Keeper inn dørene

25-åringen Andreas Vedeler har signert for KIL.

Annonse:

Etter et par ukers prøvespill på Gjemselund har 25 år gamle Andreas Vedeler vist nok for at KIL la et tilbud om proffkontrakt på bordet. Nå er partene enig om en 1-årsavtale. 

- Det kjennes veldig deilig. Med tanke på spillergruppa jeg har blitt kjent med her og ikke minst det sportslige aspektet så føles dette helt riktig, forteller KILs nysignering. 

- En vinnerskalle

Vedeler er fra Asker, og har godt med kamper i 2. divisjon for klubben. I forkant av 2019-sesongen gikk keeperen til Hønefoss BK, og spilte samtlige minutt for klubben samme år. I fjor ble ingen opptredener for HBK da Norsk Tipping-ligaen ble avlyst, men på utlån til PostNord-klubben Eidsvold Turn fikk 25-åringen likevel kamper i beina i annerledesåret. Nå er keeperen klar for å vokte KIL-buret. 

- Nå gleder jeg meg til å komme skikkelig i gang. Det har vært lang tid uten skikkelig fotball og mye usikkerhet, og nå kommer jeg inn i en veldig god treningshverdag som jeg mener vil passe meg godt, forteller Vedeler videre. 

IMG_3595
Hel Vedeler: KILs nysignering Andreas Vedeler.

KILs nysignering beskriver seg selv som en ballsikker keeper med god rekkevidde, i tillegg til gode ferdigheter på streken. At han i tillegg har fysikken med seg kan vi også skrive under på. 25-åringen måler nemlig 198 centimeter på strømpelesten. Og den høyreiste keeperen sitter igjen med et godt førsteinntrykk av sin nye arbeidsgiver. 

-  Aller først la jeg merke til at det er veldig mye her i KIL som er lagt til rette for at man skal kunne bli en god fotballspiller.  Ting er utrolig godt tilrettelagt for spillerne, og det imponerer meg.

På spørsmål om hva han tenker om keeperplassen i KIL det kommende året er han også klar på at han liker en god utfordring. 

- Jeg er vel en vinnerskalle. Jeg hater å tape, kommer det kjapt fra keeperen, samtidig som han innrømmer at det skal bli en morsom keeperduell på Gjemselund i 2021.

- Riktige holdninger

KIL-sjef Espen Nystuen er glad for at Vedeler nå kan slutte seg til KIL-troppen. 

- Andreas gjorde sakene sine bra da han var på utlån i Eidsvold Turn på tampen av fjoråret, og vi er sikre på at vi får inn en spennende keeper med helt riktige holdninger, forteller Nystuen.

Nystuen forteller også om en signering som sørger for at 21-år gamle Andreas Smedplass får en tøff konkurrent. 

- Vi får også inn en god konkurrent til Andreas (Smedplass red. anm). De har begge sine styrker som keepere, samtidig som de fremdeles har utviklingspotensial på enkelte områder. At det blir kamp om plassen er bare sunt for utviklingen til begge to.

Annonse: