KIL leverte i første kvalik-runde

Sogndal var en lei nøtt å knekke, men gutta kjempet som løver og dro i land en 1-0 seier

Annonse:

KIL kom fint ut av startblokkene i kvalifiseringsoppgjøret mot Sogndal. Selv om Sogndal også yppet seg, og var nære å skape et par sjanser tidlig, var det hjemmelaget som kom best i gang.

De rødkledde var offensive i hodet og fikk brukbart med plass av et bortelag som ikke bare fokuserte på holde nullen. En del fine brudd med påfølgende kontringer gjorde sitt til at publikum håpet på uttelling. Og den kom.

Etter et drøyt kvarter satte Edvard Skagestad pannebrasken på et innlegg fra Simon Marklund og det sto 1-0.

Etter goalen var kampen ganske jevn. Begge lag forsøkte seg fremover uten å skape de helt store mulighetene. I minuttene før pause fikk begge lag muligheten med frispark fra 25 meter, men begge målmennene viste klasse da de reddet de gode forsøkene.

KIL hadde en god start på andreomgangen, og Ibrahim var nære å sette inn 2-0 med et hodestøt. Gjestenes keeper var imidlertid på jobb og sørget for at de hvite fortsatt jaget en ettmåls ledelse. Utover i omgangen spilte Sogndal seg stadig høyere i banen og det ble hektisk i de bakre rekker hos KIL. Gang på gang fikk vi klarert med nød og neppe.

Med et kvarter igjen fikk Sogndal en kjempesjanse, men Ahamada reddet avslutningen fra sju meter. Like etter brant de til fra skrått hold, men heldigvis utenfor KILs lengste stolpe. Nå var det spent stemning på Gjemselund.

Og det ble nervepirrende sluttminutter for de med hjertet hos hjemmelaget. Gutta jobbet knallhardt, og med en autoritet som Ali Ahamada bakerst, ble de seks tilleggsminuttene egentlig ikke så ille som vi fryktet. Sogndal prøvde og prøvde, men skapte ikke klare sjanser. Vi kan likevel ikke legge skjul på at vi pustet lettet ut da dommeren blåste av kampen.

VI gratulerer gutta! Koffa next!

Hendelser:

2. min: Sogndal spiller seg fremover og spiller seg fint inn i boksen. Ahamada må ut å stoppe en sogndalspiller som kommer alene fra skrått hold.

9. min: Shuaibu Lalle Ibrahim drar seg fri inne i boksen, men avslutningen blir for svak og triller i nettveggen. Meget god mulighet etter en rask KIL-overgang.

11. min: Gjestene på farten inne i boksen på ti meter. To mann mot en rødkledd, men et elendig førsttouch gjør at vi får ryddet opp.

16.Vinjor med fin stikker til Mafi som slår inn. Keeper fomler den til kampens første corner.

17. min. 1-0. Marklund med kort corner som han får tilbake. Han får den rett tilbake og slår inn med utsiden av foten. På bakre header Skadestad ballen via bakken og inn i det lengste hjørnet.

34. min: Mafi og VInjor med lekent spill på kanten. Det ender med et fint fremspill til Ibrahim som igjen finner Marklund. Han skyter utenfor fra veldig spiss vinkel.

40. min: Sogndal med frispark på 25 meter. Al Ahamada redder, men må gi retur. Gjestene får skutt fra ti-tolv meter, men vår keeper er igjen på rett plass. Slår til en resultatløs corner.

42. min: KIL får frispark på 25 meter. Marklund setter den borte ved stolpen, men Dyngeland tar frem en veldig fin redning. Slår til corner.

47. min: KIL trøkker på fra start i andre omgang. Til slutt legger Mafi inn og da er Ibrahim høyest foran mål. Dessverre redder Dyngeland fint.

60. min: Gjerstrøm avanserer og kommer seg inn på 20 meter. Brenner til, men rett på keeper.

75. min: Sogndal spiller seg ned til dødlinja og legger inn. De får avsluttet fra kort hold, men Ahamada redder glimrende. Keeperen fra Komorene er viktig nå.

79.min. Gjestene med nok et godt angrep. Vi sliter med å klarere og de får skutt. Like utenfor lengste stolpe.

KIL – Sogndal 1-0 (1-0)