Ingen fest på Briskeby

Det ble ingen festdag for KIL på fotballens festdag den 16. mai. KIL tapte 2-0 mot rivalene.

Det ble en hektisk start på kampen, og allerede etter tre minutter kunne KIL gått opp i ledelsen. Bortelaget startet kampen godt, og hadde et overtak i banespillet. KIL-spillerne stresset hjemmelaget til å gjøre feil, og de klarte ikke å etablere et spill innledningsvis.

HamKam hadde et mål annullert etter offside etter drøye ti minutter, noe som også var en av de få farlighetene hjemmelaget skapte i denne første omgangen.

KIL kunne og burde gått opp i ledelsen etter kvarteret spilt, da Marlinho kom alene med keeper etter slurv i hjemmelagets forsvar. Dessverre for brasilianeren og KIL gikk ballen til side for mål, og målet uteble.

KIL fortsatte det gode kjøret var det beste laget store deler av første omgangen på fotballens festdag.

Like før kampen ble blåst av til pause, gikk HamKam opp til 1-0. HamKam vinner en andreball etter et friskarp, og til slutt kan Kristian Onsrud sette inn dagens første mål.

Den andre omgangen ble preget av det sene målet i førsteomgangen, og KIL klarte ikke å få noe spillemessig overtak andre omgang. Hjemmelaget skrudde opp intensiteten etter hvilen og hindret KIL i å spille sitt eget spill.

Hjemmelaget satte spikeren i kista ti minutter før slutt da de økte til 2-0 ved Ole Erik Midtskogen.

Hendelser:

3. min.: KIL skaper kampens første mulighet. Bortelaget ruller fint opp på høyresiden, der Fredrik Pålerud kommer til innlegg. Høyrebacken finner Simon Marklund som skyter ballen en halvmeter utenfor. Lovende start fra gjestene.

9. min.: Hamkam får nettsus, men hjemmelaget blåses av for offside. Et frispark blir slått inn i feltet, og faller ned på en HamKam-spiller som står helt alene. Ali Ahamada redder det første forsøket, men klarer ikke å gjøre noe med returen. Linjemann er derimot tidlig oppe med flagget, og målet blir ikke stående.

13. min.: HamKam er nære på ved å rote det til for seg selv. Markus Aanesland stusser et langt oppspill i bakrom, som ser helt ufarlig ut. Manglende kommunikasjon derimot gjør at Marlinho snapper opp ballen og kommer alene med keeper. Brasilianeren prøver å lobbe ballen over en utrusende keeper, men ballen går til side for mål.

21. min.: Christian Røer slår en strålende pasning bak forsvaret til hjemmelaget der Aanesland er på løp. Unggutten drar av en HamKam-forsvarer for han fyrer av et skudd fra skrått hold. Keeper må gi en farlig retur rett ut i feltet, men hjemmelagets forsvar er først på ballen og får klarert til corner.

45. min.: Hamkam går opp i ledelsen til 1-0 like før pause. Hamkam vinner andreballen etter et frispark midt på banen, der Kristian Onsrud mottar ballen på sekstenmeteren og plasserer ballen nede ved stolperota.

47. min.: Hjemmelaget kommer ut av garderoben med et voldsomt tempo. HamKam ruller opp langs høyresiden og slår inn foran mål. En god takling av Christian Røer hindrer en god mulighet.

61. min.: Marlinho mottar ballen i mellomrommet og avanserer noen meter før han fyrer av et skudd. Skuddet går midt på keeper som nok en gang gir en farlig retur rett ut i feltet. Også denne gangen er HamKam-forsvarerne mer våkne og klarerer ballen bort fra farlig område.

80. min.: Hjemmelaget øker til 2-0. HamKam bryter et oppspill fra Ahamada og kontrer på KIL. Til slutt faller ballen i bena på Ole Erik Midtskogen som sender av gårde et skudd ned i venstre hjørne.