KIL-gutt til spansk storklubb

Den tidligere KIL-spilleren og Kongsvingermannen Lars Christian Krogh Gerson har signert for den spanske storklubben Racing Santander.

Annonse:

Tidligere KIL-spiller og Kongsvingermannen Lars Christian Krogh Gerson signerte denne uken på en kontrakt med den spanske fotballklubben Racing Santander. 

31-åringen som gikk hele veien gjennom KIL-systemet fra barndomsår helt til debuten for KILs A-lag i 2008 gleder seg stort over muligheten i den spanske klubben. 

- Det har vært et mål å komme meg ut fra Skandinavia på et tidspunkt, og nå var det kanskje siste mulighet ettersom jeg begynner å bli eldre. 

Siden overgangen fra KIL til Norrköping i forkant av 2012-sesongen har det vært Allsvenskan-fotball for Kongsvingermannen, og midtstopperen kan notere seg for hele 216 kamper i den svenske toppdivisjonen.

- Det har vært veldig bra i Sverige. 9 fine år og to fine klubber som jeg har trivdes veldig med. 
Fjoråret var ingen kjempesesong for min del personlig. Mye på grunn av at jeg ble brukt som venstreback. Det er jo ikke min posisjon.

66455423
Til Spania: Her i aksjon for KIL i 2009.

31-åringen har nemlig de siste årene ønsket å rendyrke en plass som midtstopper, og det er også det Racing Santander har hentet han som.

- På landslaget har det riktignok gått bedre. Og det er nok spillet mitt der de har plukket opp, fortsetter Krogh Gerson.

Racing Santander spiller i dag på nivå 3 i spansk fotball etter et nedrykk fra Segunda División forrige sesong. Laget var et fast innslag i La Liga (spansk toppdivisjon) gjennom 90- og 2000-tallet, men har de senere år vekslet mellom andre og tredje nivå. 

- Laget har vært nede en stund, men jobber hardt for å komme seg oppover igjen. Det hadde vært moro å være med på en opptur her, forteller Krogh Gerson. 

-  Jeg kjente jo litt til klubben fra før, men jeg måtte gjøre litt research før jeg reiste ned hit, og fikk høre mye fint om både klubben, fasilitene og selve byen. 

Lars Christian måtte også før avreise ta en prat med den tidligere fotballspilleren Sigurd Rushfeldt. Rushfeldt spilte for den spanske klubben fra 1999 til 2001. 
- Sigurd sa bare positive ting. Nå er jeg uansett på plass i byen, og ting ser veldig bra ut. 

31-åringen hadde sin første økt med laget onsdag. Den tidligere KIL-spilleren har signert en 6-måneders kontrakt med den spanske klubben, men skulle det bli opprykk til Segunda División vil kontrakten forlenges med ytterligere 1 år. 

kil3 (2)
Lars Christian i aksjon for Luxembourg. Det har etterhvert blitt 75 a-landskamper for 31-åringen, noen av de også med kapteinsbindet. Foto: Jo Raabe.

- Vi satser jo selvfølgelig på et opprykk. Skulle vi komme oss opp til Segunda División, så er jo absolutt ikke det noen dårlig liga. Hvis ikke får vi se hva fremtiden bringer til sommeren, dette blir uansett en spennende utfordring, fortsetter Krogh Gerson.

- God skole i KIL

Kongsvingermannen og den tidligere KIL-spilleren forteller også at han følger med på moderklubben så godt han kan. 

- Jeg titter innom KIL.no for å følge med, og jeg har jo litt kontakt med gode gamle Güven. Jeg synes det er ordentlig moro at han er med videre. Det blir en spennende sesong for dere nå. 

Lars Christian avfeier heller ikke muligheten for at han en dag blir å se i KIL-trøya igjen.

- Espen prøver seg stadig vekk, ler Lars Christian og legger til at man aldri vet hva som skjer i fotballen. 

- Vi må se hva fremtiden bringer, det hadde vært moro å spille for KIL igjen. Men som mye i fotballverden så er det vanskelig å vite hva som skjer.

Skulle Lars Christian en gang returnere til KIL er det isåfall som en rutinert fotballspiller, med en fotballkarierre som begynte på Kongsvinger.  Gode fotballkarrierer som gjerne begynte på Kongsvinger er det flere andre som kan notere seg, blant annet Martin Linnes og Martin Ellingsen.

- Det er nok ikke tilfeldig. Man går en god skole i KIL. Man lærer seg det å jobbe hardt, og er i et godt miljø som legger bra til rette for utvikling. Det handler om å lære seg gode verdier som man tar med seg videre i både livet og karrieren. 

- Det er jo opp til den enkelte spiller om hvor bra man blir, og har man talent i tillegg så hjelper jo det.  De du nevner (Linnes, Ellingsen journ. anm.) har jo lært seg at man må jobbe knallhardt for å lykkes. Og det er en av de viktigste tingene jeg lærte meg i KIL, avslutter Krogh Gerson. 

Imponerende karrierer

KIL-sjef Espen Nystuen skryter også av tidligere KIL-spillere som gjør stor suksess på fotballbanen. 

- Det er moro å se at mange tidligere KIL-spillere oppnår stor suksess med fotballkarrierene sine. Vi må jo også legge til at det gjør det litt ekstra gøy når det er lokale spillere fra nedslagsfeltet vårt. De lokale klubbene har gjort en god jobb, og vi må også være stolte av jobben som er gjort i KIL, uttaler KIL-sjef Espen Nystuen.

KIL har vært kjent som et springbrett i mange år, og flere av de lokale som startet fotballkarrierene sine i Kongsvinger kan vise til svært imponerende CVer: 

- Martin Linnes imponerer i Galatasaray. Martin Ellingsen imponerer for Molde og gjorde også mål mot Arsenal i Europa League. I tillegg er det da Lars Christian som har prestert på et høyt nivå i Sverige over tid, og som veldig fortjent nå får muligheten i Spania, fortsetter Nystuen og legger til at det blir moro å følge han den neste tiden i Racing Santander. 

 - De har alle jobbet ekstremt godt over tid, og det viser at man med riktig fokus kan oppnå veldig mye som fotballspiller. De fortjener skryt alle sammen, og vi heier på de videre i karrieren, avslutter Nystuen.  

 

Annonse: