Lokalfotballen oppsummert

Noen kan juble for opprykk, andre er sjeleglad for fornyet kontrakt. Lokalfotballen er over for i år. Få med deg vår oppsummering.

Annonse:

3. divisjon

Berget plassen med et nødskrik

I samme avdeling som KIL 2 finner vi FUVO. Laget trenes av tidligere KIL-spiller Tommy Grønvold (1995-1996 i KIL), og etter en vanvittig spennende avslutning på sesongen kunne laget juble for fremdeles spill i Norsk Tipping-ligaen også i 2022. Med totalt 11 poeng og lik målforskjell ble det hele avgjort på antall scorede mål, og med sine 18 scoringer beholdt FUVO plassen foran Nybergsund. Gjøvik/Lyn ble avdelingsvinner og er klare for PostNord-ligaen. I følge med Nybergsund rykket også Stovner og Ull/Kisa 2 ned fra avdelingen. 

FUVO-trener Tommy Grønvold forteller om en sesong der ikke alt gikk veien. 

- Det ble jo en lang oppkjøring, og vi ventet lenge. Når vi kom i gang følte vi at vi var godt forberedt, forteller Grønvold, og forteller at selv om laget spilte godt så ble det en tøff start mot lagene som endte opp som nummer 1, 2 og 3 på tabellen. Gjøvik/Lyn, Gjelleråsen og Elverum. 

- Vi startet bra i de kampene. Vi lå lavt, og vi syntes det fungerte veldig bra. Det ble formelen vår utover. Etter hvert ble det rett og slett for defensivt orientert, og vi klarte aldri helt komme oss vekk fra det. 

- Den defensive innstillingen fulgte oss hele sesongen. Vi klarte aldri å prege kampene i noen stor grad. En lei trend å vende, og utover i sesongen fikk vi også en dårligere treningshverdag etter vi mistet flere spillere. Det preget oss, fortsetter Grønvold. 

3div2021.JPG

Etter siste serierunde kunne riktignok FUVO juble for fornyet kontrakt i 3. divisjon. 

- Det kunne ikke blitt med noen mindre margin. Vi er kjempeglad for at det endte slik. Vi hadde trua helt inn, og klarte det. Oppsummert så føler vi at vi var gode nok til å hente de poengene som krevdes, men marginene var til tider i mot oss. Ingen stor sesong for FUVO, men vi ble aldri noen kasteball. 

At plassen ble sikret er også viktig for en klubb som FUVO, understreker Grønvold. 

- Det krever sitt å holde seg i 3. divisjon, og det er selvfølgelig viktig at vi klarte det og det betyr mye. Forskjellen på 3. divisjon og 4. divisjon er stor. Det er en kunst å holde seg. Det er et godt nivå, og mange klubber som satser, avslutter Grønvold. 

4. divisjon

Oppdraget var å berge plassen

I 4. divisjon er det Sander som er regionens lokale bidrag. Laget har i 2021 blitt ledet av Finn Willy Taugbøl. Med 14 poeng på sine 14 kamper ble det en sesong helt på nedre halvdel for laget fra Sør-Odal, men mer enn nok for å sikre fornyet spill i 4. divisjon for neste år. Sesongen ble avsluttet med et 5-6-tap hjemme mot Løten lørdag 13. november.
 

4div.JPG

Fra Sanders avdeling kapret Engerdal 1. plassen, og må ut mot Lillehammer i kvalifiseringsspill om opprykk til 3. divisjon.

- Det handlet om å redde plassen. Det var oppdraget, uttaler Sanders-trener Finn Willy Taugbøl og forteller om en spesiell sesong. 

- Det ble jo det for oss i bredden. Vi kom jo veldig sent i gang. Først litt trening uten kontakt. Så fikk vi endelig starte opp for fullt tidlig i sommer. Utfordringen var jo da at flere av de rutinerte spillerne vi gjerne skulle hatt med aldri kom tilbake fra korona. Vi stod med en tynn tropp, og det er jo ikke til å legge skjul på at vi var dårlig trent, fortsetter Taugbøl. 

- Vi måtte gjøre en jobb. Men vi klarte det, og det skal alle ha honnør for. Vi fikk fylt på med noen spillere som hjalp oss veldig. I tillegg så må jeg skryte av den gjengen som var her som har løftet seg bra.

- Utover i sesongen fikk vi på plass en solid defensiv struktur. Det har nok reddet oss. Gruppa har vært i fin utvikling, og helt på slutten fikk vi også til å spille litt fotball. 

- Vi har matchet de beste lagene, men vi varierer for mye. Vi har kunnet slå hvem som helst, men også tape mot hvem som helst.

Sander kan blant annet vise til en solid borteseier mot Ottestad på tampen av sesongen. 

- Det er en fin trend på Sander. Den gruppa vi har nå har mye å gå på. Vi har vist fin fremgang hele veien. Man bør tørre å legge lista litt høyere enn å bare sikre plassen, avslutter Taugbøl.

5. divisjon

Mistet opprykket - på målforskjell

Flisa Fotball kunne knapt vært nærmere et opprykk til 4.divisjon etter kvalifiseringsspill, men drømmen ble knust etter tap borte mot Brumunddal 2 i siste kamp. I kvalifiseringsspillet endte det med to seire og ett tap, samme resultat som Gjøvik/Lyn 2 og Brumunddal 2, men med svakest målforskjell blir det 5. divisjonsspill for Flisa også neste år. Der vil de forøvrig møte Vaaler/Braskereidfoss som rykket opp fra 6. divisjon. 

– Det er surt å ryke på målforskjell, da du tar 6 poeng i en serie med 4 lag, sa en skuffet Flisa-trener, Kristen Ommang-Engen, til isolor.no.

5div2021.JPG

Flisa ble riktignok avdelingsvinner i 5. divisjon, i en avdeling de deler med Kjellmyra, Eidskog og Grue. Kjellmyra trenes forresten av tidligere KIL-spiller Mame Niang. 

- Vi er hatt en bra sesong i år. Det ble en 2. plass, og vi tapte bare en kamp på hele sesongen. Vi er også det eneste laget som slo Flisa, og det er vi fornøyd med. Kjellmyra har vært min første trenererfaring, så året har vært bra, forteller Niang. 

Eidskog sikret plassen, men Grue må ta den sure turen ned til 6. divisjon etter ferdigspilt serie. 

6. divisjon

Opprykksjubel for KIL

KIL Fotball rundet i likhet med KIL Toppfotball med å juble for opprykk. For byens nest beste måtte det riktignok kvalifiseringsspill for å oppnå det store målet. Der endte det totalt med 5 poeng på de tre kampene, noe som var mer enn nok for å kapre 2. plassen i firelagsserien. Det betyr at KIL Fotballs seniorlag er klare for spill i 5. divisjon neste år. Laget ledes av Richard Jansen som skryter av hva laget har fått til denne sesongen.

- Vi visste at det ville bli tøft å rykke opp i år, men vi gjorde sakene våre bra. All honnør til spillerne som har levert hele veien. Det er moro å kunne runde av sesongen med et opprykk, forteller Jansen. 

- Lagets ambisjoner liggere høyere enn 6. divisjon, så nå handler neste år om å vise at vi også har evnene, avslutter KIL-treneren.

Det er også verdt å notere seg at Vaaler/Braskereidfoss kapret 1. plassen i sluttspillet og er også klare for 5. divisjon. De møter Vind i KM-finalen.

I serien ble det forøvrig tabelltopp på KIL Fotball med 25 poeng. Brandval tok 2. plassen i avdelingen med 21 poeng. 

6div2021.JPG

Nedover på tabellen finner vi Vinger FK med 17 poeng, Grinder med 13, Nord-Odal med 7 poeng og 6. plassen gikk til Eidskog 2 med fattige tre poeng. 

Følger du mye med på et eller flere lag i lokalfotballen i distriktet og kunne tenke deg å skrive korte oppdateringer, bilder, referat eller annet nytt rundt breddefotballen på KIL.no? Send en epost til oss i dag!

Annonse fra Obos-ligaen: