ademkickoff2

Klar for sesong 12 – kan runde 300 KIL-kamper

Adem Güven (38) forlenger kontrakten med KIL. Kapteinen blir med også i 2024.

Annonse:

18. desember, 2009: Adem Güven bekreftes klar for KIL for første gang.

18. desember, 2023: Adem Güven bekreftes klar for KIL også kommende sesong.

Nesten like sikkert som Lucia-tog, adventsstaker og Grevinnen og Hovmesteren, er det blitt en førjulstradisjon at Güven skriver under for en ny sesong med KIL Toppfotball.

Helt siden returen i 2015, har angriperen skrevet kontrakter på ett og ett år.

- Jeg tar et nytt år. Det blir min tolvte sesong, sier Güven.

I karrieren så langt står han oppført med 420 kamper og 161 mål. 290 av kampene og hele 128 av målene er kommet for Kongsvinger.

- Jeg må prøver å bikke 300 kamper for klubben.

- Ja, det er ikke mange som spiller 300 kamper for samme klubb lenger?

- Nei, det er det ikke. Det er ikke mange som scorer 100 mål for en klubb, heller, sier Güven med et smil.

«Den snille kjempen»

Under overskriften «Den snille kjempen» kan du lese en firesiders reportasje om Güven og tiden hans i KIL i det nylig utgitte KIL-magasinet.

38-åringen, som fyller 39 år før den nye kontrakten utløper, trengte ikke lang betenkningstid på å forlenge karrieren.

- Jeg er veldig fornøyd, og var egentlig ikke så mye i tenkeboksen. Da sesongen ble som den ble, og jeg klarte å henge med alle de andre gutta, føler jeg fortsatt at jeg har mye i meg. Jeg kan bidra til å hjelpe klubben på banen, men kanskje også utenfor banen. Hjelpe de andre spissene, bidra og hjelpe unggutta og være litt aktiv der. Det har jeg egentlig vært, men kanskje tenke enda mer på det også.

Les KIL-magasinet med stor Güven-reportasje i digital versjon her!

- Du blir 39, men spiller fortsatt ...?

- Ja, det må nesten være like imponerende det som å spille når du er unggutt på 18-19. Det er jo nesten vanskeligere å prestere når du er så gammel, ler spissen.

- Motivasjonen etter den sesongen som var, som var veldig bra, men likevel litt skuffende, er der, og jeg har lyst til å være med på opprykk. Jeg har vært her i mange år, vært med på nedrykk, opprykk og mange kvaliker. Jeg har opplevd mye, men ikke opprykk til Eliteserien. Det hadde vært gøy å få til det.

- Sportslig føler jeg at kroppen henger med, og motivasjonen er på topp. Jeg er fortsatt glad i fotball og har levd av det i alle år. Så lenge kroppen holder, kommer jeg til å spille.

(Artikkelen fortsetter under):

ademffk.jpeg
SIGNATURFEIRING: Vi får trolig se flere Güven-feiringer i 2024.

Her for å bidra

Veteranen leverte en sterk vårsesong, og med syv mål på ti kamper bidro han sterkt til at laget lå på toppen av tabellen til ferien, etter oppgjøret mot Fredrikstad – der det selvsagt var Güven som dukket opp og utlignet i sluttminuttene.

Så var han litt inn og ut av laget, men Johan Wennberg og Magnus Erga fant plass til spissen i litt annerledes rolle på slutten av sesongen.

Güven takket for tilliten med fire mål på de fire siste seriekampene.

Til slutt endte han på elleve scoringer på 29 kamper.

- Har dere pratet noe om hva slags rolle du skal ha kommende sesong?

- Det går jo på prestasjon, uansett. Det er forståelig hvis jeg ikke bidrar noe som helst, da aksepterer jeg å sitte på benken. Det samme gjelder for alle. Men jeg er ikke her for å sitte på banken. Klarer jeg å bidra, føler jeg at jeg kan få spilletid.

- Men hvis jeg ikke gjør det, og skjønner selv at det finnes bedre spillere enn meg, er det jo fint. Jeg har vært her i mange år, og spisser har kommet og gått. Kanskje jeg hadde gitt meg tidligere hvis noen hadde kommet og tatt plassen min. Nå er det spennende spisser her og tøff konkurranse, men samtidig er jeg fortsatt sugen på å spille. Likevel aksepterer jeg å sitte på benken. Kanskje enda mer enn tidligere, da jeg var ung og rask fin. Slik er det i alle bransjer, så lenge du presterer fortjener du en plass. Jeg skjønner mye og aksepterer det meste.

KIL-sjef Espen Nystuen er klokkeklar:

- Vi gjør ikke dette fordi vi føler at vi skylder Adem noe, vi gjør det fordi vi mener han er god nok og at han har noe å bidra med. 

Endret spillestil

Den tidligere lynvingen har nå tilpasset seg at årene har satt sitt preg på kroppen. Selv om han ikke er like rask lenger, gjør han ting med ballen få andre gjør etter ham. Og bevegelsesmønstret er bedre, skal vi tro Güven.

- Hvis du ser på sesongene mine her, har jeg scoret tosifret antall mål nesten hver sesong. Det gjorde jeg nå også. Når man blir eldre, kan man miste litt fart, men bli smartere på andre ting. Man skifter litt spillestil, som kommer litt på erfaring også.

- Selvsagt vil folk sikkert se en Güven som kan skape alt på egenhånd, som jeg har gjort tidligere, men nå er det en litt annerledes spillestil. Jeg scorer fortsatt mål, og det er det man trenger. Det var ikke så mye prat, Espen var fin der. Han lurte på hva jeg ville. De var interesserte i ha meg med videre, jeg var interessert i år være med og begge parter var fornøyde. Det er positivt.

- Hva må skje her for at vi skal ta det siste steget?

- Godt spørsmål. Det har vi jobbet med i mange år, og det blir bedre fra år til år. Vi må beholde de spillerne som har spilt og blir mer og mer etablerte. Jo lengre tid, desto mer stabilt lag får du. Du må vite hva du får av de spillerne, og selvsagt trenger vi noen forsterkninger på noen plasser til å bidra det lille ekstra.

Vite hva man får

Güven tenker seg om og fortsetter:

- Og så er det litt trenerspørsmål, da. Det er greit å ha noen du vet hva du får av. Vi kan hente inn noen andre, men ikke vite hva vi får. Som tidligere trenere jeg har opplevd, som kommer hit og tror de er ... som kanskje har et navn, men man merker at det mangler mye ellers, sportslig. Jeg tror det er viktig med en trener der du vet hva du får. Det har vært fint med de gutta vi har hatt. Folk kjenner dem og vet hva vi får. Og så må det være på plass til vi møtes igjen i januar, med en god plan på hvordan vi skal angripe denne sesongen.

Sesongkort 2024: Rabatterte priser før jul

Dermed går Güven inn i det kommende året med to klare mål.

- Bare jeg holder meg skadefri nå, så blir det bra, sier Güven.

Og banker i bordet.

ademffk2.jpeg

 

Annonse fra Obos-ligaen: