IMG_9363

Mbow har signert: - Brutal fysisk pakke

Det senegalesiske stortalentet Mapenda Mbow (19) har signert en fireårskontrakt med KIL.

Annonse:

- Jeg er veldig glad for å signere min første kontrakt. Jeg ønsker å rette en stor takk til presidenten i min tidligere klubb i Senegal, til foreldrene mine, til alle som står meg nær og til Gud, sier Mbow.

Han er blid og høflig, og klarer seg med det viktigste på engelsk. Blir det ekstra innviklet, får han god hjelp av for eksempel Sayouba Mandé eller Lucas Haren på fransk. I dette intervjuet fungerer Haren som en hjelpende tolk med spørsmålene og svarene.

Nå har Mbow trent med laget i flere uker allerede, og kommet godt inn i gjengen. Trenerteamet så tidlig at unggutten hadde noe spennende, men også delvis grunnet forhandlinger har det trukket litt ut i tid å få alt på plass.

Les også: Supporterbuss til bortekampen mot Lyn

Nå har han altså skrevet under på en fireårskontrakt med Kongsvinger.

- Jeg er virkelig glad nå. Dette er også første gangen jeg er utenfor Afrika, så dette er et stort eventyr for meg.

Mbow er en hurtig forsvarsspiller, som trives aller best i midtforsvaret, men som også kan bekle backplassene.

- Folk er veldig flinke her, og tar meg skikkelig godt imot. Det er ikke så mange mennesker her som jeg er vant til, men det går nok bra, sier han med et stort smil.

Se også: Johans tale: - Jeg er stolt av dere

Trenerteamet og den sportslige ledelsen har rukket å bli godt kjent med senegaleseren, som altså har overbevist nok til å bli belønnet med en langtidskontrakt.

- Mapenda har en brutal fysisk pakke, med fart, styrke og en mot en-egenskaper. Det gjør at vi synes det er spennende, selv om han må skoleres taktisk. Vi må påregne at det tar litt tid, sier KIL-sjef Espen Nystuen og legger til:

- Vi skal ikke ha så store forhåpninger til Mapenda nå på våren, men håpet er at han gjennom spill i 3. divisjon og på trening kan coaches til å bli bedre taktisk. Samtidig vet vi aldri hvor fort det går, så vi håper å få noe ut av ham etter hvert.


Annonse fra Obos-ligaen: