IMG_0806

Kjøper toppscoreren fri: Holtan blir permanent KIL-spiller

I låneavtalen med FK Haugesund sikret KIL seg en opsjon på Joacim Holtan. Den er nå innfridd, og spissen blir på Gjemselund de neste to og et halvt årene.

Annonse:

Det ble endelig avklart da Holtan satte navnet sitt på avtalen inne på kontoret til sportslig leder Espen Nystuen torsdag morgen. 

- Jeg har vært veldig positiv til dette, men holdt meg litt unna prosessen og hatt fokus på det jeg skal gjøre på banen, egentlig. De rundt meg har hatt gode samtaler og nå har det latt seg gjøre, sier Holtan.

- Det har fungert veldig greit og jeg har trivdes både og utenfor banen. Resultatene har kommet sammen med det, det er jo en del av det som har gjort at dette nå er i boks. At det har gått veien slik vi ønsket da jeg først kom hit på lån. Partene har likt hverandre og da var det egentlig naturlig at det ble en overgang.

Holtan hadde sine tanker og forventninger før han kom til klubben på lån, dagen før avreise til treningsleiren på Marbella i februar. De har stort sett samsvart med slik det har vært til nå, et snaut halvår senere.

Så langt er det tabelltopp og førsteplass på toppscorerlisten i OBOS-ligaen.

- Det er de to tingene jeg ønsket å prestere på da jeg kom hit. Jeg ønsket selvfølgelig å score mange mål. Jeg er spiss og en spillertype som elsker det, samtidig som at det viktigste er laget. Når du kommer som ny til en klubb må du prøve å sette deg selv inn og passe inn i laget og innfri. Jeg føler at det har vært veldig naturlig her, og når vi da ligger på tabelltopp er jo det veldig fint.

KIL Toppfotball er kanskje ikke alltid som alle andre klubber, med sin beliggenhet, typer og karakterer.

- Egentlig passer det meg utmerket. Jeg er fra en bygd, Øvrebø, som er litt utenfor Vennesla, som igjen er litt utenfor Kristiansand. Kongsvinger er på en måte litt det samme for Oslo som Vennesla er for Kristiansand. Så jeg føler meg hjemme, en bygd som er litt utenfor en storby. Så er det en del karakterer og det er veldig gøy og interessant å være rundt.

Med to og et halvt år på kontrakten, kan man jo begynne å drømme om hvor klubben er når den er slutt. Men Holtan har fokus her og nå.

- Først og fremst ønsker jeg å ta år for år. Nå er jo målet å prøve å kjempe til oss poeng, og om vi ligger der vi ligger etter sesongslutt ville det vært utmerket, men målet for klubben er å ligge der å kjempe, så om vi hadde kommet på tredje- eller fjerdeplass og kvalik er det innafor. Men klarer vi å rykke opp, er det selvfølgelig gull.

Da er det egentlig bare å glede seg til flere danseshow som målfeiring fra KIL-spissen.

Sportslig leder Espen Nystuen er naturligvis meget godt fornøyd med dagens signering.

- Vi hadde en opsjon i avtalen da vi lånte ham før sesongen, og kunne benytte oss av den for å kjøpe ham fri fra kontrakten i Haugesund. Det har vi gjort. Vi ser at Holtan er en notorisk målscorer, og vi vurderer det dithen at det er en god investering, sier Nystuen, og legger til:

- Nå har han vel ni scoringer på 13 kamper, og hvor det ender vet jeg ikke. Men at han kommer til å ligge rundt 20 mål i å, er naturlig. Han er en fin gutt i tillegg, og jobber hardt og står på, så dette er vi veldig fornøyde med.

- Har han levert som forventet eller enda bedre?

- Han har levert akkurat som forventet. Dette var etter planen, sier Nystuen med et smil.

Søndag møter KIL nettopp Start, som Holtan var i på lån i fjor høst, på Gjemselund. Avspark er kl. 15.

Annonse fra Obos-ligaen: