Lokal unggutt med i troppen

Den unge keeperen Ludvik Hoel blir med i KIL-troppen borte mot Raufoss. - Det blir utrolig gøy.

Annonse:

Keepersituasjonen i KIL sørger for at nok en lokal unggutt kan få muligheten i OBOS-ligaen. Med Saku-Pekka Sahlgren ute med skade er 17-åringen Ludvik Hoel med i KILs tropp til Raufoss i morgendagens seriekamp.

- Det blir utrolig gøy. Å bare å få være med betyr utrolig mye, forteller Ludvik etter søndagens treningsøkt.

Med en far og mye familie fra Kongsvinger så kan Skogbygda-gutten også avsløre at det å kunne representere KIL er noe som gir han mye:

- Det er jo en drøm om å kunne spille på et høyest nivå som mulig, og da blir det en utfordring jeg gleder meg til. Jeg har alltid hatt et godt forhold til KIL, og alltid fulgt med så det å få være med A-laget på en seriekamp blir spesielt.

Hoel har trent med KILs A-lag den siste uka, og er tydelig på at de første dagene ga både litt høye skuldre og en smule nervøsitet, men utover uka har både nivået og tempoet noe han har tatt et bedre grep om:

ludvik
Med i troppen: Ludvik Hoel (her delvis gjemt bak Adem Güven) blir med KIL-troppen i morgendagens kamp mot Raufoss.

- Jeg skal ikke legge skjul på at jeg var nervøs de første dagene her. Nivået, tempoet og det meste er noe annet enn det jeg er vandt med fra juniortreningene. Det er noe annet å stoppe et skudd fra Adem Güven enn en juniorspiller, kunne Ludvik fortelle.

2003-modellen fra Skogbygda begynte skolegangen på NTG Kongsvinger høsten 2019, og har siden den tid hatt en håndfull kamper for både KIL 2 og KIL G19.

- Det har vært et morsomt første år her på Kongsvinger. Treningsmengden var tøff i begynnelsen, men dette er jo det jeg ønsker å drive med. Så hverdagen med skole- og fotball er skikkelig morsom, og noe jeg trives godt med.

Nå venter Raufoss i OBOS-ligaens femte serierunde i morgen, og Hoel som ble kastet inn på KIL-treningene tidlig denne uka forteller at han opplever det som at KIL-gutta virkelig har lyst på poeng etter en skuffende sesongstart.

- Jeg opplever at det har vært skikkelig god tenning her, man ser positivt på morgendagens oppgjør og jeg gleder meg til å få være med oppover.

Troppen mot Raufoss

  • Fredrik Pålerud, Victor Grodås, Christian Røer, Ville Jalasto, Gyu-hwan Lee, Adem Güven, Simon Marklund, Marlinho, Harald Holter, Mathias Gjerstrøm, Even Bydal, Daniel Lysgård, Ludvig Langrekken, Martin Vinjor, Ridouan Essaeh, Edvard Skagestad, Jonas Rønningen, Andreas Smedplass, Eirik Mæland og Ludvik Hoel.

Annonse: