, og herfra og ut var det virkelig en begivenhetsrik omgang.

Allerede etter ti minutter ropte Skeid-supporterne på straffe. Det må sies at dette hadde blitt en billig straffe om det hadde blitt blåst, men dagens dommer Eivind Bodding vinket spillet videre til Skeid-spillernes frustrasjon.

KIL kom til en rekke gode muligheter utover i omgangen. Først ut var Simon Marklund som ble fint spilt igjennom av Martin Vinjor. Svensken klarte ikke å overliste tidligere KIL-keeper Idar Lysgård som vartet opp med en god redning. Returen fra Harald Holter gikk via et Skeid-hode og ut til corner.

Etter 27 minutter gikk KIL opp i ledelsen. Det var nok en gang kaptein Adem Güven som tegnet seg på scoringslisten. Angrepsspilleren stusset et innlegg fra Sulayman Bojang nydelig i det lengste hjørnet. KIL gikk opp i 0-1, i det som minuttene før var en god KIL-periode.

Fem minutter etter var Skeid nære på å utlikne. Buduson ble spilt igjennom alene med Ali Ahamada. Spillet smalt ballen i stanga og rett ut til et KIL-lag som satte fart på ballen. KIL kontret kjapt og spilte seg fint fremover i banen. Til slutt var det Shuaibu Ibrahim som mottak ballen fra spissmakker Adem Güven. Ibrahim var et konstant uromoment for motstandernes forsvar. Spissen var alltid i bevegelse og gjorde det vanskelig for motstanderne. Dessverre for nyinnleide spissen traff han ballen dårlig og avslutningsforsøket gikk utenfor mål.

Skeid åpnet i et forrykende tempo etter pause. Tidligere KIL-trener Tom Nordlie hadde åpenbart brukt pausepraten godt. Allerede fire minutter inn i andre omgang, fikk Skeid straffespark. Et innlegg ble, fra kloss hold, slått opp i hånda på Fredrik Pålerud. Alle med tilhørighet til KIL var rasende på avgjørelsen og mente at avstanden var altfor kort. Dommer Bodding dømte likevel straffe til Skeid og Stian Pettersen. Petterson sendte i vei et godt plassert skudd nede ved stolperoten, men Ahamada kastet seg riktig vei og gjorde en strålende redning.

Skeid fortsatte kjøret i perioden etter pause, og kom ut som et helt annet lag. Det tok KIL drøye ti minutter før de begynte å bruke ballen mer fornuftig igjen og dermed klarte å spille av presset Skeid hadde satt inn.

Som en følge av det høye presset til hjemmelaget, ble det mer rom å løpe i for KIL-angriperne. Den tidligere publikumsfavoritten Ibrahim vet å utnytte dette, og ble etter timen spilt vakkert spilt igjennom av Simon Marklund. Den innlånte angriperen gjorde ingen feil alene med Lysgård og satte inn 0-2-målet mellom beina til sisteskansen.

KIL kontrollerte resten av kampen på en god måte, og Skeid klarte ikke å skape de store farlighetene de siste tretti minuttene. Kampen endte dermed 0-2, og KIL tok en solid seier i det som var et gledelig gjensyn med den tidligere publikumsfavoritten Shuaibu Ibrahim.

Hendelser:

7 min.: Etter en rolig åpning har det likevel vært tendenser til tenning i åpningsminuttene. Skeid-spiller Henning Andresen går hardt inn i en Harald Holter som er på vei fremover i banen. Skeid-spilleren kommer for sent inn i taklingen i noe som ender i en stygg takling og korrekt gult kort til Andresen.

10. min.: Skeidsupporterne roper på straffe. Et langt innkast blir kastet inn i KILs sekstenmeter. Etter litt klabb og babb faller en Skeid-spiller, men dagens dommer Eivind Bodding vinker kontant spillet videre.

15. min.: Kampens første skudd kommer først etter at kvarteret er spilt. Etter langt angrep fra bortelaget kommer Landry N'Guemo til en skuddmulighet fra langt hold. Midtbanespilleren skyter med venstrebeinet, men ballen sklir av beinet og skuddet går et par meter til side for mål.

20. min.: Kampens første gode mulighet havner til bortelaget. Martin Vinjor spiller fint igjennom til Simon Marklund som kommer alene med tidligere KIL-keeper Idar Lysgård. Den svenske unggutten får i vei et skudd som Skeid-keeperen får slått videre ut i feltet. Harald Holter fanger opp ballen i returrommet og fyrer av på direkte. Grue-gutten treffer ikke ballen rent og ballen går via et Skeid-hode og ut til corner.

25. min.: Skeid skaper farligheter etter en corner. Ali Ahamada feilberegner ballbanen noe og corneren går over KILs sisteskanse, og faller ned i klynga på i fem-meteren. Ballen faller ned hos Christian Røer som i en hard duell med Skogsrud til slutt får klarert ballen ut til innkast.

27. min.: KIL går opp i ledelsen, etter scoring av kaptein Adem Güven! Sulayman Bojang mottar etter hvert ballen ute på venstresiden etter et bra angrep. Venstrebacken skyter inn et knallhardt innlegg i retning mål, der Güven stikker frem hodet og stusser ballen elegant i lengste hjørne, utagbart for Idar Lysgård. 0-1 til KIL!

33. min.: Skeid er svært nære ved å utlikne. Simon Marklund mister ballen på midtbanen og etter få trekk er Skeid alene med Ali Ahamada. Skeid-spiss Buduson smeller ballen i krysstangen fra skrått hold.

33. min.: KIL omstiller seg kjapt denne gangen er det KIL som er svært nære scoring. KIL kontrer og spiller svært hurtig fremover i banen. Adem Güven spiller vakkert igjennom hans nye spissmakker for dagen Shuabu Ibrahim, som er på løp inne i feltet. Den innlånte angriperen gjør et perfekt nedtak, men et litt dårlig treff gjør at ballen går til side for stolpen.

37. min.: Nå skjer det mye på Intility Arena. Buduson prøver igjen skuddfoten, denne gangen fra langt hold. Skeid-spissen prøver å curle ballen i lengste kryss, men Ahamada kaster seg og holder ballen i fast grep.

39. min.: Nok en gang spiller KIL rask kontringsfotball. Bojang vinner ballen høyt i banen og etter et par kjappe kombinasjoner mottar Harald Holter ballen litt skrått utenfor sekstenmeteren. Grue-gutten fyrer i vei et skudd, og nok en gang er Idar Lysgård oppe med en sterk arm og redder skuddet.

45. min.: Skeid skaper en siste farlighet rett før dommeren blåser av omgangen. N'Guemo header corneren ut i returrommet, der en Andresen snapper opp ballen. Han skyter fra tjue meter og ballen går igjennom en rekke spillere som fortsatt befinner seg inne i KILs sekstenmeter. Ali Ahamada har imidlertid kontroll og redder ballen greit.

49. min.: Straffe til Skeid. Et innlegg blir slått opp i armen til Fredrik Pålerud. Det er svært kort avstand fra ball til armen, og alle de tilreisende fra Kongsvinger mener at det er svært strengt å dømme straffe i denne situasjonen. Stian Pettersen legger ballen til rette på merket, men klarer ikke å overliste Ali Ahamada. Keeperen kaster seg riktig vei og redder! Stillingen forblir 0-1 på Intility Arena.

51. min.: Skeid fortsetter å kjøre etter pause. Denne gangen er det innbytter Moa Mahnin som kaster seg frem på et innlegg.  Spissen treffer ikke ballen og dessverre for Skeid blir det bare nesten.

61. min.: KIL øker ledelsen til 0-2! Skeid-forsvaret har spilt med en høyere forsvarslinje innledningsvis i andre omgang, og dette gir mer rom å løpe i for KIL-spissene. Shuaibu Ibrahim blir spilt igjennom av Simon Marklund og er alene med keeper. Her gjør han ingen feil. Ibrahim scorer i sin første kamp for sesongen.

73. min.: Markus Aanesland åpner friskt! Unggutten mottar ballen på midtbanen og tar med Skeid-forsvaret på løpetur. Aanesland drar seg deretter fint innover i banen før han fyrer i vei et skudd som stryker tverrliggeren. Nære på for innbytteren!

78. min.: Skeid har kastet ytterligere folk i angrep i jakten på en redusering. Dette åpner opp for kontringsmuligheter for bortelaget. Martin Vinjor gjør som lagkamerat Aanesland og tar med Skeid-forsvarerne på løpetur. Unggutten kunne spilt kaptein Güven som hadde vært alene med keeper, men valgte å gå selv. Vinjor prøver i stedet skuddet og tvinger frem en god redning av Lysgård.

81. min.: Innbytter Gang Dongwan prøver lykken fra 40 meter! KIL får frispark fra langt hold, og Sør-Koreaneren prøver seg på et langskudd. Skuddet er godt og setter Idar Lysgård på prøve, som må gi retur, som blir klarert ut til innkast.

83. min.: Dobbeltredning av Lysgård. Det er nå KIL som er det førende laget, og først skyter Marklund på direkten etter å ha mottatt en pasning fra Güven. Skeid-keeperen redder, men gir retur. Der er Marklund først på ballen, men også denne gangen stoppes han av en god Lysgård.

Skeid – KIL 0-2 (0-1)