Kompiser i opprykksduell

I sommer gjestet KIL-trener Eirik Mæland bryllupet til Starts Sindre Tjelmeland. Søndag møtes de to kameratene igjen ansikt til ansikt – og det er vinn eller forsvinn.

Annonse:

Foto: Stein-Erik Stormoen og Gunnhild Toldnes

Mæland og Tjelmeland har en lang historie som gode kompiser, og snakkes fortsatt ukentlig.

Det til tross for at de leder hvert sitt i OBOS-ligaen, som begge kjempet på øvre halvdel denne sesongen. Så langt har de to lagene møttes to ganger, og Mæland leder den interne duellen med en seier og en uavgjort. 

Nå møtes de til alt overmål i den siste kvalikkampen, der retten til å møte laget på 14. plass i Eliteserien om den siste plassen på øverste nivå neste år, ligger i potten.

- Vi gikk på skole sammen i Haugesund og spilte sammen på juniorlaget til FKH. Så vi gikk to år i samme klasse på videregående og ble gode kompiser der. Det var Sindre og en til fra Etne, Lars (Øvernes) og vi ble gode venner.

- Hvor godt kjenner du ham som fotballtrener?

- Han er vel en av de jeg kjenner best. Vi har mye kontakt. Han er kanskje den jeg snakker mest med av kollegaene mine, og vi er jo kompiser. Jeg var i bryllupet hans i sommer.

For da Tjelmeland giftet seg i tidligere i år, sto naturligvis Mælands navn på gjestelista.

- Det var veldig trivelig. Det var faktisk søstera til han tredje kompisen. Sindre er gift med søstera til Lars, sier Mæland med et smil.

Kameratslige stikk

Kristiansand-baserte Fædrelandsvennen har også omtalt kompisduellen.

Der går begge hurtig i angrep med vennskapelige meldinger.

– Du kan jo si til ham at jeg var mest på A-laget, så det var ikke mye jeg så til ham. Hadde han vært en like ambisiøs spiller som trener, så hadde han nok blitt veldig god, sier Mæland muntert til avisen.

Tjelmeland svarer KIL-treneren i FVN-artikkelen:

– Grunnen til at han ikke så mye til meg, var jo at han kanskje var den eneste spilleren i hele Haugesund-området som var mer skadet enn meg. Han klarte på finurlig vis å smiske seg oppover i systemet og fikk noen kamper her og der.

Mæland tok over jobben som hovedtrener i KIL før forrige sesong, og leverte opprykk tilbake til OBOS-ligaen på første forsøk. I år har laget sikret en kvalikplass, og i de to første kampene slått ut Sandnes Ulf og KFUM Oslo på bortebane.

Tjelmeland imponerte som assistenttrener i Åsane, før han dro videre til rollen som hovedtrener i Ull/Kisa. Etter et kortvarig opphold der, ble han hentet til Start og er nå på sin andre sesong som hovedtrener på Sør Arena.

Ingen av de to kompisene har lyst til å tape for hverandre.

Der årets opptur startet

For Mælands del, var det på mange måter på nettopp Sør Arena at sesongen snudde i vår. Etter en tung innledning dro KIL til Kristiansand og vant 1-0 etter scoring av kaptein Adem Güven.

Den triumfen la mye av grunnlaget for den råsterke formkurven laget viste derfra og ut.

Nå vender KIL tilbake der årets opptur startet.

- Så får vi bare håpe at det ikke er der det også ender, sier Mæland med et smil.

Så du klippet som ga Hoel Andersen gåsehud?


Annonse fra Obos-ligaen: