Karriereslutt

Karrieren i KIL ble ikke som han håpet. Nå gratulerer finske Saku-Pekka Sahlgren KIL med opprykket og takker for seg. - Karrieren er over.

Annonse:

- Det har vært tøft for å si det mildt, forteller finnen på spørsmål om hvordan det siste halvannet året har vært siden han måtte gå av med skade hjemme mot Grorud 20. juli 2020.

Etter skaden ble finnen operert i august samme år, men opptreningen har ikke vært som ønsket. 

- Akkurat som KIL i 2020 så ble det stang ut for meg. Jeg hadde store forventninger om hele perioden, og alt virket lovende. Men enkelte ting i livet klarer man dessverre ikke styre. Jeg skulle selvfølgelig sett at ting endte annerledes, men "that's life", kan Saku-Pekka fortelle. 

- Operasjonen gikk i utgangspunktet bra, og det var god progresjon å spore de første månedene. Etterhvert stoppet det riktignok helt opp, og kneet er fremdeles langt i fra å være bra, fortsetter 29-åringen.

2-årskontrakten han signerte med KIL før 2020-sesongen går nå ut, og finnen har for lengst konkludert med at det er karrierepunktum. 

- Fotball går ikke. Jeg kan ikke løpe, og jeg kan ikke hoppe. Jeg kan heller ikke sparke en ball noe særlig lenger enn fem meter, og da har man utfordringer som fotballkeeper, fortsetter Sahlgren og konkluderer meg at karrieren som keeper er over.

- I øyeblikket er helt urealistisk med mer fotball for meg, og jeg har forsonet meg med at karrieren er over. Mentalt har det vært tøft, det må jeg innrømme, men man må bare leve med det. Jeg har lært meg å akseptere det. 

Skal bli ingeniør

Finnen har riktignok satt av tid til andre ting enn fotball den siste tiden, og kan fortelle om at mer tid til familien har vært satt pris på. I tillegg har 29-åringen begynt på et løp for å bli kjemiingeniør. 

- Nå studerer jeg blant annet matematikk og kjemi. Det er forberedende fag mot et løp der jeg forhåpentlig til slutt blir kjemiingeniør. Det er noe annet enn fotball, men det er spennende, forteller finnen.

- Alt har falt på plass til slutt. Det er jeg glad for, og jeg må takke KIL og Espen som har vært hjelpsomme med meg hele veien. 

Den tidligere keeperen er også godt oppdatert på KILs jubel den siste tiden, og avslutter med å gratulere alle i og rundt klubben:

- Dere har gjort sakene deres godt. Så det er bare å gratulere med opprykket. Jeg har fulgt med, og det er velfortjent. 

- Masse lykke til

KIL-sjef Espen Nystuen synes det er trist med Saku-Pekka:

- Jeg synes veldig synd på Saku, men dessverre er det slik som av og til skjer i toppidretten, forteller Nystuen.

- Vi krysser fingrene for at Saku finner glede i sin nye hverdag utenfor fotballbanen. Og ønsker Saku og hans familie masse lykke til i fremtiden.

Annonse fra Obos-ligaen: